"American Book Club": Δωρεάν προβολές ταινιών βασισμένων σε σπουδαία αμερικανικά έργα

Οι φίλοι του καλού σινεμά και της λογοτεχνίας να μη χάσουν τις προβολές που ξεκινούν από το Στίβεν Σπίλμπεργκ και φτάνουν στον Έρνεστ Χέιμνγουεϊ.

colour_purple

Ένα τριήμερο αφιερωμένο στο καλό σινεμά και σε ακόμα σπουδαιότερα λογοτεχνικά έργα, έρχεται στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (8-10/3).

Με τίτλο "American Book Club", το πρωτοεμφανιζόμενο μίνι φεστιβάλ παρουσιάζει ταινίες οι οποίες είτε βασίστηκαν σε βραβευμένα βιβλία είτε αφορούν συγγραφείς που σημάδεψαν με τη γραφή τους. Πιο συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα βρίσκουμε την υποψήφια για 11 Όσκαρ μεταφορά του βραβευμένου με Πούλιτζερ βιβλίου της Αλις Γουόκερ, "Πορφυρό Χρώμα" (φωτό) που φέρει την υπογραφή του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Έπειτα, υπάρχουν ακόμα δύο ντοκιμαντέρ. Το "Γκάρι Κούπερ & Έρνεστ Χέμινγουεϊ" (Τζον Μαλχόλαντ, 2013), όπου εξερευνάται η απροσδόκητη φιλία ανάμεσα στο διάσημο ηθοποιό και το νομπελίστα συγγραφέα, αλλά και το "Τρούμαν Καπότε & Τενεσί Γουίλιαμς" (Λίζα Ιμορντίνο Βρίλαντ, 2020), στο οποίο διερευνόνται τα κοινά σημεία ανάμεσα σε δύο ασύλληπτες λογοτεχνικές ιδιοφυίες. Σημείωστε πως τα δύο παραπάνω ντοκιμαντέρ θα είναι επίσης διαθέσιμα online στην πλατφόρμα https://video.petitplan.org/.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με απαραίτητη την προκράτηση εδώ: www.hau.gr.

Το πρόγραμμα του "American Book Club"

Τρίτη 8
19.00 Το Πορφυρό Χρώμα (Στίβεν Σπίλμπεργκ, 1985).
Προλογίζει ο κριτικός του "α" Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος.

Τετάρτη 9
19.00 Γκάρι Κούπερ & Έρνεστ Χέμινγουεϊ (Τζον Μαλχόλαντ, 2013)

Πέμπτη 10
19.00 Τρούμαν Καπότε & Τενεσί Γουίλιαμς (Λίζα Ιμορντίνο Βρίλαντ, 2020)
Προλογίζει ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Γιώργος Νανούρης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι Ναυαγοί

Ρεαλιστική περιπέτεια επιβίωσης η οποία, χωρίς καθόλου να πρωτοτυπεί, διαθέτει ουσιαστική σεναριακή λιτότητα και αποτελεσματική αφηγηματική ακρίβεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
15/08/2024

Εγώ, ο Απαισιότατος 4

Οι χαριτωμενιές των χαρακτήρων, με τα Μίνιονς να κλέβουν εύκολα την παράσταση, δίνουν περιστασιακό ενδιαφέρον σε μια αδύναμη πλοκή, η οποία δεν έχει ιδέες ανανέωσης του franchise.

Βρέχει Άντρες

Η Λορ Καλαμί είναι απολαυστική σε έναν πικάντικο ρόλο, τον οποίο η Καρολίν Βινιάλ ("Ο Γάιδαρος, ο Εραστής μου κι Εγώ") τυποποιεί με ανάλαφρη αφέλεια.

Η Λεωφόρος της Δύσης

Η πιο ειλικρινής, σκληρή και νοσταλγική ματιά στα παρασκήνια της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Ένα αξεπέραστο, πολυεπίπεδο αριστούργημα κι ένα από τα "πετράδια του στέμματος" του κλασικού αμερικανικού σινεμά.

Θαύμα στο Μιλάνο

Χιούμορ, μελοδραματική αισιοδοξία και ποιητικός νεορεαλισμός, βραβευμένος με Μεγάλο Βραβείο (αντίστοιχο του κατοπινού Χρυσού Φοίνικα) στο Φεστιβάλ Κανών.

Οι Υπάλληλοι

Έξυπνοι διάλογοι, αστείοι χαρακτήρες, cool ύφος και μια ασπρόμαυρη low budget κωμωδία, μια από τις ταινίες που γέννησαν τον νέο ανεξάρτητο αμερικανικό κινηματογράφο.

Η "Arcadia" του Γιώργου Ζώη και οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου στη λίστα των φετινών Ευρωπαϊκών Βραβείων

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε τους πρώτους τίτλους ταινιών οι οποίες μπορούν να διεκδικήσουν τα φετινά βραβεία της.