Οι ταινίες που έρχονται την Πέμπτη 17/3

ambulance_jake_gyllenhaal

Ο Τζέικ Τζίλενχαλ, η Σάλμα Χάγιεκ και η ταινία για τον μπασκετικό ΠΑΟ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ασθενοφόρο

Περιπέτεια του Μάικλ Μπέι με τον Τζέικ Τζίλενχαλ. Ένας παρασημοφορημένος βετεράνος αδυνατεί να βρει τα απαραίτητα χρήματα για την ιατρική περίθαλψη της γυναίκας του. Ζητάει, τότε, τη βοήθεια του θετού αδερφού του, για να κάνουν τη μεγαλύτερη ληστεία τραπεζών στην ιστορία του Λος Άντζελές, βάζοντας στο στόχαστρο λεία αξίας 32 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ταξίδι στα Αστέρια

Η ιστορία του μπασκετικού Παναθηναϊκού "ζωντανεύει". Από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα, η ταινία συνδυάζοντας στοιχεία μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ επισκέπεται γνωστές και αφανείς πτυχές στη σταδιοδρομία της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, με έμφαση στην καθοριστική συνδρομή της οικογένειας Γιαννακόπουλου.

Ο Σωματοφύλακας της Γυναίκας του Εκτελεστή

Περιπετειώδες σίκουελ με τη Σάλμα Χάγιεκ. Ο σωματοφύλακας Μάικλ Μπράις (Ράιαν Ρέινολντς) επιστρέφει στην ενεργό εξαιτίας της γυναίκας του διαβόητου εκτελεστή Κινκέιντ (Σάμιουελ Λ. Τζάκσον), όταν εκείνη (Σάλμα Χάγιεκ) βγαίνει εκτός ελέγχου. Τότε οι τρεις τους θα βρεθούν να αναμειγνύονται σε μια παγκόσμια συνομωσία και σύντομα θα βρεθούν ανάμεσα στην Ευρώπη και ένα εκδικητικό και παντοδύναμο εχθρό.

Δεσμοί Γυναικών

Αφρικανικό κοινωνικό δράμα γύρω από μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Η Αμίνα μεγαλώνει μόνη της την δεκαπεντάχρονη κόρη της Μαρία. Ο ήδη εύθραυστος κόσμος τους καταρρέει όταν η Αμίνα ανακαλύπτει ότι η κόρη της έχει μείνει έγκυος σε μια χώρα όπου απαγορεύονται οι εκτρώσεις και από τη θρησκεία και από το νόμο. Γύρω τους όμως χτίζεται ένα απρόσμενο δίχτυ προστασίας από την γυναικεία κοινότητα.

Νέα Τάξη

Πολιτικό sci-fi από τον Μεξικανό Μισέλ Φράνκο ("Η Κόρη της Απρίλ"). Ένας γάμος της υψηλής κοινωνίας σε μία έπαυλη στο Μεξικό διακόπτεται αναπάντεχα όταν μια εξέγερση σκορπά τον τρόμο. Ιδωμένη μέσα από τα μάτια της νύφης και των υπηρετών της οικογένειας, η βίαιη αυτή ταξική έκρηξη σηματοδοτεί την αρχή του τέλους ενός πολιτικού συστήματος, που δίνει τη θέση του σε κάτι νέο, αλλά οδυνηρό. Βραβείο Αργυρός Λέοντας - Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο φεστιβάλ Βενετίας.

Ο Κύριος Μπάχμαν και η Τάξη του

Γερμανικό ντοκιμαντέρ γύρω από την κοινωνική ενσωμάτωση των μεταναστών. Πορτρέτο της σχέσης ενός αντισυμβατικού δασκάλου δημοτικού με τους μαθητές του που ανήκουν σε πολυπολιτισμικές οικογένεις και λαϊκά κοινωνικά στρώματα.

Η Βοή του Κόσμου

Ένα οδοιπορικό ανά τον κόσμο αναζητώντας τη "φωνή" της νέας γενιάς. Ελλάδα, Ρωσία, ΗΠΑ, Βραζιλία, Κίνα, Σενεγάλη. Διαφορετικές εμπειρίες νεαρών ανθρώπων σε αυτές τις χώρες συγκλίνουν, ανακατεύονται, συνομιλούν σε μια οπτικοακουστική συμφωνία με μόνο άξονα την αδιόρατη βοή του κόσμου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Falcon είναι ο νέος Captain America στο teaser του "Θαυμαστού Καινούριου Κόσμου"

Αλλαγή σκυτάλης στην αναμενόμενη υπερηρωική περιπέτεια της Marvel.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Η σκηνοθέτρια Έλεν Κούρας φέρνει αέρα Χόλιγουντ στο 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου

Μια βιογραφία με πρωταγωνίστρια την οσκαρική Κέιτ Γουίνσλετ πραγματοποιεί ελληνική πρεμιέρα στην Πάτμο.

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.