Σαλπάρουμε για το υπαίθριο και phygital 13ο Animasyros

Το σημαντικό φεστιβάλ animation που διεξάγεται ετησίως στη Σύρο προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα και γίνεται έξτρα υποσχόμενο.

Σαλπάρουμε για το υπαίθριο και phygital 13ο Animasyros

Το φεστιβάλ animation Animasyros δίνει και φέτος το ετήσιο ραντεβού του στο νησί της Σύρου (23-27 Σεπτεμβρίου), ανοίγοντας όμως τις προβολές του σε όλους, ανεξαρτήτως τοποθεσίας. Η νέα phygital μορφή που υιοθετεί για να ξεπεράσει τους γεωγραφικούς περιορισμούς που έχουν τεθεί εν μέσω πανδημίας, επιτρέπει το streaming των ταινιών μέσα από τη live πλατφόρμα που δημιουργήθηκε ειδικά γι αυτό. Παράλληλα, όσοι βρεθούν στο νησί της Σύρου, θα παρακολουθήσουν τις προβολές σε open air χώρους, όπως η εξαιρετικής αρχιτεκτονικής Έπαυλη Τσιροπινά στην Ποσειδωνία, η είσοδος της Άνω Σύρου και η παραλία του Φοίνικα.

Το πλούσιο πρόγραμμά του περιλαμβάνει και φέτος διεθνές και φοιτητικό διαγωνιστικό τμήμα, καθώς και τμήμα κατά παραγγελίας ταινιών και τηλεοπτικών παραγωγών. Ανάμεσα στις συμμετοχές, ξεχωρίζουμε την υποψήφια για όσκαρ ταινία του Μπρουνό Κολέτ «Memorable», η οποία έχει γυριστεί με τη μέθοδο του stop motion και αποτυπώνει την ασθένεια του Αλτσχάιμερ μέσα από τα μάτια ενός ηλικιωμένου ζωγράφου καθώς και το ντοκιμαντέρ «Just a Guy» της Σόκο Χάρα, για τον κατα συρροή δολοφόνο Ρίτσαρντ Ραμίρες. Η Χάρα, μελετά τις ερωτικές σχέσεις του με τρεις γυναίκες μέσα από τη δική τους αφήγηση. Άλλη μία προτεινόμενη για όσκαρ ταινία εντοπίζουμε στο φοιτητικό τμήμα, με το «Daughter» της Ντάρια Κασίβα να εξερευνά τη σχέση ενός κοριτσιού με ένα πληγωμένο πουλί.

Σαλπάρουμε για το υπαίθριο και phygital 13ο Animasyros - εικόνα 1
«Memorable»

Φυσικά δεν λείπει η παρουσία ελληνικών συμμετοχών, με τις περισσότερες από αυτές να συγκεντρώνονται στο πλαίσιο του ελληνικού πανοράματος. Μεταξύ άλλων, η Έφη Παππά και η Ίριδα Ζιόγκα συμμετέχουν με την ταινία «Είμαι εδώ», η Κλεοπάτρα Κοραή και ο Αλέξανδρος Γραμματόπουλος με το «Almon Strowger», ο κριτικός κινηματογράφου Αλέξανδρος Λιζάρδος σκηνοθετεί μαζί με τον Άκη Μελαχρή το πρώτο τους animation («Στο Γύψο»), ενώ η Ζίνα Παπαδοπούλου φέρνει το «59 Days», εμπνευσμένο από την καραντίνα.

Σαλπάρουμε για το υπαίθριο και phygital 13ο Animasyros - εικόνα 2
«Almon Strowger»

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα τρέξουν μια σειρά από εκπαιδευτικά εργαστήρια, ταινίες ειδικά για παιδιά σε συνεργασία με το Athens Children’s Film Festival και ειδικά αφιερώματα όπως το Animapride V. Τιμώμενη χώρα είναι η Τσεχία, από την οποία θα παρακολουθήσουμε έργα που εκπροσωπούν την πλούσια σκηνή της, χάρη σε μια επιλογή ταινιών από το Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Τσεχίας (Anifilm) και από τη Σχολή Κινηματογραφίας της Πράγας (FAMU).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.