O Άντονι Χόπκινς θα υποδυθεί τον Σίγκμουντ Φρόιντ

Ο βραβευμένος με δύο Όσκαρ ηθοποιός πρόκειται να υποδυθεί τον πατέρα της ψυχανάλυσης, Σίγκμουντ Φρόιντ στην ταινία "Freud’s Last Session".

Άντονι Χόπκινς

Ο Άντονι Χόπκινς, βραβευμένος ασφαλώς με δύο Όσκαρ, πρόκειται να υποδυθεί τον πατέρα της ψυχανάλυσης, Σίγκμουντ Φρόιντ στην ταινία "Freud’s Last Session". Οι συντελεστές αναμένεται να παρουσιάσουν το κινηματογραφικό πρότζεκτ στην αγορά του 75ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών που βρίσκεται σε εξέλιξη. 
    
Σκηνοθέτης του φιλμ "Freud’s Last Session" είναι ο Μάθιου Μπράουν ("The Man Who Knew Infinity", σε σενάριο του Μαρκ Σεν Ζερμέν ("The God Committee"), διασκευασμένο από το ομώνυμο θεατρικό έργο.

Το φιλμ διαδραματίζεται την παραμονή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Προς το τέλος της ζωής του, ο Φρόιντ προσκαλεί τον Ιρλανδό συγγραφέα Κλάιβ Στέιπλς Λιούις (ανάμεσα στα βιβλία του και το Χρονικό της Νάρνια) για μια συζήτηση σχετικά με την ύπαρξη του Θεού. Εξερευνώντας τη σχέση του Φρόιντ με την κόρη του Άννα και το αντισυμβατικό ειδύλλιο του Λιούις με τη μητέρα του καλύτερού του φίλου, η ταινία συνδυάζει παρελθόν, παρόν και φαντασία.

"Ζούμε σε μια εποχή που είναι τόσο πολωμένη ιδεολογικά, όπου όλοι είναι κολλημένοι στη δική τους κοινότητα, χωρίς πραγματικό διάλογο. Θέλω να δημιουργήσω ένα φιλμ για όλους που να είναι συναισθηματική, να "γεννά” σκέψεις και να είναι δημιουργική. Μια ταινία που θέτει τα μεγάλα ερωτήματα, ενώ διερευνά τι υπάρχει στην καρδιά της ανθρώπινης κατάστασης: αγάπη, πίστη και θνητότητα" σημείωσε ο σκηνοθέτης. Τα γυρίσματα του "Freud’s Last Session" θα ξεκινήσουν το τέταρτο τρίμηνο του 2022 στο Λονδίνο. 

Πηγή: Womantoc.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
14/07/2024

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.

Όλες οι ελληνικές μικρού μήκους που θα δούμε στο 47ο Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας

Δείτε αναλυτικά τους τίτλους των ταινιών και τις λεπτομέρειες της φετινής διοργάνωσης.