Το Cinobo "πάει" στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος"

Τα μέλη του ΚΠΙΣΝ και η streaming πλατφόρμα σμίγουν σε ένα μηνιαίο κινηματογραφικό διάλογο.

Ο Άνθρωπος Αντίγραφο

Μια ενδιάφερουσα συνεργασία ξεκινά ανάμεσα στη streaming πλατφόρμα Cinobo και το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" (ΚΠΙΣΝ), καθώς με αφορμή τη φιλοξενία του έργου "Maman" της Λουίζ Μπουρζουά στο πάρκο του ΚΠΙΣΝ, οι δύο φορείς εγκαινιάζουν τις μηνιαίες σινεφίλ συζητήσεις με τίτλο "SNFCC Members Film Club x Cinobo".

Η ομάδα των επιμελητών του Cinobo, των ανθρώπων δηλαδή οι οποίοι βρίσκονται πίσω από το πρόγραμμα της πλατφόρμας και αποτελείται από τους Τάσο Μελεμενίδη, Θοδωρή Δημητρόπουλο και Τάσο Χατζηευφραιμίδη, επιλέγει μία ταινία την οποία τα μέλη του ΚΠΙΣΝ θα παρακολουθούν στο streamer και έπειτα θα ακολουθεί ένας διάλογος στην Επλανάδα του ΚΠΙΣΝ ο οποίος "ξεφεύγει από τα όρια ενός 'μαθήματος' και επεκτείνεται σε μια συναρπαστική κινηματογραφική κουβέντα", σύμφωνα με το δελτίο τύπου.

Οι πρώτες τρεις ταινίες του άτυπου αφιερώματος ανήκουν στην ενότητα "Festival Gems" και πρόκειται για φιλμ που απέκτησαν δημοφιλία μέσω των μεγάλων διεθνών κινηματογραφικών φεστιβάλ. Λεπτομέρειες και δήλωση συμμετοχής για τα μέλη του ΚΠΙΣΝ θα βρείτε εδώ: snfcc.org/MembersXCinobo_Enemy.

Ταιριαστά, η αρχή τον Απρίλιο γίνεται με το θρίλερ "Ο Άνθρωπος Αντίγραφο" (Ντενί Βιλνέβ, 2013), όπου εξάλλου το έργο της Μπουρζουά κάνει ένα αξέχαστο πέρασμα. Με πρωταγωνιστή τον Τζέικ Τζίλενχαλ, η ταινία αφορά έναν πανεπιστημιακό καθηγητή Ιστορίας ο οποίος ζει μια συμβατική, ρουτινιάρικη ζωή με τη σύντροφό του Μέρι. Παρακολουθώντας μια ταινία, εντοπίζει έναν ηθοποιό ο οποίος μοιάζει με πιστό αντίγραφό του, οπότε αποφασίζει να τον βρει και να τον συναντήσει.

Στην κριτική του "α", γράφαμε πως πρόκειται για μία "καφκική και βαθιά αλληγορική μεταφορά ενός μυθιστορήματος του Ζοζέ Σαραμάγκου, το οποίο υποβάλλει με τη μυστηριώδη ατμόσφαιρά του κι αιφνιδιάζει με το απρόσμενο και ανορθολογικό φινάλε του. Μια –βγαλμένη από το σύμπαν του Λιντς και του Μπουνιουέλ– εφιαλτική κατάβαση στο ανθρώπινο υποσυνείδητο κι ένα συναρπαστικό υπαρξιακό θρίλερ που τολμά να περιπλανηθεί μακριά από τη χολιγουντιανή πεπατημένη".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
14/07/2024

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.

Όλες οι ελληνικές μικρού μήκους που θα δούμε στο 47ο Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας

Δείτε αναλυτικά τους τίτλους των ταινιών και τις λεπτομέρειες της φετινής διοργάνωσης.