Πρεμιέρα για το "Audience" του Μαριάνο Πενσόττι στο κανάλι της Στέγης Ωνάση

the_audience_pensotti1

Ένας από τους ανερχόμενους και ταλαντούχους δημιουργούς της Νοτίου Αμερικής, ο Αργεντίνος συγγραφέας και σκηνοθέτης Μαριάνο Πενσόττι παρουσιάζει μέσω του ψηφιακού καναλιού του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube την ταινία "The Audience" (Κυριακή 9/1, 21.00).

Ο Πενσόττι βρέθηκε στην Ελλάδα το 2019, όταν η Στέγη Ωνάσητου ανέθεσε τη δημιουργία ενός site-specific έργου που θα σκιαγραφούσε το πορτρέτο της Αθήνας. Μετά από επισκέψεις του ίδιου στην πρωτεύουσα, πολύμηνη έρευνα στο κέντρο της πόλης και μια σειρά συνεντεύξεων με κατοίκους της, ο Πενσόττι επέλεξε την περιοχή των Εξαρχείων ως την καταλληλότερη γειτονιά για να αφηγηθεί την ιστορία και την ατμόσφαιρα της πόλης με όρους κινηματογραφικούς.

Εξερευνώντας τις πολλαπλές όψεις της γειτονιάς, ο Πενσόττι δημιούργησε 11 ταινίες μικρού μήκους, συνδέοντας μικροϊστορίες ετερόκλητων ανθρώπων που αλληλεπιδρούν με την πόλη. Κάτοικοι, ιδιοκτήτες εστιατορίων και θερινών σινεμά, μετανάστες, τουρίστες, θαμώνες και περαστικοί γίνονται πρωταγωνιστές μιας κοινής ιστορίας, που είναι άλλοτε καθαρά αφηγηματική και άλλοτε περισσότερο ντοκιμαντερίστικη. Η σύνθεση των παραπάνω ιστοριών αποτυπώνεται στο "Audience", μια ταινία που εξερευνά προβληματισμούς όπως το πώς είναι να γίνεσαι χαρακτήρας στην ίδια σου την πόλη, αλλά και ποια είναι η διαδικασία που μεταμορφώνει ένα κοινό σε πρωταγωνιστές; Το φιλμ αποτελεί κομμάτι ενός εν εξελίξει πρότζεκτ του και της ομάδας του Grupo Marea, με ταινίες για κοινά, καθώς και για τη σχέση τους με το θέατρο.

Στο "Audience" πρωταγωνιστούν εξαιρετικοί ηθοποιοί αλλά και αναγνωρίσιμα πρόσωπα της Αθήνας. Πιο αναλυτικά εμφανίζονται οι: Περικλής Μουστάκης, Άννα Καλαϊτζίδου, Μαίρη Μηνά, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Παναγιώτης Εξαρχέας, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Λευτέρης Γιακουμάκης, Στέργιος Ιωάννου, Ηλέκτρα Νικολούζου, Κίμων Κουρής, Αλεξία Καλτσίκη, Zeynab Mehrzad, Zalvazany Zarifah, Έκτορας Λιάτσος, Γιάννης Μπακάλης, Πηνελόπη Ρίγγα, Ηρώ Μπέζου, Αινείας Τσαμάτης, Άρης Μπαλής, Κώστας Μπερικόπουλος, Tomohiro Watanabe.

Για την πρεμιέρα του "Audience" την Κυριακή 9/1 (21.00) συντονιστείτε εδώ:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Falcon είναι ο νέος Captain America στο teaser του "Θαυμαστού Καινούριου Κόσμου"

Αλλαγή σκυτάλης στην αναμενόμενη υπερηρωική περιπέτεια της Marvel.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Η σκηνοθέτρια Έλεν Κούρας φέρνει αέρα Χόλιγουντ στο 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου

Μια βιογραφία με πρωταγωνίστρια την οσκαρική Κέιτ Γουίνσλετ πραγματοποιεί ελληνική πρεμιέρα στην Πάτμο.

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.