Όλες οι φορές που ο Κόλιν Φερθ ήταν υπέροχος

Με αφορμή την κυκλοφορία του «Επιχείρηση Κιμάς», θυμόμαστε τις φορές που ο σημαντικός Βρετανός ηθοποιός μας εντυπωσίασε.

Κόλιν Φερθ - 100% Βρετανός

Στην πραγματική ζωή, είναι ο τύπος που μπορεί να μην προσέξεις με την πρώτη ματιά, αλλά στο τέλος κερδίζει το κορίτσι. Ή τουλάχιστον αυτήν την αίσθηση μου δίνει ο Colin Firth, έστω και αυθαίρετα μέσα από τις ταινίες στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει. Ακόμη και στις κομεντί που αρκετοί διαχρονικά σνομπάρουν, ξέρει πώς να αναδείξει τον πιο απλούστατο χαρακτήρα, που εν τέλει αποδεικνύεται περιπλοκότερος μέσα στη δωρικότητά του (η οποία παρεμπιπτόντως, πόσο του ταιριάζει).

Με αφορμή την κυκλοφορία του "Επιχείρηση Κιμάς" στους κινηματογράφους, ένα μίνι tribute στους αγαπημένους μας ρόλους του 61χρονου βραβευμένου με Oscar και BAFTAs σήμερα ηθοποιού, επιβάλλεται. Ακολουθούν με χρονολογική σειρά. 

The English Patient (1996)

"Γιατί άνθρωποι αισθάνεστε τόση απειλή από μία γυναίκα;", η ατάκα του Τζέφρι Κλίφτον έχει μείνει στην ιστορία.

Η ταινία που διαδραματίζεται κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ακολουθεί έναν εγκαυματία, ο οποίος τελικά αναγνωρίζεται ως ο κόμης László de Almásy (Ralph Fiennes). Ο Almásy ερωτεύεται την Καταρίν (Κριστίν Σκοτ Τόμας), τη σύζυγο του Τζέφρι, κάτι που, λογικά, ο Τζέφ Μαν δεν βλέπει με καλό μάτι. 

Bridget Jones’s Diary (2001)

Τι λέγαμε για το κορίτσι πριν στην εισαγωγή; Εδώ, με έναν πραγματικά αξιοσημείωτο τρόπο, παρότι άκρως ξενέρωτος ο Μαρκ Ντάρσι μας θυμίζει πώς είναι ο έρωτας όταν είναι αληθινός. Αγαπά την Μπρίτζετ όπως είναι και φυσικά, την κερδίζει. 

Love Actually (2003)

Από τα πιο αστεία και συγκινητικά πράγματα μαζί είναι να ακούει κανείς τον Φερθ να προσπαθεί να μιλήσει πορτογαλικά για χάρη της Αουρέλια. O Τζέιμι είναι ένας συγγραφέας που απομονώνεται κάπου στη Γαλλία για να γράψει επιτέλους το βιβλίο του και εκεί καταλήγει να ερωτευθεί την οικιακή βοηθό που δε μιλά γρι αγγλικά. Και κάπως έτσι, προέκυψε μία από τις πιο συγκινητικές προτάσεις γάμου στον κινηματογράφο.

A Single Man (2009)

 

Προθέρμανση για το όσκαρ της επόμενης χρονιάς ήταν ο Τζορτζ Φαλκόνερ. Πρόκειται για έναν μεσήλικα ομοφυλόφιλο άνδρα που θρηνεί μετά το θάνατο του επί 16 χρόνια συντρόφου του. Έχοντας αποφασίσει να αυτοκτονήσει, αρχίζει να βλέπει διαφορετικά τα μικρά πράγματα, πιστεύοντας ότι είναι η τελευταία φορά που τα βλέπει. 

The King’s Speech (2010)

Θυμάμαι να βλέπω την ταινία και να σκέφτομαι ότι οι υπόλοιπες οσκαρικές υποψηφιότητες δεν έχουν κανένα νόημα ύπαρξης. Υποδυόμενος το μελλοντικό βασιλιά Γεώργιο ΣΤ' γνωρίζει πως για να μπορέσει να τον διαδεχθεί, θα πρέπει να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυλισμού που αντιμετωπίζει.

Έτσι, ζητά τη βοήθεια του Λάιονελ Λοτζ, ενός Αυστραλού λογοθεραπευτή που υποδύεται ο Τζέφρι Ρας, ο οποίος αποδεικνύεται πραγματικά σοφή επιλογή. 

Kingsman: The Secret Service (2014)

Κατά τη διάρκεια μιας αποστολής στη Μέση Ανατολή το 1997, ο δόκιμος μυστικός πράκτορας Λι Ανουίν θυσιάζεται για να προστατεύσει τον ανώτερό του, Χάρι Χαρτ (Φερθ) από μια έκρηξη. Δεκαεπτά χρόνια αργότερα παίρνει υπό την προστασία του τον γιο του συντρόφου του και τον στρατολογεί σε μία ιδιωτική υπηρεσία πληροφοριών που ιδρύθηκε από τη βρετανική ελίτ που έχασε τους κληρονόμους της στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Περιττό να αναφέρουμε ότι και ως μέντορας, ο Φερθ τα πάει εξαιρετικά.

Πηγή: Esquire.com.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.