3 Βραβεία Γκόγια για την ελληνική συμπαραγωγή MEDITERRANÉO του Μαρσέλ Μπαρένα

Βραβεία Καλύτερης Φωτογραφίας, Πρωτότυπου Τραγουδιού και Καλύτερης Οργάνωσης Παραγωγής απέσπασε η ταινία που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν.

MEDITERRANÉO

Βασισμένη στην αληθινή ιστορία του Oscar Camps, ιδρυτή της ΜΚΟ Open Arms, η οποία ασχολείται με τη διάσωση προσφύγων στη Μεσόγειο, η ταινία, που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν και απέσπασε συνολικά 7 υποψηφιότητες στα Φετινά Βραβεία Γκόγια, έφυγε από την φετινή τελετή των βραβείων με συνολικά 3 Βραβεία - Καλύτερης Φωτογραφίας για τον Κίκο ντι λα Ρίκα, Καλύτερης Οργάνωσης Παραγωγής, και Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού. O Line Producer, Κώστας Σφακιανάκης, ο οποίος τιμήθηκε- μαζί με τον Albert Espel- με το Βραβείο για την Καλύτερη Οργάνωση Παραγωγής στα φετινά Βραβεία Γκόγια, τον σημαντικότερο κινηματογραφικό θεσμό της Ισπανίας.

Η ταινία είναι μια συμπαραγωγή της ΕΡΤ, με την υποστήριξη του ΕΚΚ και του ΕΚΟΜΕ. Διαδρματίζεται το φθινόπωρο του 2015 όταν δύο Ισπανοί ναυαγοσώστες αποφασίζουν να ταξιδέψουν στη Λέσβο μόλις βλέπουν τη συγκλονιστική φωτογραφία ενός μικρού αγοριού που πνίγηκε στη Μεσόγειο. Καταφθάνουν εκεί για να ανακαλύψουν μια αδιανόητη πραγματικότητα - χιλιάδες άνθρωποι διακινδυνεύουν τη ζωή τους καθημερινά προσπαθώντας να διασχίσουν τη θάλασσα με επισφαλείς βάρκες, ώστε να αποδράσουν από τις ένοπλες συγκρούσεις και άλλους κινδύνους στις χώρες τους. Όμως, αυτό που τους προξενεί την πιο αλγεινή εντύπωση είναι ότι κανείς δεν προβαίνει σε καμία διάσωση. Μια σπαρακτικά ανθρώπινη ιστορία για τη δύναμη της θέλησης, βασισμένη σε γεγονότα της αληθινής ζωής.

Η ταινία είναι μια παραγωγή των ισπανικών εταιρειών παραγωγής Fasten Films, Lastor Media, Arcadia Motion Pictures, Cados Produciones και της ελληνικής εταιρείας παραγωγής, Heretic. Το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Σχοινιά, με μερικές από τις πιο απαιτητικές αλλά και εντυπωσιακές αναπαραστάσεις θαλάσσιων διασώσεων.
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.