Συνέβη στο Σόχο

2

Επιπόλαιος στιλίστας, ο Έντγκαρ Ράιτ αναβιώνει με πολύχρωμο κέφι τη φαντασμαγορική δεκαετία του ’60, γίνεται όμως απλοϊκά γραφικός όταν προσπαθεί να νυχτοπερπατήσει στην αθέατη, τρομακτική πλευρά της.

Συνέβη στο Σόχο

Στιλίστας μοντέρνας κοπής ο οποίος έγινε διάσημος με τη σατιρική τριλογία του «Cornetto» («Shaun of the Dead», «Καυτοί και Άσφαιροι», «Το Τέλος του Κόσμου»), ο Βρετανός Έντγκαρ Ράιτ επιβεβαίωσε τη φήμη του ανεξάντλητου βιρτουόζου με την αντισυμβατική ρομαντική κομεντί «Ο Σκοτ Πίλγκριμ Εναντίον των 7 Πρώην» και τη heist κωμωδία δράσης «Baby Driver». Χωρίς να εγκαταλείψει το φρενήρες σκηνοθετικό στιλ του, συνοδευόμενο από την ακατάσχετη χρήση διάσημων ποπ τραγουδιών, επιχειρεί με το «Συνέβη στο Σόχο» μια δραματικότερη στροφή στο καθιερωμένο κινηματογραφικό ύφος του, το οποίο επέτρεπε τα πάντα να είναι πιθανά και απολύτως τίποτα σοβαρό.

Με νιάτα, χρώματα και μουσική σταθερά σε πρώτο πλάνο, η κάμερα του Ράιτ ακολουθεί την παθιασμένη με τα 60s νεαρή Ελοΐζ, η οποία μετακομίζει από την επαρχία στο πολύβουο Λονδίνο κυνηγώντας μια καριέρα σχεδιάστριας μόδας. Αφού εγκαταλείψει τον φοιτητικό κοιτώνα και νοικιάσει ένα δικό της δωμάτιο, θα διαπιστώσει έκπληκτη πως μπορεί να βλέπει το «είδωλο» της κοπέλας που έμενε εκεί έξι δεκαετίες πριν. Η φιλόδοξη και σέξι Σάντι, αποφασισμένη να γίνει με κάθε τίμημα διάσημη τραγουδίστρια, θα παρασύρει την άβγαλτη Ελοΐζ στη σκοτεινή πλευρά του swinging London και θα τη φέρει αντιμέτωπη με μερικά καλά κρυμμένα, φονικά μυστικά.

Συνέβη στο Σόχο - εικόνα 1

Δυο (αντιθετικά διαφορετικές) γυναικείες εκδοχές συναντιούνται σε μια εποχή και μια πόλη με δυο όψεις. Σε μια ταινία με το ίδιο πρόβλημα επίσης, καθώς το «Συνέβη στο Σόχο» ξεκινά σαν μια χαριτωμένη, μελωδική εξτραβαγκάντζα η οποία αναβιώνει με κέφι τη φαντασμαγορική δεκαετία του ’60 και μεταμορφώνεται σταδιακά σ’ ένα ψυχολογικό θρίλερ της #MeToo εποχής. Με αφελείς ιδέες, μια κοινότοπα τρομακτική, υπερβολική σε διάρκεια τρίτη πράξη και την πρόθεση να αιφνιδιάσει πολλαπλά το θεατή (τόσο όσον αφορά την πλοκή όσο και τις «καταγγελτικές» προθέσεις), ο Ράιτ παρασέρνει την ταινία του σε μια σειρά από απανωτές αυθαιρεσίες (αυτά που «βλέπει» η Ελοΐζ είναι άλλοτε πραγματικά και όποτε βολεύει φανταστικά). Συνοδεία εξαιρετικής μουσικής πρέπει να ομολογήσουμε…

Μ. Βρετανία. 2021. Διάρκεια: 116΄. Διανομή: TULIP.

Περισσότερες πληροφορίες

Συνέβη στο Σόχο

Last Night in Soho
2
  • Θρίλερ
  • 2021
  • Διάρκεια: 116 '
  • Έντγκαρ Ράιτ

Η νεαρή Ελοΐζ, παθιασμένη με τα 60s, μετακομίζει στο πολύβουο Λονδίνο κυνηγώντας μια καριέρα σχεδιάστριας μόδας. Με έναν μαγικό τρόπο θα συναντήσει το «είδωλο» της κοπέλας που έμενε στο ίδιο νοικιασμένο δωμάτιο έξι δεκαετίες πριν και θα ταξιδέψει μαζί του στη σκοτεινή πλευρά του swinging London.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.