Λορ Καλαμί: "Χωρίς το ρομαντισμό θα αυτοκτονούσαμε!"

o_gaidaros_o_erastis_mou_kai_ego1

Συνομιλούμε με τη Γαλλίδα σταρ και πρωταγωνίστρια στην κομεντί "Ο Γάιδαρος, ο Εραστής μου κι Εγώ" (Καρόλ Βινιάλ), Λορ Καλαμι, η οποία υποδύεται μια δασκάλα που κυνηγά στα δάση τον παράνομο έρωτά της, παρέα με ένα… γάιδαρο.

Ο χαρακτήρας σας, η Αντουανέτ, μπορεί να είναι μια σταρ στην αίθουσα διδασκαλίας, αλλά έχει ρόλο κομπάρσου στη ζωή του άντρα που αγαπάει. Στο τέλος, όμως, είναι ένας άλλος άνθρωπος. Το ταξίδι αυτογνωσίας της ήταν εκείνο που σας γοήτευσε στην ηρωίδα;
Ακριβώς! Μου άρεσε το πώς φαινομενικά η όλη ιστορία αφορά ένα τυπικό ερωτικό τρίγωνο, ενώ στην πραγματικότητα δενόμαστε με αυτή τη γυναίκα εξαιτίας της πνευματικής διαδρομής που διανύει. Έπειτα, ο ρόλος μου έχει κάτι το αξιολύπητο, το οποίο, όσο παράξενο και εάν σας ακούγεται, με έκανε να θέλω να τον ενσαρκώσω. Με δελεάζουν αυτού του είδους οι χαρακτήρες γιατί συμπεριφέρονται σα να μην τους νοιάζει ούτε ο ίδιος ο εαυτός τους. Καλούνται, λοιπόν, να κάνουν διπλή υπέρβαση: πρώτα να αγαπήσουν το μέσα τους και μετά να προφυλάξουν την αξιοπρέπειά τους.

Υπάρχει ένας διακριτικός σαρκασμός στον τρόπο που απεικονίζεται η Αντουανέτ, ειδικά όσον αφορά στο πώς κυνηγάει αυτόν τον άντρα. 
Γνωρίζω πως σίγουρα αυτό δεν ήταν κάτι που επιδίωκε η σκηνοθέτρια, πρόκειται μάλλον για τη δική σας ματιά. Καταλαβαίνω, ας πούμε, γιατί κάποιος μπορεί να τη βρει αντιπαθητική, τρέχει αλαφιασμένα πίσω από έναν τύπο ο οποίος δεν τη σέβεται. Αλλά στο μυαλό μου πρόκειται για μια γυναίκα αποφασιστική, η οποία δεν επιτρέπει σε συγκυρίες να την αποθαρρύνουν. Ας μην ξεχνάμε πως όταν είμαστε ερωτευμένοι γινόμαστε ξανά έφηβοι, άρα δεν λογαριάζουμε τίποτα. Κατ’ επέκταση, στην ταινία ξεκαθαρίζεται ότι δεν είναι τελικά μόνο οι έρωτες που έχουν σημασία, έτσι βρίσκει και η Αντουανέτ μερικές από τις απαντήσεις που αναζητά.

o_gaidaros_o_erastis_mou_kai_ego2

Εξάλλου, διατρέχει έμμεσα και ένα αστείο την ταινία, πως ένας γάιδαρος μπορεί να γίνει πιο σημαντικός από έναν άντρα…
Πράγματι, αλλά και όχι μόνο. Το ζώο αυτό στέκεται δίπλα της σαν φίλος, σύντροφος, ενώ αποκτά και ιδιότητες… ψυχολόγου! Παράλληλα, την ωθεί να κινείται προς τα μπροστά όσο εκείνος αρνείται να προχωρήσει. Συμβολικά, δηλαδή, ο γάιδαρος σημαίνει πολλά για την Αντουανέτ. Τώρα, γενικά καλύτερος από τους άντρες δεν ξέρω αν είναι ένας γάιδαρος, αλλά σίγουρα έχει περισσότερα να προσφέρει από ορισμένους που δεν εκτιμούν μια γυναίκα που είναι μαζί τους.

Ταινίες σαν και αυτή ανανεώνουν το αίσθημα του ρομαντισμού σε ένα κόσμο που γίνεται όλο και πιο κυνικός. Το πιστεύετε κι εσείς;
Εάν δεν υπήρχε ο ρομαντισμός θα αυτοκτονούσαμε! Αλλά, σοβαρά, αυτή η ταινία μου άρεσε με το που διάβασα το σενάριο και επιπλέον, ένιωσα πως κάτι με συνδέει με την Καρολίν Βινιάλ. Άθελά της, έθιξε ορισμένα θέματα που μου ήταν οικεία και παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μου. Όπως η επιθυμία για απομάκρυνση από την καθημερινή βαβούρα και η επαφή με τη φύση.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Γάιδαρος, ο Εραστής μου κι Εγώ

Antoinette Dans les Cévennes
2,5
  • Κωμωδία
  • 2020
  • Διάρκεια: 97 '
  • Καρολίν Βινιάλ

Όταν μαθαίνει πως ο παντρεμένος εραστής της δεν μπορεί να έρθει μαζί της διακοπές, αλλά είναι αναγκασμένος να ακολουθήσει την οικογένειά του σε μια ορεινή εκδρομή, η ερωτευμένη και απελπισμένη Αντουανέτ αποφασίζει να τον ακολουθήσει χωρίς να του το πει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.