Ρετροσπεκτίβα στη Ζακλίν Λέντζου από το Ινστιτούτο Σύγχρονης Τέχνης του Λονδίνου

Ένα τιμητικό αφιέρωμα στην Ελληνίδα σκηνοθέτρια της οποία το έργο αναγνωρίζεται από το σημαντικό κέντρο πολιτισμού.

Δείτε το τρέιλερ του «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις» της Ζακλίν Λέντζου

Το σύνολο του έως τώρα έργου της ταλαντούχας σκηνοθέτριας Ζακλίν Λέντζου, ήτοι οι τέσσερις μικρού μήκους ("Αλεπού", "Hiwa", "Έκτορας Μαλό: Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς",  "Το Τέλος του Πόνου (Μια Πρόταση)") και η πρόσφατη μεγάλου "Σελήνη, 66 Ερωτήσεις", πρόκειται να παρουσιαστεί στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Τέχνης του Λονδίνου (24/6).

Η ρετροσπεκτίβα προς τιμήν της διοργανώνεται με αφορμή την κυκλοφορία του ολοκληρωμένου ντεμπούτου της στην Αγγλία, το οποίο πριν από λίγες εβδομάδες απέσπασε δύο βραβεία Ίρις από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (α' ανδρικού ρόλου, μοντάζ). Βέβαια, η Λέντζου τα τελευταία χρόνια έχει διακριθεί πολλάκις ήδη με τις μικρού μήκους της, έχοντας βραβευθεί σε μερικά από τα πιο σημαντικά διεθνή φεστιβάλ (Κάνες, Βερολίνο, Λοκάρνο).

Λίγο νωρίτερα, στις 22/6, τo "Σελήνη, 66 Ερωτήσεις" προβάλλεται στο πλαίσιο του αφιερώματος "Woman with a Moving Camera" του BFI, ενώ παράλληλα η Λέντζου θα παραδώσει masterclass στη σχολή από όπου αποφοίτησε, το London Film School. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη ρετροσπεκτίβα στο εξωτερικό που γίνεται στη φιλμογραφια της Λέντζου, ένα ελάχιστο δείγμα της ξεχωριστής κινηματογραφικής ματιάς της δημιουργού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εγώ, ο Απαισιότατος 4

Οι χαριτωμενιές των χαρακτήρων, με τα Μίνιονς να κλέβουν εύκολα την παράσταση, δίνουν περιστασιακό ενδιαφέρον σε μια αδύναμη πλοκή, η οποία δεν έχει ιδέες ανανέωσης του franchise.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
15/08/2024

Βρέχει Άντρες

Η Λορ Καλαμί είναι απολαυστική σε έναν πικάντικο ρόλο, τον οποίο η Καρολίν Βινιάλ ("Ο Γάιδαρος, ο Εραστής μου κι Εγώ") τυποποιεί με ανάλαφρη αφέλεια.

Η Λεωφόρος της Δύσης

Η πιο ειλικρινής, σκληρή και νοσταλγική ματιά στα παρασκήνια της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Ένα αξεπέραστο, πολυεπίπεδο αριστούργημα κι ένα από τα "πετράδια του στέμματος" του κλασικού αμερικανικού σινεμά.

Θαύμα στο Μιλάνο

Χιούμορ, μελοδραματική αισιοδοξία και ποιητικός νεορεαλισμός, βραβευμένος με Μεγάλο Βραβείο (αντίστοιχο του κατοπινού Χρυσού Φοίνικα) στο Φεστιβάλ Κανών.

Οι Υπάλληλοι

Έξυπνοι διάλογοι, αστείοι χαρακτήρες, cool ύφος και μια ασπρόμαυρη low budget κωμωδία, μια από τις ταινίες που γέννησαν τον νέο ανεξάρτητο αμερικανικό κινηματογράφο.

Η "Arcadia" του Γιώργου Ζώη και οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου στη λίστα των φετινών Ευρωπαϊκών Βραβείων

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε τους πρώτους τίτλους ταινιών οι οποίες μπορούν να διεκδικήσουν τα φετινά βραβεία της.

"A complete unknown": Ο Τιμοτέ Σαλαμέ είναι ο Bob Dylan

Κυκλοφόρησε το teaser trailer της ταινίας με πρωταγωνιστή τον Τιμοτέ Σαλαμέ.