Οδηγός για Ζευγάρια

2

Ελεύθερο ριμέικ της σπονδυλωτής αυστραλιανής κωμωδίας «Μαζί σου κι ας Πεθάνω». Ευρηματικό, πικάντικο όσο και άνισο, μένει στην επιφάνεια των σεναριακών ευτράπελων.

Odhgos_gia_zeygaria

Εντυπωσιασμένοι από τις γλυκόπικρες, διασκεδαστικές διαπιστώσεις πάνω στις πολλαπλές όψεις της ερωτικής επιθυμίας που διατύπωσε η σπονδυλωτή αυστραλιανή κωμωδία "Μαζί σου κι ας Πεθάνω" (2014) του Τζος Λόουσον, οι αδελφοί Νταβίντ (συγγραφέας) και Στεφάν (casting director και ηθοποιός) Φενκινός διασκευάζουν ελεύθερα και επί το παριζιάνικο την ιδέα της, φέρνοντας έξι ζευγάρια αντιμέτωπα με τις σεξουαλικές ιδιαιτερότητές τους.

Δακρυφιλία, αδελφοφιλία, θανατοφιλία και μερικές ακόμα υπαρκτές κι ανύπαρκτες ερωτικές "διαστροφές" προσπαθούν να επιβιώσουν με χιουμοριστικό τρόπο σε έναν κόσμο βαρετής κανονικότητας, τις περισσότερες φορές μάλιστα με ευρηματικώς απρόσμενα αποτελέσματα. Αφοσιωμένοι στο πως θα στήσουν αυτές τις αστείες ανατροπές τους, οι Φενκινός παραμένουν μονοδιάστατοι στην πικάντικη όσο και άνιση σάτιρά τους (ο Λόουσον ήταν δραματικά πιο ευαίσθητος), η οποία ξύνει απλώς  την επιφάνεια των σεναριακών ευτράπελων. Το σκετς των δυο Bond girls Μόνικα Μπελούτσι και Καρόλ Μπουκέ είναι μακάβρια χαριτωμένο, αυτό του "αδελφόφιλου" Ραμζί Μπεντιά είναι από τα πλέον ολοκληρωμένα, ενώ έξυπνο, χωρίς να εκπλήσσει, αποδεικνύεται κι εκείνο των role players Ντενί Πονταλιντές και Σουζάν Κλεμάν.

Γαλλία. 2021. Διάρκεια: 102΄. Διανομή: ODEON

Περισσότερες πληροφορίες

Οδηγός για Ζευγάρια

Les Fantasmes
2
  • Κομεντί
  • 2021
  • Διάρκεια: 102 '
  • Νταβίντ Φενκινός

Έξι ζευγάρια έρχονται αντιμέτωπα με τις σεξουαλικές ιδιαιτερότητές τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εγώ, ο Απαισιότατος 4

Οι χαριτωμενιές των χαρακτήρων, με τα Μίνιονς να κλέβουν εύκολα την παράσταση, δίνουν περιστασιακό ενδιαφέρον σε μια αδύναμη πλοκή, η οποία δεν έχει ιδέες ανανέωσης του franchise.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
15/08/2024

Βρέχει Άντρες

Η Λορ Καλαμί είναι απολαυστική σε έναν πικάντικο ρόλο, τον οποίο η Καρολίν Βινιάλ ("Ο Γάιδαρος, ο Εραστής μου κι Εγώ") τυποποιεί με ανάλαφρη αφέλεια.

Η Λεωφόρος της Δύσης

Η πιο ειλικρινής, σκληρή και νοσταλγική ματιά στα παρασκήνια της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Ένα αξεπέραστο, πολυεπίπεδο αριστούργημα κι ένα από τα "πετράδια του στέμματος" του κλασικού αμερικανικού σινεμά.

Θαύμα στο Μιλάνο

Χιούμορ, μελοδραματική αισιοδοξία και ποιητικός νεορεαλισμός, βραβευμένος με Μεγάλο Βραβείο (αντίστοιχο του κατοπινού Χρυσού Φοίνικα) στο Φεστιβάλ Κανών.

Οι Υπάλληλοι

Έξυπνοι διάλογοι, αστείοι χαρακτήρες, cool ύφος και μια ασπρόμαυρη low budget κωμωδία, μια από τις ταινίες που γέννησαν τον νέο ανεξάρτητο αμερικανικό κινηματογράφο.

Η "Arcadia" του Γιώργου Ζώη και οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου στη λίστα των φετινών Ευρωπαϊκών Βραβείων

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε τους πρώτους τίτλους ταινιών οι οποίες μπορούν να διεκδικήσουν τα φετινά βραβεία της.

"A complete unknown": Ο Τιμοτέ Σαλαμέ είναι ο Bob Dylan

Κυκλοφόρησε το teaser trailer της ταινίας με πρωταγωνιστή τον Τιμοτέ Σαλαμέ.