Ο Δράκος του Κακού Ενάντια στον Άγιο Πολεμιστή

4

Η διασημότερη ταινία του βραζιλιάνικου cinema novo διατηρεί μεγάλο μέρος του ποιητικού οίστρου και της παθιασμένης επαναστατικότητάς της, δείχνοντας πλέον το πέρασμα του (κινηματογραφικού) χρόνου από πάνω της.

Ο Δράκος του Κακού Ενάντια στον Άγιο Πολεμιστή

Μια πενταετία μετά το αλληγορικό, σουρεαλιστικό και βαθιά πολιτικό γουέστερν «Ο Θεός και ο Διάβολος στη Χώρα του Ήλιου» (1964), ο Γκλάουμπερ Ρόχα θα προχωρήσει στο έγχρωμο σίκουελ του και τη διασημότερη παρακαταθήκη του βραζιλιάνικου cinema novo. Ο εξολοθρευτής των κανγκασέιρος (ληστές-επαναστάτες) Αντόνιο ντας Μόρτες αναλαμβάνει να σκοτώσει έναν ακόμα παράνομο, 29 χρόνια μετά την τελευταία αποστολή του. Συνειδητοποιώντας, όμως, πως αυτός είναι ένας ιδεαλιστής προστάτης των φτωχών, στρέφεται ενάντια στο αφεντικό του, τον προύχοντα της περιοχής. Βραβευμένη για τη σκηνοθεσία της στο Φεστιβάλ Κανών, αυτή η πρωτότυπη, μαρξιστική διασκευή του μύθου του Αγίου Γεωργίου και του δράκου διατηρεί μεγάλο μέρος του ποιητικού οίστρου και της παθιασμένης επαναστατικότητάς της, δείχνοντας όμως πλέον το πέρασμα του (κινηματογραφικού) χρόνου από πάνω της.

Βραζιλία, Γαλλία. 1969. Διάρκεια: 100΄. Διανομή: NEW STAR.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Δράκος του Κακού Ενάντια στον Άγιο Πολεμιστή

O Dragão da Maldade contra o Santo Guerreiro
4
  • Σινεφίλ
  • 1969
  • Διάρκεια: 100 '
  • Γκλάουμπερ Ρόχα

29 χρόνια μετά την τελευταία αποστολή του, ο Αντόνιο ντας Μόρτες αναλαμβάνει να σκοτώσει έναν ακόμα Βραζιλιάνο παράνομο. Συνειδητοποιώντας, όμως, πως αυτός είναι ένας ιδεαλιστής επαναστάτης, στρέφεται ενάντια στο αφεντικό του, τον προύχοντα της περιοχής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα "Anora" έχει τρέιλερ σε ρυθμούς Blondie

Μια πρώτη γεύση για την αναμενόμενη ταινία του Σον Μπέικερ που απέσπασε το κορυφαίο βραβείο στο πρόσφατο Φεστιβάλ Καννών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/07/2024

"100 Χρόνια Ατρόμητος": Δείτε δωρεάν το ντοκιμαντέρ για την ομάδα του Περιστερίου

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Χρήστος Καρτέρης οι συνεργάτες του αποτίνουν φόρο τιμής στο ιστορικό κλαμπ της γειτονιάς τους.

Το ANIMASYROS επιστρέφει για 17η χρονιά

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων φέρνει στη χώρα σημαντικές προσωπικότητες της μεγάλης οθόνης με προγράμματα για μικρούς και μεγάλους.

"Η Σιωπηλή Καμαριέρα": Η ταινία που χρηματοδότησαν ο Σόντερμπεργκ και το κρυπτονόμισμα

Το ατμοσφαιρικό ταξικό δράμα του Μιγκέλ Φάους, εκτός από καλλιτεχνική αξία, έχει να επιδείξει και μερικούς αξιοσημείωτους υποστηρικτές, οι οποίοι ίσως δείχνουν το μέλλον της κινηματογραφικής παραγωγής.

5 πολιτικές δολοφονίες που στιγμάτισαν τη μεγάλη οθόνη

Ο κινηματογράφος έχει ουκ ολίγες φορές εμπνευστεί από γεγονότα που σόκαραν την κοινή γνώμη και αυτές οι ταινίες αποδεικνύουν το αντίκτυπό τους.

Η Φύση του Έρωτα

Νοσταλγική, απενοχοποιημένα αισθησιακή και ενεργητικά σκηνοθετημένη κομεντί που υποβάλλει με το ζεστό ύφος και τον καταπραϋντικό υπαρξισμό της.

Χάος

Μεγαλειώδες ποιητικό σινεμά, που παίρνει διαστάσεις υπερβατικής λαογραφίας προσφέροντας αποστομωτικές, σπουδαίες στιγμές.