Τα highlights του 6ου Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ραντεβού για θερινό σε ένα από τα πιο αγαπημένα φεστιβάλ της πόλης.

To_teleio_afentiko

Εννέα μέρες γεμάτες σινεμά επιφυλάσσει το 6ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου (2-10/6), το οποίο ξεδιπλώνει το πρόγραμμα του στο θερινό σινεμά Ελληνίς αλλά και στη φιλόξενη αίθουσα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Μελετήσαμε το φετινό πρόγραμμα και αυτά που ακολουθούν είναι τα highlights της διοργάνωσης.

Από τον Χαβιέ Μπαρδέμ στον Κάρλος Σαούρα

Ο οσκαρικός Χαβιέρ Μπαρδέμ μεταμορφώνεται στο "Τέλειο Αφεντικό", στην κωμωδία του Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα ("Δευτέρες με Λιακάδα"). Ο διεθνής σταρ υποδύεται τον καλοκάγαθο ιδιοκτήτη μιας υποδειγματικής επιχείρησης που βλέπει να πηγαίνουν τα πάντα στραβά, την ώρα που διεκδικεί ένα πολύ σημαντικό βραβείο. Από την άλλη, ο έμπειρος Χαβιέρ Καμάρα ενσαρκώνει έναν υπερασπιστή κοινωνικών δικαιωμάτων στο Μεδεγίν του ’70 και στη μεταφορά του βιβλίου του Έκτορ Αμπάδ Φασιολίνσε με τίτλο "Η Λήθη που θα Γίνουμε". Πίσω από την κάμερα βρίσκεται ο βραβευμένος με ξενόγλωσσο Όσκαρ Φερνάντο Τρουέμπα ("Μπελ Επόκ"). Ένας ακόμα βετεράνος σκηνοθέτης, ο σπουδαίος Κάρλος Σάουρα ("Θρέψε Κοράκια"), δοκιμάζεται στο μιούζικαλ με το "Ο Βασιλιάς Όλου του Κόσμου", όπου οι παραδόσεις του Μεξικού και της Ισπανίας ανακατεύονται σε μια ιστορία που θίγει τις σχέσεις των δύο λαών.

O_antikatastatis
"Ο Αντικαταστάτης"

Πενέλοπε Κρουζ εναντίον Αντόνιο Μπαντέρας

Σκηνοθετικό δίδυμο με αυθεντική ματιά ("Ο Επιφανής Πολίτης", "Το Αριστούργημά μου") οι Μαριάνο Κον και Γκαστόν Ντιπράτ φέρνουν εις πέρας την πιο πρωτοκλασάτη ταινία τους έως τώρα. Στην "Επίσημη Συμμετοχή" συνεργάζονται ξανά με τον πολύπειρο Όσκαρ Μαρτίνεζ κι ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους Αντόνιο Μπαντέρας και Πενέλοπε Κρουζ. Η πλοκή της βραβευμένης κωμωδίας τους αφορά έναν εύπορο επιχειρηματία ο οποίος προσλαμβάνει ένα σκηνοθέτη για να γυρίσει μια ταινία που θα σπάσει τα ταμία. Μόνο που, τελικά, εκείνο που σπάει πραγματικά είναι τα νεύρα όλων όσων συμμετέχουν στην παραγωγή… Τέλος, ένα από τα υποσχόμενα φιλμ του προγράμματος είναι ο "Αντικαταστάτης". Ένα νουάρ του Όσκαρ Αϊμπάρ, ο οποίος θα παρευρεθεί στην προβολή της ταινίας, στο οποίο ένας αστυνομικός έρχεται αντιμέτωπος με μια ανατρεπτική υπόθεση δολοφονίας που εμπλέκεται με το παρελθόν του.

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα θα βρείτε στο www.fecha.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Ελληνίς Cinemax

Λεωφ. Κηφισίας 29, Αμπελόκηποι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
14/07/2024

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.

Όλες οι ελληνικές μικρού μήκους που θα δούμε στο 47ο Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας

Δείτε αναλυτικά τους τίτλους των ταινιών και τις λεπτομέρειες της φετινής διοργάνωσης.