4 must-see στο 22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Επιλέγουμε τους πιο hot τίτλους της τρικολόρ διοργάνωσης, η οποία έχει ανάψει για τα καλά τους προβολείς της στα σινεμά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

delicatessen_movie2 «Ντελικατέσεν»

Το φετινό 22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου (29/3-6/4) προσφέρεται για πολλά και διαφορετικά ποτ πουρί προβολών, μιας και στο πρόγραμμά του περιλαμβάνονται αξιοσημείωτες νέες και παλαιότερες ταινίες για κάθε γούστο. Εκτός από τα 10 highlights που παρουσιάσαμε την περασμένη εβδομάδα, επιλέγουμε τέσσερα ακόμα must-see φιλμ της τρικολόρ διοργάνωσης, τα οποία προτείνουμε να έχετε στο σινεφίλ ραντάρ σας…

"Full Time"

full_time_fff

Με δύο βραβεία από το τμήμα "Orizzonti" του Φεστιβάλ Βενετίας (σκηνοθεσίας, γυναικείας ερμηνείας) έρχεται το "Full Time" του Ερίκ Γκραβέλ, στο οποίο η Λορ Καλαμί δίνει μια παθιασμένη ερμηνεία. Η 47χρονη ηθοποιός υποδύεται μια μητέρα η οποία προσπαθεί να αναθρέψει τα παιδιά της δουλεύοντας σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο. Η πίεση που δέχεται αυξάνεται κατακόρυφα όταν κλείνει συνέντευξη για μια πολύ καλύτερη δουλειά, που μετατρέπει τη ζωή της σε αγωνιώδες δράμα. Για να αφηγηθεί πειστικά τα αδιέξοδα της ηρωίδας του, ο Γκραβέλ την κινηματογραφεί με νεύρο και σασπένς, υιοθετώντας μια ακαταμάχητη φρενίτιδα αλά "Uncut Gems".

"Ο Άνδρας μου, ο Εραστής μου και Εγώ"

antoinette_dans_les_cevennes

Την προαναφερθείσα Καλαμί, ωστόσο, τη βρίσκουμε να πρωταγωνιστεί και στην κομεντί της Καρολίν Βινιάλ, η οποία της χάρισε το Σεζάρ α΄ γυναικείου ρόλου. Εδώ ενσαρκώνει την Αντουανέτ, μια γυναίκα που ανυπομονεί να περάσει μια εβδομάδα ρομαντικών διακοπών με τον παράνομο εραστή της. Την ύστατη ώρα, όμως, όλα πάνε στραβά, αφού η σύζυγος του συντρόφου της κανονίζει οικογενειακή εκδρομή με… γάιδαρο σε μια οροσειρά! Η αποφασισμένη να "διακοπάρει" με κάθε τρόπο Αντουανέτ παίρνει τα βουνά, μόνο και μόνο για να συναντήσει εκεί έναν ανυπάκουο γάιδαρο…

"Ντελικατέσεν"

delicatessen_movie

Τα είδη του crime και της κωμωδίας σμίγουν σε αυτό το σουξέ των 90s των Ζαν-Πιέρ Ζενέ και Μαρκ Καρό, όπου, σε μια μελλοντική κοινωνία στην οποία το κρέας σπανίζει, οι ένοικοι μιας απόμερης πολυκατοικίας επιδίδονται σε κανιβαλικά γεύματα. Βιτριολικό χιούμορ και "επιθετικές" εικόνες εγγυώνται μια αξέχαστη κινηματογραφική εμπειρία.

"Χοντρόπετσοι"

peaux_des_vaches

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα γαλλικά ντεμπούτα των 80s (Πατρίσια Μαζουί) έχει την πάντα απολαυστική Σαντρίν Μπονέρ σε πρώτο ρόλο και μια πλοκή που υπόσχεται δράματα: Δέκα χρόνια μετά τη δολοφονία ενός άντρα, μια οικογένεια συναντιέται ξανά σε μια απομονωμένη αγροικία, προσπαθώντας να διαχειριστεί τις συνέπειες όσων συνέβησαν τότε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.