Ο Γιώργος Λάνθιμος ετοιμάζει γοτθικό γουέστερν με τον σεναριογράφο της "Ευνοούμενης"

Η διασκευή του «Hawkline Monster» προστίθεται στη λίστα των πρότζεκτ που ετοιμάζει ο βραβευμένος σκηνοθέτης.

Ο Γιώργος Λάνθιμος ετοιμάζει γοτθικό γουέστερν με τον σεναριογράφο της «Ευνοούμενης»

Μετά την επιτυχημένη συνεργασία τους μαζί με την Ντέμπορα Ντέιβις στο σενάριο της "Ευνοούμενης" (2018), ταινία που έφτασε να διεκδικεί 10 Όσκαρ κερδίζοντας εκείνο του α' γυναικείου ρόλο για την Ολίβια Κόλμαν, οι Τόνι ΜακΝαμάρα και Γιώργος Λάνθιμος ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους για τη μεταφορά του γοτθικού γουέστερν "Το Τέρας των Χώκλιν" ("Hawkline Monster", εκδ. Γράμματα) του Ρίτσαρντ Μπρότιγκαν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Wrap, το σενάριο του ΜακΝαμάρα θα αφορά δύο επαγγελματίες δολοφόνους οι οποίοι προσλαμβάνονται από ένα 15χρονο κορίτσι για να σκοτώσουν το τέρας που ζει κάτω από το υπόγειο της έπαυλης της κυρίας Χώκλιν, η οποία δανείζει το όνομά της στον τίτλο της ταινίας.

Το βιβλίο του Μπρότιγκαν κυκλοφόρησε το 1974, με τον συγγραφέα να είναι διάσημος για τη μίξη ζοφερής ατμόσφαιρας και μαύρου χιούμορ. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει αρκετές απόπειρες να μεταφερθεί το μυθιστόρημα στη μεγάλη οθόνη, με πρώτη εκείνη του Χολ Άσμπι ("Χάρολντ και Μοντ", "Να Είσαι Εκεί, κύριε Τσανς") στα '70s.
Παρότι ο σκηνοθέτης είχε συμφωνήσει με τους Τζακ Νίκολσον και Ντάστιν Χόφμαν να πρωταγωνιστήσουν, δεν κατάφερε το ίδιο με τον Μπρότιγκαν, με τον οποίο δεν έλυσαν ποτέ τις διαφορές τους για την τελική μορφή του σεναρίου. Ο Άσμπι έκανε ακόμα μια προσπάθεια τη δεκαετία του '80 με πρωταγωνιστικό δίδυμο τους Τζεφ και Μπο Μπρίτζες, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τη σκυτάλη τότε πήρε ο Τιμ Μπάρτον, επαναφέροντας τον Νίκολσον στον κεντρικό ρόλο πλάι στον Κλιντ Ίστγουντ, χωρίς όμως να ευοδωθεί η πρωτοβουλία.

Το "Hawkline Monster" είναι μόλις ένα από τα πρότζεκτ τα οποία έχει αναλάβει ο Λάνθιμος. Ο σκηνοθέτης βρίσκεται επίσης πίσω από τη διασκευή του αιματηρού νουάρ "Pop. 1280" του επονομαζόμενου "Ντοστογέφσκι της δεκάρας" Τζιμ Τόμσον, ενώ προετοιμάζει τηλεοπτική σειρά γύρω από τη ζωή του κάλπικου Ροκφέλερ. Τέλος, τον Ιανουάριο ο Λάνθιμος είχε προς στιγμήν επιστρέψει στην Ελλάδα για γυρίσματα για τις ανάγκες της μικρού μήκους που ετοιμάζει για την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.