79ες Χρυσές Σφαίρες 2022: Χωρίς σταρ, χωρίς παρουσιαστή, χωρίς κοινό!

Η πάλαι ποτέ πρωτοκλασάτη απονομή που προηγείται των βραβείων Όσκαρ βιώνει μια άτυπη απαξίωση καθώς ακόμα και ο τρόπος μετάδοσής της αγνοείται.

golden_globes2022

Παρά τις προσπάθειες της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ για την αργοπορημένη ανανέωση των μελών, της εικόνας και των κανονισμών του σωματείου, ο περσινός σάλος γύρω από τις Χρυσές Σφαίρες δεν έχει κοπάσει, οδηγώντας την απονομή σε απαξίωση από τους σταρ του Χόλιγουντ.

Θυμίζουμε πως πέρσι είχαν προκληθεί έντονες αντιδράσεις όταν από τις υποψηφιότητες καλύτερης ταινίας απουσίαζαν πλήρως πέντε φιλμ Αφροαμερικανών δημιουργών τα οποία κάθε άλλο παρά εκτός βραβείων θα μπορούσαν να θεωρηθούν. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα "Da 5 Bloods", "One Night in Miami", "Η Θρυλική Μα Ρέινι" και "Judas and the Black Messiah". Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, όμως, έπεσε όταν οι LA Times αποκάλυψαν πως μεταξύ των περίπου 90 μελών της Ένωσης δεν υπήρχε ούτε ένα που να ανήκει στη Μαύρη κοινότητα είτε οποιαδήποτε άλλη εδώ που τα λέμε.

Οι αντιδράσεις που ακολούθησαν ήταν τέτοιες ώστε τα μεγαλύτερα πρακτορεία ατζέντηδων στις ΗΠΑ κάλεσαν την Ένωση να προχωρήσει άμεσα σε έμπρακτες αλλαγές που θα προωθούν τη συμπερίληψη, τη δίκαιη και ισότιμη εκπροσώπηση όλων ειδάλλως οι πελάτες τους (πρωτοκλασάτοι ηθοποιοί, σκηνοθέτες, παραγωγοί κ.λπ.) θα μποϊκόταραν τη διοργάνωση. Κάτι που φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά φέτος.

Η Εξουσία του Σκύλου
"Η Εξουσία του Σκύλου"

Παρά τις προσπάθειες της Ένωσης τους τελευταίους μήνες να αντιστρέψει το κλίμα, με ενίοτε βιαστικές και επιπόλαιες κινήσεις, οι σχέσεις της με τη βιομηχανία παραμένουν ψυχρές. Αποτέλεσμα, οι 79ες Χρυσές Σφαίρες να βρίσκονται σε αβεβαιότητα, τουλάχιστον ως προς τον τρόπο μετάδοσής τους. Το κανάλι NBC που επί χρόνια φιλοξενούσε την απονομή έχει προ πολλού αρνηθεί να την αναλάβει, την ώρα που κανείς δεν έχει δεχθεί γίνει ο οικοδεσπότης της βραδιάς. Όπως είναι αυτονόητο, απώντες θα είναι και οι διάσημοι που παραδοσιακά παραδίδουν τα βραβεία, αλλά και το κοινό λόγω της συνεχιζόμενης επέλασης της πανδημίας.

Παρόλα αυτά η Ένωση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις 9 Ιανουαρίου με τις Χρυσές Σφαίρες, ανακοινώνοντας τους νικητές σε μια σεμνή τελετή η οποία μένει να φανεί πώς θα μεταδοθεί ανά τον κόσμο. Υπάρχει πιθανότητα να προβληθούν μέσω live streaming ακόμα και να αναρτηθούν απλώς στην ιστοσελίδα της Ένωσης.

Σε κάθε περίπτωση, φαβορί της βραδιάς είναι οι ταινίες "Εξουσία του Σκύλου" (Τζέιν Κάμπιον) και "Belfast" (Κένεθ Μπράνα), οι οποίες διεκδικούν αμφότερες 7 Χρυσές Σφαίρες. Δείτε αναλυτικά τις υποψηφιότητες εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.