Οι διακρίσεις του animation ''Nine Lives Left'' και του Ζαχαρία Μαυροειδή

To πρωτότυπο σενάριο του Ζαχαρία Μαυροειδή προκρίθηκε στο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνα' και το Cinekid Festival.

Ζαχαρίας Μαυροειδής

O Ζαχαρίας Μαυροειδής κατάφερε να διακριθεί με το σχέδιο σεναρίου του. Η πρώτη του βραύβευση ήρθε από το Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Αθήνα (στο πλαίσιο του διαγωνισμού ανάπτυξης σεναρίου). Έναν θεσμό που δημιιουργήθηκε το 2018, σκοπός του ήταν η προώθηση της παγκόσμιας δημιουργικής κινηματογραφικής παραγωγής για παιδιά, εφήβους και τις οικογένειες τους. Ταινίες μικρoύ και μεγάλου μήκους, animation και live action προβάλλονται και καλούν τους μικρούς φίλους για να τις ανακαλύψουν. Ενώ κατάφερε να ξεχωρίσει στον ίδιο τομέα και στο Cinekid Festival (συγκεκριμένα στο Cinekid Script LAB), ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ του κόσμου, με έδρα του το Άμεστερνταμ, ενώ παραρτήματα υπάρχουν σε πάνω από σαράντα χώρες στον κόσμο. Σκοπός του είναι τα παιδιά ηλικία από 3 - 14 να παρακολουθήσουν πρωτότυπες ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα. Ταυτόχρονα τους προσφέρεται η ευκαιρία να γνωρίσουν τους δημιουργούς τους αφού το φεστιβάλ διοργανώνει εκπαιδευτικά, σεμιναριακά προγράμματα. 

Ο Ζαχαρίας Μαυροειδής σκηνοθέτης, συγγραφέας και σεναριογράφος έχει ως έδρα του την Αθήνα. Οι σπουδές του ξεκινούν από την αρχιτεκτονική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και συνεχίζουν με μια σειρά προγραμμάτων με αντικείμενο τις παραστατικές τέχνες, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Από την στιγμή της εμφάνισης του δεν σταματά να μετρά διακρίσεις στα πρότζεκτ με τα οποία καταπιάνεται. Ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, ο "Απόστρατος"  (2019) που απέσπασε πολλαπλά βραβεία ( στο Διεθνές Διαγωνιστικό του 60ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης,  βραβείο Κοινού και Νεότητας της επιτροπής φοιτητών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ KineΝova 2020 και το βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στα βραβεία ΙΡΙΣ 2020 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου). Αυτή την φορά αλλάζει κοινό και απευθύνεται σε παιδιά 8 - 12 ετών με μια ταινία ενηλικίωσης. Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι μια γάτα η Σανδάλω και η μικρή της παρέα. Όλες μαζί ξεκινούν μια οδύσσεια από ένα ερειπωμένο πλέον τουριστικό οικισμό, εν όψει του χειμώνα, στην ενδοχώρα του νησιού. Σκοπός της κεντρικής ηρωίδας είναι να βρει κάποιον να την υιοθετήσει, πεπεισμένη για την κατοικίδια φύση της. Στον δρόμο, εκείνη και η παρέα της θα έρθουν αντιμέτωπες με στοιχεία της φύσης και άλλα ζώα μετατρέποντας το ταξίδι τους, σε μια περιπέτεια ενηλικίωσης. 

Ο Διαγωνισμός Ανάπτυξης Σεναρίου από το Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας & το Cinekid Festival προκηρύχθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, και κατά τη διάρκειά του υποβλήθηκαν 25 σχέδια σεναρίου τα οποία αξιολόγησε 5μελής Κριτική Επιτροπή αποτελούμενη από τις και τους: Κέλλυ Αλχανάτη-Παπούλη, Σκηνοθέτις, Συγγραφέας, Επικεφαλής Μυθοπλασίας και Ψυχαγωγίας - ΕΡΤ, Ναταλύ Δούκα, Head of Content - Tanweer Productions, Σπήλιος Λαμπρόπουλος, Consultant, Curator, Co-founder- The Page Turners, Νίκος Νταγιαντάς, Σκηνοθέτης, Σεναριογράφος, Αντώνης Παπαθεοδούλου, Συγγραφέας.

Ο Ζαχαρίας Μαυροειδής μαζί με την παραγωγό του Μαρία Κοντογιάννη (WILD AT HEART), ως μεγάλοι νικητές, θα παρακολουθήσουν το εντατικό εξάμηνο πρόγραμμα ανάπτυξης σεναρίου Cinekid Script LAB, με πλήρη υποτροφία την οποία έχει εξασφαλίσει το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της Tanweer Productions. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 2 δια ζώσης συναντήσεις σε Άμστερνταμ και Βερολίνο και ενδιάμεσα διαδικτυακά σεμινάρια με εκπαιδευτές αναγνωρισμένης αξίας και με πολυετή εμπειρία στον οπτικοακουστικό χώρο και το παιδικό περιεχόμενο. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
14/07/2024

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.

Όλες οι ελληνικές μικρού μήκους που θα δούμε στο 47ο Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας

Δείτε αναλυτικά τους τίτλους των ταινιών και τις λεπτομέρειες της φετινής διοργάνωσης.