Στο "Lux Aeterna" ο Γκασπάρ Νοέ επιτίθεται στα μάτια μας

Το τρέιλερ ενός από τα τελευταία πρότζεκτ του προβοκάτορα δημιουργού δε συστήνεται σε όσους έχουν ευαίσθητη όραση.

lux_aeterna

Μπορεί το πιο πρόσφατο φιλμ του προβοκάτορα σκηνοθέτη Γκασπάρ Νοέ να ήταν το... "αντι-νοεϊκό" "Vortex", ένα προσγειωμένο έως και συγκινητικό δράμα γύρω από την άνοια, ωστόσο, η αμέσως προηγούμενη παραγωγή του ήταν μία ταινία που επιτίθεται στις αισθήσεις όπως μόνο ο γεννημένος στην Αργεντινή σκηνοθέτης ξέρει να το κάνει.

Το "Lux Aeterna" ("αιώνιο φως" σε ελεύθερη μετάφραση), είναι ένα πρότζεκτ που προέκυψε μέσα από τη δουλειά του Νοέ πάνω σε ένα διαφημιστικό διάρκειας 15' για την Yves Saint Laurant. Ο πληθωρικός δημιουργός βέβαια έκανε τα δικά του, έτσι προέκυψε μια ταινία διάρκειας 50'(!), η οποία υιοθετώντας ύφος mockumentary αφηγείται τα ακραία περιστατικά που συμβαίνουν όταν τα γυρίσματα μιας άλλης ταινίας καταρρέουν.

Στο τρέιλερ που κυκλοφόρησε παίρνουμε μια καλή γεύση του κινηματογραφικού χάους, με την Μπεατρίς Νταλ σε ρόλο ενορχηστρώτριας και "ακολούθους" της μεταξύ άλλων τη Σαρλότ Γκέινσμπουργκ και τον Καρλ Γκλάσμαν. Τον τελευταίο ίσως το θυμάστε ως έναν εκ των πρωταγωνιστών μιας παλαιότερης ταινίας του Νοέ, του "Love".

Δείτε το trailer του "Lux Aeterna":

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εγώ, ο Απαισιότατος 4

Οι χαριτωμενιές των χαρακτήρων, με τα Μίνιονς να κλέβουν εύκολα την παράσταση, δίνουν περιστασιακό ενδιαφέρον σε μια αδύναμη πλοκή, η οποία δεν έχει ιδέες ανανέωσης του franchise.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
15/08/2024

Βρέχει Άντρες

Η Λορ Καλαμί είναι απολαυστική σε έναν πικάντικο ρόλο, τον οποίο η Καρολίν Βινιάλ ("Ο Γάιδαρος, ο Εραστής μου κι Εγώ") τυποποιεί με ανάλαφρη αφέλεια.

Η Λεωφόρος της Δύσης

Η πιο ειλικρινής, σκληρή και νοσταλγική ματιά στα παρασκήνια της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Ένα αξεπέραστο, πολυεπίπεδο αριστούργημα κι ένα από τα "πετράδια του στέμματος" του κλασικού αμερικανικού σινεμά.

Θαύμα στο Μιλάνο

Χιούμορ, μελοδραματική αισιοδοξία και ποιητικός νεορεαλισμός, βραβευμένος με Μεγάλο Βραβείο (αντίστοιχο του κατοπινού Χρυσού Φοίνικα) στο Φεστιβάλ Κανών.

Οι Υπάλληλοι

Έξυπνοι διάλογοι, αστείοι χαρακτήρες, cool ύφος και μια ασπρόμαυρη low budget κωμωδία, μια από τις ταινίες που γέννησαν τον νέο ανεξάρτητο αμερικανικό κινηματογράφο.

Η "Arcadia" του Γιώργου Ζώη και οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου στη λίστα των φετινών Ευρωπαϊκών Βραβείων

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε τους πρώτους τίτλους ταινιών οι οποίες μπορούν να διεκδικήσουν τα φετινά βραβεία της.

"A complete unknown": Ο Τιμοτέ Σαλαμέ είναι ο Bob Dylan

Κυκλοφόρησε το teaser trailer της ταινίας με πρωταγωνιστή τον Τιμοτέ Σαλαμέ.