Updated | Εκλεκτοί καλεσμένοι τιμούν το Θόδωρο Αγγελόπουλο στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Ελένη Καραΐνδρου, Γιώργος Αρβανίτης και πολλοί ακόμα συνεργάτες του σπουδαίου σκηνοθέτη το θυμούνται στη δεκαετή επέτειο του θανάτου του.

poster_afieroma_aggelopoulou_ifa

Update: Λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών η εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 24/1 αναβάλλεται και μεταφέρεται τη Δευτέρα 31/1. Ακυρώνονται όλα τα δελτία εισόδου και οι κρατήσεις θα ξεκινήσουν από την αρχή, την Παρασκευή 28/1.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες της εκδήλωσής του για την επέτειο των δέκα χρόνων από το θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου τη Δευτέρα 31/1 (19.30).

Συγκεκριμένα η αφιερωματική βραδιά θα γίνει παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ενώ μεταξύ των ομιλητών βρίσκονται οι διαχρονικοί συνεργάτες και φίλοι του Αγγελόπουλου: η συνθέτρια Ελένη Καραΐνδρου, ο διευθυντής φωτογραφίας Γιώργος Αρβανίτης, ο συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης και ο επίσης συγγραφέας Γιώργος Αρχιμανδρίτης ("Θόδωρος Αγγελόπουλος, με γυμνή φωνή", "Théo Angelopoulos, le temps suspendu"). Οι σολίστ Ναταλία Μιχαηλίδου και Βαγγέλης Χριστόπουλος ερμηνεύουν γνωστά μουσικά θέματα της Καραΐνδρου σε πιάνο και όμποε, αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διεξάγεται στην αίθουσα η οποία δανείζεται το όνομά της από το σκηνοθέτη, θα παρουσιαστεί μια επιλογή ντοκουμέντων αλλά και οι ηχογραφημένες μαρτυρίες τόσο του Αγγελόπουλου, όσο και προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και τη Γαλλία, γύρω από την καλλιτεχνική διαδρομή του δημιουργού. Μάλιστα, μια από τις ομιλίες του σκηνοθέτη με τίτλο "Συνάντηση με το Θόδωρο Αγγελόπουλο" μπορείτε να την ακούσετε εδώ.

Η είσοδος στο αφιέρωμα είναι ελεύθερη. Οι πόρτες ανοίγουν στις 18.00 και η προσέλευση ολοκληρώνεται στςι 19.00. Κρατήσεις θέσεων γίνονται αποκλειστικά διαδικτυακά στη σελίδα www.ifg.gr από την Παρασκευή 28/1 στις 16.00. Επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε κατόχους πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, ενώ είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, καθώς και ο έλεγχος όλων των χειραποσκευών. Μπορεί να πραγματοποιηθεί θερμομέτρηση κατά την είσοδο. Η χρήση μάσκας (FFP2) είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του Γαλλικού Ινστιτούτου και καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Η εκδήλωση πρόκειται να μεταδοθεί και μέσω streaming από την επίσημη ιστοσελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου (www.ifg.gr).

Επιπλέον μη ξεχνάτε πως εδώ μπορείτε να βρείτε τις κριτικές του "α" για όλες τις ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου.
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.