5 μέρες πολιτισμού στην Εύβοια με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Η διοργάνωση επεκτείνει τις δράσεις της με την «πράσινη» ενέργεια Evia Film Project.

evia_film_project1

Πολύ σύντομα, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα βάλει μπρος τις πρώτες δράσεις της ενέργειας "Evia Film Project", η οποία θα καλύπτει μια σειρά από εξειδικευμένα workshops, προβολές και masterclasses όλα με ελεύθερη είσοδο από τις 15 έως τις 19/6, στην Αιδηψό, τη Λίμνη και την Αγία Άννα.

Η πρωτοβουλία αποτελεί ένα από τα έργα "Φωτοδότες" που εντάσσονται στο ειδικό πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την ανασυγκρότηση και αποκατάσταση της Εύβοιας. Πρεσβευτής ("ambassador") της ενέργειας θα είναι ο γνωστός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Κωστής Μαραβέγιας, ο οποίος θα παρουσιάσει ταινίες και πρότζεκτ, θα μιλήσει με το κοινό και τους επαγγελματίες του κινηματογράφου και μάλιστα, θα δώσει μια συναυλία. Όπως σχολιάζει ο ίδιος: "Έπαιξα μουσική πριν τρία χρόνια εδώ, σε μια καταπράσινη περιοχή, μια συναυλία ανάμεσα στα δέντρα και στη φύση. Επιστρέφω με ελπίδα και συγκίνηση, συμμετέχοντας σε μια ενέργεια που εύχομαι να είναι η αρχή μιας αναγέννησης για αυτόν τον πολύπαθο τόπο. Ευχαριστώ για την πρόσκληση το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης".

5 μέρες πολιτισμού στην Εύβοια με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης - εικόνα 1
©Alexandros Makris

Το πρόγραμμα ξεκινά στις 15/6 με μια ξεχωριστή προβολή στον θερινό κινηματογράφο Απόλλων της Αιδηψού, ο οποίος ύστερα από δεκαετίες που ήταν κλειστός θα αναδιαμορφωθεί από το φεστιβάλ και θα ανοίξει ξανά τις πόρτες του για τους θεατές. Καθημερινά θα προβάλλονται δωρεάν ταινίες οικολογικού ενδιαφέροντος, κλασικές ή πρόσφατης παραγωγής, ντοκιμαντέρ ή μυθοπλασίας, τις οποίες θα συστήσουν στο κοινό αγαπημένοι καλεσμένοι. Από την Πέμπτη 16 Ιουνίου θα διοργανώνονται καθημερινά ανοιχτές συζητήσεις και masterclasses για το περιβάλλον και τη σχέση μας με αυτό, την κλιματική αλλαγή, αλλά και πρακτικές που μπορούμε να εφαρμόσουμε στην καθημερινότητά μας.

evia_film_project2

Και επειδή το Evia Film Project συμπίπτει με το κλείσιμο των σχολείων είναι ιδανική ευκαιρία για τους γονείς να συμμετέχουν μαζί με τα παιδιά τους, καθώς υπάρχει και ένα πρόγραμμα για παιδιά με εργαστήρια και προβολές ταινιών. Ταυτόχρονα, όλες τις μέρες, επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο θα συμμετάσχουν στο Evia Film Project μέσα από μία σειρά δράσεων και εξειδικευμένων workshops που θα εστιάσουν στην παραγωγή ταινιών με κλιματικά ουδέτερο και βιώσιμο τρόπο. Θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά παγκοσμίως σχέδια ταινιών και ταινίες σε εξέλιξη, προκειμένου να εξασφαλίσουν συμπαραγωγούς και χρηματοδότηση και να ολοκληρωθούν.

Περισσότερα για το Evia Film Project θα βρείτε εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
14/07/2024

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.

Όλες οι ελληνικές μικρού μήκους που θα δούμε στο 47ο Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας

Δείτε αναλυτικά τους τίτλους των ταινιών και τις λεπτομέρειες της φετινής διοργάνωσης.