Οι καλύτεροι ρόλοι του Τομ Χίντλεστον

Οι κορυφαίες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές εμφανίσεις -μέχρι στιγμής- του 41χρονου Άγγλου ηθοποιού.

Τομ Χιντλεστόν Featureflash Photo Agency / Shutterstock.com

Τo τελευταίο χρονικό διάστημα ασχολούμαστε με τον Τομ Χίντλεστον για όλους τους λανθασμένους λόγους. Στα δημοσιεύματα φιγουράρει για τις ατυχείς στιλιστικές του επιλογές μετά το Hiddleswift Bατερλώ (της σχέσης του με τον Τέιλορ Σουίφτ), για μία απίθανη (!) συνταγή μπολονέζ μακαρονάδας και πάντως όχι για το ταλέντο του στην υποκριτική. Με αφορμή τα σημερινά του γενέθλια, ήρθε η ώρα να αποδοθεί δικαιοσύνη στο lifestyle σύμπαν και να επαναφέρουμε τα πράγματα σε τάξη, εστιάζοντας στην επαγγελματική του ιδιότητα, στην οποία οφείλει την αναγνωρισιμότητά του. 

Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ, "Midnight in Paris" (2011)

Ενδέχεται να είναι μία από τις πιο αδικημένες ταινίες του Γούντι Άλεν, διότι παρά το όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου και τις τρεις υποψηφιότητες (καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας και art direction), υπήρχε περιθώριο για περισσότερες διακρίσεις κατά την ταπεινή μου άποψη. Όπως και να έχει, ο Τομ Χίντλεστον στο ρόλο του πασίγνωστου συγγραφέα Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ που νυχτοπερπατούσε στο ατμοσφαιρικό Παρίσι εκμεταλλεύθηκε άριστα την εμφάνισή του που θυμίζει κάτι από μία άλλη εποχή. 

Λόκι, Marvel Cinematic Universe

Οι κριτικοί παγκοσμίως θεωρούν ότι ο Λόκι υφίσταται ως τόσο επιτυχημένος ρόλος σε έξι ταινίες της Marvel (και φυσικά στη μικρή οθόνη) επειδή ο Χίντλεστον κατάφερε να προσδώσει σαιξπηρική αύρα σε ένα ρόλο που κάλλιστα θα μπορούσε να καταλήξει καρικατούρα. Συμφωνούμε και υπερθεματίζουμε. 

Δρ. Ρόμπερτ Λάιν, "High-Rise" (2015)

Στο δυστοπικό θρίλερ του Μπεν Γουίτλι, ο 40χρονος σήμερα ηθοποιός προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ ηθικής και ανηθικότητας ως προς τη συμπεριφορά του απέναντι στις γυναίκες, προσπαθώντας παράλληλα να ρίξει από το διεφθαρμένο βάθρο του τον Jeremy Irons. Ναι, τα καταφέρνει εξαιρετικά. 

Σερ Τόμας Σαρπ, "Crimson Peak" (2015)

Οπτικά, ο Σερ Τόμας Σαρπ του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο θυμίζει αρκετά τον Λόκι, στην πιο spooky εκδοχή του. Όσον αφορά στην ιδιοσυγκρασία του όμως, τόσο "σκοτάδι" μαζεμένο δεν υπάρχει ούτε στα Τάρταρα της Marvel. Στο "Crimson Peak", μόνο ο Χίντλεστον -ίσως και ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς – θα μπορούσε να αποδώσει με τόση φυσικότητα το βρετανικό στοιχείο. Κυλάει στις φλέβες του εξάλλου. 

Τζόναθαν Πάιν, "The Night Manager" (2016)

Ο Τζόναθαν Πάιν ως ρόλος για πολλούς μπορεί να μην είναι κάτι το ιδιαίτερο - άσχετα αν πρόσθεσε το όνομα του Χίντλεστον στη λίστα με τους υποψήφιους πράκτορες 007 μετά τη "συνταξιοδότηση" Κρεγκ. Παρόλα αυτά, έδωσε την ευκαιρία στον ηθοποιό να αποδείξει ότι λειτουργεί καταπληκτικά και ως μέρος ενός αξιόλογου cast (Χιου Λόρι, Ολίβια Κόλμαν, Τομ Χόλαντ), αναγνωρίζοντας πότε πρέπει να κάνει πίσω για το κοινό καλό. 

Πηγή: esquire.com.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Falcon είναι ο νέος Captain America στο teaser του "Θαυμαστού Καινούριου Κόσμου"

Αλλαγή σκυτάλης στην αναμενόμενη υπερηρωική περιπέτεια της Marvel.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Η σκηνοθέτρια Έλεν Κούρας φέρνει αέρα Χόλιγουντ στο 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου

Μια βιογραφία με πρωταγωνίστρια την οσκαρική Κέιτ Γουίνσλετ πραγματοποιεί ελληνική πρεμιέρα στην Πάτμο.

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.