Μόλις στα 37 πέθανε ο Γάλλος ηθοποιός Γκασπάρ Ουλιέλ

Ένα μοιραίο ατύχημα στις Άλπεις στέρησε τη ζωή από τον ταλαντούχο καλλιτέχνη.

gaspar_ulliel

Μια σύγκρουση με έναν άλλο σκιέρ στις Άλπεις αποδείχθηκε μοιραία για το Γάλλο ηθοποιό Γκασπάρ Ουλιέλ, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ηλικία μόλις 37 ετών. Έχει ανοίξει έρευνα για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Ο Ουλιέλ γεννήθηκε στο Παρίσι όπου και σπούδασε κινηματογράφο στο πανεπιστήμιο του Σεν Ντενί. Εμφανίστηκε στην τηλεόραση 12 ετών, στη σειρά "Une Femme en Blanc" με πρωταγωνίστρια τη Σαντρίν Μπονέρ. Έπειτα από μικρούς ρόλους σε ταινίες όπως "Η Αδελφότητα των Λύκων" (Κριστόφ Γκανς, 2001) και "Embrassez Qui Vous Voudrez" (Μισέλ Μπλανκ, 2002), όταν έκλεισε τα 19 ο Αντρέ Τεσινέ του έδωσε τον πρώτο του μεγάλο ρόλο απέναντι στην Εμανουέλ Μπεάρ για το "Les égarés" (2003). Έγινε ευρύτερα γνωστός συμπρωταγωνιστώντας με την Οντρέι Τοτού στους "Ατελείωτους Αρραβώνες" (Ζαν-Πιέρ Ζενέ, 2004), μια ερμηνεία για την οποία απέσπασε το βραβείο Σεζάρ καλύτερου υποσχόμενου ηθοποιού. Λίγο μετά υποδύθηκε το νεαρό Χάνιμπαλ Λέκτερ στην ταινία "Hannibal: Η Αρχή" (Πίτερ Γουέμπερ, 2007).

Οι διασημότεροι ρόλοι του Ουλιέλ ήρθαν μία δεκαετία αργότερα. Πρώτα όταν ενσάρκωσε τον Ιβ Σεν Λοράν στην ταινία του Μπερτράν Μπονελό "Saint Laurent: Η Χρυσή Εποχή" (2014) κι ύστερα κρατώντας το ρόλο ενός βασανισμένου συγγραφέα στο "Ακριβώς το Τέλος του Κόσμου" (2016) του Ξαβιέ Ντολάν. Μεταξύ των τελευταιών δουλειών του ήταν η συμμετοχή στην υπερηρωική σειρά του Disney+ "Moon Knight".

Ο Ουλιέλ ήταν ένας από τους πλέον ταλαντούχους και ανερχόμενους Γάλλους ηθοποιούς της γενιάς του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.