Δολοφόνος για Γέλια

3

Μια ξεπερασμένη σήμερα ματιά πάνω στη μάχη των φυλών, πλην όμως άκρως διασκεδαστική χάρη στο άπαιχτο κωμικό τακτ του αμίμητου Πίτερ Σέλερς.

dolofonos_gia_gelia_kritiki

Ήθη και έθιμα, παράδοση και εκσυγχρονισμός συγκρούονται στο φιλμ του σπουδαίου κωμικού σκηνοθέτη Τσαρλς Κράιτον ("Η Συμμορία των Εντιμοτάτων", "Ένα Ψάρι που το Έλεγαν Γουάντα"). Η ζωή σε μια ήσυχη σκοτσέζικη βιοτεχνία διαταράσσεται από την άφιξη μιας Αμερικανίδας επενδύτριας, η οποία επιχειρεί μανιωδώς να εκσυγχρονίσει τις εγκαταστάσεις. Σύντομα οι εργαζόμενοι αγανακτούν, ιδίως ο λογιστής, ο οποίος αποφασίζει να πάρει ακραία μέτρα για να τη σταματήσει.

Ο Κράιτον επιχειρεί ένα παιχνιδιάρικο, αν και ξεπερασμένο σήμερα σχόλιο πάνω στη μάχη των φύλων, αλλά χωρίς να έχει πάντα το χιούμορ που διατηρεί συμπαγείς άλλες ταινίες του. Όμως, χάρη στο αμίμητο κωμικό τακτ του πρωταγωνιστή Πίτερ Σέλερς, το φιλμ αποζημιώνει με μια διασκεδαστική κορύφωση στην τελευταία πράξη, όπου ο ηθοποιός σολάρει απολαυστικά.

Αγγλία. 1960. Α/Μ. Διάρκεια: 81΄. Διανομή: BIBLIOTHEQUE.

Περισσότερες πληροφορίες

Δολοφόνος για Γέλια

The Battle of the Sexes
3
  • Κωμωδία
  • 1960
  • Διάρκεια: 81 '
  • Τσαρλς Κράιτον

Η μανία μιας Αμερικανίδας επενδύτριας να εκσυγχρονίσει μια παραδοσιακή σκοτσέζικη βιοτεχνία, τη φέρνει αντιμέτωπη με τους εργαζόμενους και ιδίως με το λογιστή, ο οποίος αποφασίζει να λάβει ακραία μέτρα για να τη σταματήσει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.