Οι 8 αγαπημένες ταινίες - έκπληξη του 2021 από το σκηνοθέτη των "Παράσιτων"

Ο οσκαρικός Μπονγκ Τζουν-χο αποδεικνύει για ακόμα μια φορά το σινεφιλικό γούστο του, αλλά και τον ανοιχτόμυαλο τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει τον κινηματογράφο.

Don't Look Up

Κάποιες αναμενόμενες επιλογές, αλλά και αρκετές όμορφες εκπλήξεις επιφυλλάσσει η λίστα του οσκαρικού Μπονγκ Τζουν-χο με τις αγαπημένες ταινίες του για το 2021. Ο Νοτιοκορεάτης σκηνοθέτης των "Παράσιτων" μοιράστηκε, χωρίς να κατατάξει σε αυστηρή σειρά, τα φιλμ που του άρεσαν περισσότερο από την περασμένη χρονιά, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά το σινεφιλικό γούστο του, αλλά και τον ανοιχτόμυαλο τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει τον κινηματογράφο. Σημειώστε πως οι επιλογές του δεν αφορούν αυστηρά παραγωγές του 2021, αλλά και φιλμ που απλώς είδε ο σκηνοθέτης πέρσι. Δείτε τη λίστα του παρακάτω.

Το top του Μπονγκ Τζουν-χο για το 2021

Μην Κοιτάτε Πάνω (Άνταμ ΜακΚέι)
Drive My Car (Ριουσούκε Χαμαγκούτσι)
Flee (Τζόνας Πόερ Ρασμούσεν)
Sundown (Μισέλ Φράνκο)
Δυστυχώς Απουσιάζατε (Κεν Λόουτς)
Oι Μίτσελ και η Εξέγερση των Μηχανών (Μάικ Ριάντα)
Το Γεγονός (Οντρέ Ντιγουάν)
Sewing Sisters (Κιμ Τζουνγκ-γιάνγκ & Λι Χιούκ-ρε)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εγώ, ο Απαισιότατος 4

Οι χαριτωμενιές των χαρακτήρων, με τα Μίνιονς να κλέβουν εύκολα την παράσταση, δίνουν περιστασιακό ενδιαφέρον σε μια αδύναμη πλοκή, η οποία δεν έχει ιδέες ανανέωσης του franchise.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
15/08/2024

Βρέχει Άντρες

Η Λορ Καλαμί είναι απολαυστική σε έναν πικάντικο ρόλο, τον οποίο η Καρολίν Βινιάλ ("Ο Γάιδαρος, ο Εραστής μου κι Εγώ") τυποποιεί με ανάλαφρη αφέλεια.

Η Λεωφόρος της Δύσης

Η πιο ειλικρινής, σκληρή και νοσταλγική ματιά στα παρασκήνια της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Ένα αξεπέραστο, πολυεπίπεδο αριστούργημα κι ένα από τα "πετράδια του στέμματος" του κλασικού αμερικανικού σινεμά.

Θαύμα στο Μιλάνο

Χιούμορ, μελοδραματική αισιοδοξία και ποιητικός νεορεαλισμός, βραβευμένος με Μεγάλο Βραβείο (αντίστοιχο του κατοπινού Χρυσού Φοίνικα) στο Φεστιβάλ Κανών.

Οι Υπάλληλοι

Έξυπνοι διάλογοι, αστείοι χαρακτήρες, cool ύφος και μια ασπρόμαυρη low budget κωμωδία, μια από τις ταινίες που γέννησαν τον νέο ανεξάρτητο αμερικανικό κινηματογράφο.

Η "Arcadia" του Γιώργου Ζώη και οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου στη λίστα των φετινών Ευρωπαϊκών Βραβείων

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε τους πρώτους τίτλους ταινιών οι οποίες μπορούν να διεκδικήσουν τα φετινά βραβεία της.

"A complete unknown": Ο Τιμοτέ Σαλαμέ είναι ο Bob Dylan

Κυκλοφόρησε το teaser trailer της ταινίας με πρωταγωνιστή τον Τιμοτέ Σαλαμέ.