Online εκπαιδευτικός διαγωνισμός δημιουργίας βίντεο για νέους από το UTech Lab

To "Mini Jam Filmmaking" αφορά ηλικίες 12-18 ετών και πρόκειται για μια ιδέα του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Τρία online εργαστήρια για εφήβους από το UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου

Ένας νέος online εκπαιδευτικός διαγωνισμός με τίτλο "Mini Jam Filmmaking" διοργανώνει το UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου, από τις 19 Φεβρουαρίου έως τις 5 Μαρτίου. Η δράση αφορά νέους και νέες 12-18 ετών, οι οποίοι καλούνται να δημιουργήσουν ένα βίντεο μικρής διάρκειας που θα εμπνέεται από ένα συγκεκριμένο τεχνολογικό θέμα. Η θεματολογία του διαγωνισμού θα ανακοινωθεί την πρώτη μέρα διεξαγωγής του.

Όσοι ενδιαφέροντες δεν διαθέτουν τις απαραίτητες τεχνολογικές γνώσεις για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, μπορούν πριν την έναρξή του να παρακολουθήσουν το online εργαστήριο "Video Editing". Εκεί θα γνωρίσουν καλύτερα τα κόνσεπτ του "production" και του "post-production" ενός βίντεο, καθώς και τη δημιουργία και επεξεργασία βίντεο, την αφαίρεση και πρόσθεση σκηνών, κειμένων μουσικής, ηχητικών εφέ, μεταβάσεων, εικόνων κ.α. 

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό και το online εργαστήριο είναι δωρέαν. Υποβολή συμμετοχών ΕΔΩ έως τις 13 Φεβρουαρίου.
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Heritage in Focus: Χώροι μουσικής και κινηματογράφου σε κίνδυνο

Στην πρώτη εκδήλωση θα συζητηθούν οι απειλές που αντιμετωπίζουν οι πολιτιστικοί χώροι στις πόλεις, εστιάζοντας στη μουσική σκηνή του Βερολίνου και το κινηματογραφικό τοπίο της Αθήνας

Τέσσερις μέρες γεμάτες μικρού μήκους του Athens Short Film Festival

Σαράντα ταινίες από όλο τον κόσμο παρουσιάζει η φρέσκια διοργάνωση που επιστρέφει στο Κουκάκι.

"Ο Νόμος του Μέρφυ": Άγγελε Φραντζή, πώς γύρισες την πιο φιλόδοξη ελληνική ταινία της χρονιάς;

Ο πολυσχιδής σκηνοθέτης ανοίγει τα χαρτιά του γύρω από την ορμητική παραγωγή, στην οποία η Κάτια Γκουλιώνη υποδύεται μια αποτυχημένη ηθοποιό που ζει διαδοχικές διαφορετικές πραγματικότητες, ελπίζοντας να βρει τον εαυτό της.

Ο Νόμος του Μέρφυ

Ένα γράμμα αγάπης στο ίδιο το σινεμά και τη ζωή, ένα μεθυστικό κολάζ αναφορών και ανθρωπιάς, το οποίο παρόλο που παρασύρεται από την ορμή και την πληθωρικότητά του.

Μικρά Πράγματα Σαν κι Αυτά

Αληθινά περιστατικά εμπνέουν ένα χαμηλότονο δράμα χαρακτήρων με κοινωνική ευαισθησία, διηγηματική λιτότητα και καίριες ερμηνείες (βραβείο στο Φεστιβάλ Βερολίνου για την Έμιλι Γουότσον).

Μικρό Θλιμμένο Κορίτσι

Εσωστρεφής όσο και δημιουργικά πρωτότυπος συνδυασμός ψυχολογικού δράματος και ντοκιμαντέρ. Υπερβολικά φιλόδοξη ως σινε-κατασκευή, αποτυπώνει το πνεύμα μιας ανήσυχης εποχής.