"SWANS: Where Does A Body End?": Ένα κινηματογραφικό πορτραίτο της εκρηκτικής ποστ-πανκ μπάντας

Το Jameson Music Screenings επιστρέφει στον κινηµατογράφο Άστορ με το μουσικό ντοκιμαντέρ του Μάρκο Πόρσια.

«SWANS: Where Does A Body End?»


Η Cinematek, σε συνεργασία µε το Jameson Irish Whiskey, επανέρχονται δυναμικά για να συνεχίσουν το μοναδικό και επιτυχημένο micro-Φεστιβάλ µουσικών ντοκιµαντέρ Jameson Music Screenings, που παρουσιάζει εµβληµατικές ταινίες γεµάτες µουσική. Μετά την προβολή της ταινίας, ακολουθεί πάρτυ με Jameson Irish Whishkey.

Η πρώτη από τις τρεις προβολές για αυτό το καλοκαίρι θα γίνει την Δευτέρα 23 Μαϊου, στις 8 μ.μ., στον κινηµατογράφο Άστορ. Θα προβληθεί το μουσικό ντοκιμαντέρ: "SWANS: Where Does A Body End?" (2019).  Μια ταινία του Μάρκο Πόρσια για την τέχνη, που όχι μόνο δεν σταματά ποτέ, αλλά αναδεικνύει την μοναδική της ικανότητα να υπερβαίνει ακόμα και τον ίδιο της τον εαυτό.

Το μουσικό αυτό ντοκιμαντέρ είναι στην πραγματικότητα ένα βαθιά προσωπικό πορτραίτο των Swans και ξεκινάει από το ξεκίνημα της πορείας τους, τότε που ήταν μια άγρια, επιθετική ποστ-πανκ μπάντα που ξεπήδησε στα 80’ς στην Νέα Υόρκη, περνάει στην επιτυχία τους στα 90’ς και στη συνέχεια ακολουθεί την διάλυση της μπάντας και το χάος (τόσο επάνω στη σκηνή όσο και εκτός) για να καταλήξει κόντρα σε κάθε προγνωστικό στις μέρες μας να έχει καταξιωθεί ως μια από τις πιο επιτυχημένες και φιλόδοξες μπάντες του πλανήτη.  Από αυτές που οι συναυλίες τους μοιάζουν περισσότερο με εκστατική τελετουργία.

Ο σκηνοθέτης Μάρκο Πόρσια μπήκε κυριολεκτικά μέσα στον στενό κύκλο της μπάντας για πέντε χρόνια, κινηματογράφησε πρόβες, τη συγγραφή των τραγουδιών και τις υπερβατικές περφόρμανς. Γεμάτη σπάνιο και ακυκλοφόρητο υλικό, φωτογραφίες, βίντεο, ηχογραφήσεις, η ταινία είναι πολλά πράγματα, είναι ιστορία της μουσικής, είναι ταξίδι με χρονοκάψουλα, είναι ημερολόγια περιοδείας, είναι ένα συμπαγές φιλμ για την ζωή και την τέχνη. Με τους Michael Gira, Blixa Bargeld, Thurston Moore, Amanda Palmer, Devendra Banhart, Lee Ranaldo, Jim Sclavunos.

Προπώληση εισιτηρίων (€ 5- 3) εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.