Παιχνίδια Ζευγαριών

2,5

Διασκεδαστική όσο και φλύαρη σάτιρα του εκδοτικού (και ευρύτερα καλλιτεχνικού) κόσμου, ο οποίος προσπαθεί να συμβαδίσει με τις αλλαγές των καιρών.

Παιχνίδια Ζευγαριών

Πρώην κριτικός των «Cahiers du Cinema», ο οποίος ξεκίνησε να γράφει σενάρια για τον Αντρέ Τεσινέ («Ραντεβού»), ο Ολιβιέ Ασαγιάς εξελίχτηκε πίσω από την κάμερα σε μια ακατάτακτη κι εντελώς άνιση περίπτωση δημιουργού χωρίς διακριτό προσωπικό στιλ («Carlos», «Μετά τον Μάη», «Τα Σύννεφα του Σιλς Μαρία»). Η προηγούμενη ταινία του, το «Personal Shopper», είναι ένα θρίλερ φαντασίας και η επόμενή του, το «Αβάνα, η Πόλη των Κατασκόπων» που θα δούμε την ερχόμενη εβδομάδα, μια περιπέτεια εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, με τα ενδιάμεσα «Παιχνίδια Ζευγαριών» να προσγειώνονται στην παρισινή πραγματικότητα ως μια χαλαρή κομεντί σχέσεων με φόντο τον εκδοτικό κόσμο.

Εκεί, ένας Γάλλος συγγραφέας, ο εκδότης του και οι σύζυγοί τους, μια πολιτική σύμβουλος και μια ηθοποιός, βρίσκονται μπλεγμένοι σε ένα γαϊτανάκι φιλοδοξιών, απιστιών, συμβιβασμών, κρίσιμων αποφάσεων και συμπτωμάτων της κρίσης της μέσης ηλικίας. Όλοι δοκιμάζονται τόσο αναφορικά με την αντοχή των προσωπικών αξιών και πεποιθήσεών τους όσο και με την ειλικρίνεια με την οποία πρέπει να διαχειριστούν τις μεταξύ τους σχέσεις, συνειδητοποιώντας πως οι καιροί αλλάζουν ερήμην τους: τα βιβλία γίνονται e-books, οι κινηματογραφικές ταινίες τηλεοπτικές σειρές, ενώ οι απαιτήσεις για γρήγορο κέρδος αυξάνονται διαρκώς.

Παιχνίδια Ζευγαριών - εικόνα 1

Ο Ασαγιάς φλυαρεί (σε… άπταιστα γαλλικά), αλλά ευτυχώς δεν πέφτει στην παγίδα του κηρύγματος και της συναισθηματικής νοσταλγίας. Διασκεδάζει σατιρίζοντας τρυφερά έναν συναισθηματικά ασταθή, ανασφαλή και ματαιόδοξο μικρόκοσμο και σχολιάζει γλυκόπικρα τους νέους καιρούς, τα νέα ήθη και τα αιωνίως απαράλλαχτα ανθρώπινα πάθη. Απολαυστικό το πρωταγωνιστικό κουαρτέτο και νόστιμα τα περισσότερα inside jokes.

Γαλλία. 2018. Διάρκεια: 108΄. Διανομή: WEIRD WAVE.

Περισσότερες πληροφορίες

Παιχνίδια Ζευγαριών

Doubles Vies
2,5
  • Κομεντί
  • 2018
  • Διάρκεια: 108 '
  • Ολιβιέ Ασαγιάς

Ένας Γάλλος συγγραφέας, ο εκδότης του και οι σύζυγοί τους βρίσκονται μπλεγμένοι σε ένα γαϊτανάκι φιλοδοξιών, απιστιών, συμβιβασμών, κρίσιμων αποφάσεων και συμπτωμάτων κρίσης της μέσης ηλικίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.