12ο Athens Open Air Film Festival: Πανελλήνια πρεμιέρα για τη "Χαμένη Κόρη" της Μάγκι Τζίλενχαλ

Η σκηνοθέτιδα θα επισκεφθεί την πρωτεύουσα για να παρουσιάσει το πολυσυζητημένο κινηματογραφικό της ντεμπούτο, το οποίο θα προβληθεί στο Θέατρο Αττικού Άλσους «Κατίνα Παξινού».

Η Χαμένη Κόρη

Στο πλαίσιο του 12ου Athens Open Air Film Festival, οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν την πανελλήνια πρώτη προβολή της ταινίας "Η Χαμένη Κόρη" (The Lost Daughter) της Μάγκι Τζίλενχαλ, παρουσία της σκηνοθέτιδος, του καταξιωμένου ηθοποιού Πίτερ Σάρσγκαρντ και πλήθους Ελλήνων συντελεστών.

Το καλοκαιρινό του κινηματογραφικό ταξίδι ξεκινά το 12ο Athens Open Air Film Festival, σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), την Τρίτη 14 Ιουνίου (9.30 μ.μ.), στο επιβλητικό Θέατρο Αττικού Άλσους, φιλοξενώντας το υποψήφιο για 3 Όσκαρ (Α’ και Β’ Γυναικείου Ρόλου, Διασκευασμένου Σεναρίου) και τιμημένο με Βραβείο Σεναρίου στο Φεστιβάλ Βενετίας σκηνοθετικό ντεμπούτο της Τζίλενχαλ.

Η "Χαμένη Κόρη", βασισμένη σε ένα από τα πιο δημοφιλή μυθιστορήματα της Ιταλίδας Έλενα Φεράντε, έχει γυριστεί στις Σπέτσες και διαθέτει ένα εντυπωσιακό επιτελείο ηθοποιών (Ολίβια Κόλμαν, Πίτερ Σάρσγκαρντ, Εντ Χάρις και Ντακότα Τζόνσον μέχρι τους ανερχόμενους Τζέσι Μπάκλεϊ και Πολ Μέσκαλ). Από ελληνικής πλευράς, στην ταινία εμφανίζονται οι Νίκος Πουρσανίδης, Πάνος Κορώνης, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Κωνσταντίνος Σάμαα και Σπύρος Μαραγκουδάκης.

Η Χαμένη Κόρη

 Η Leda (Ολίβια Κόλμαν) απολαμβάνει τις μοναχικές της διακοπές στις Σπέτσες, όταν αρχίζει να εμπλέκεται σταδιακά με μια νεαρή μητέρα (Ντακότα Τζόνσον) και την κόρη της, τις οποίες πετυχαίνει καθημερινά στην ίδια παραλία. Καθώς  μάνα και κόρη έχουν μια ιδιαίτερη και έντονη σχέση, η Leda καταβάλλεται από τις αναμνήσεις και τα μπερδεμένα συναισθήματα αγάπης, σύγχυσης και έντασης της δικής της πρώιμης μητρότητας. Μια μυστηριώδης παρόρμηση την αναγκάζει να αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο τις αντισυμβατικές επιλογές που έκανε ως νέα μητέρα και, κυρίως, τις συνέπειες αυτών των επιλογών.

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα το επόμενο διάστημα στα κανάλια Novacinema και θα κυκλοφορήσει στις 30 Ιουνίου στις ελληνικές αίθουσες.

Δείτε το τρέιλερ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.