Emma.

2,5

Πιστή και κουρδισμένη στον σωστό παιχνιδιάρικο τόνο μεταφορά ενός πνευματώδους μυθιστορήματος της Τζέιν Όστεν, καλοστημένη και καλοπαιγμένη ταινία, αλλά με λίγα πράγματα να προχωρούν βαθύτερα από την αστραφτερή επιφάνεια.

Emma.

Μοντέρνα ηρωίδα για τα λογοτεχνικά πρότυπα του 1900, η νεαρή, πλούσια και δυναμική Έμα Γούντχαουζ δεν είναι ένας εξαρχής συμπαθητικός χαρακτήρας. Η Τζέιν Όστεν όμως περιγράφει με αφηγηματική επιδεξιότητα και σαρκαστικό χιούμορ την πορεία προς τη συναισθηματική ενηλικίωσή της, (αυτο)παγιδεύοντάς τη μέσα στην υπερβολική αυτοπεποίθησή της. Τιμωρώντας τη για τον τρόπο με τον οποίο, ως χαρισματική προξενήτρα, χειρίζεται τα αισθήματα των γύρω της, ενώ αγνοεί επιδεικτικά τα δικά της, η συγγραφέας στήνει ένα χαρωπό γαϊτανάκι παρεξηγήσεων με διδακτική όσο και ειρωνική κατάληξη.

Η σινε-διασκευή της ροκ φωτογράφου Ότομ ντε Γουάιλντ παραμένει πιστή και κουρδισμένη στον σωστό παιχνιδιάρικο τόνο, όχι πολύ μακριά από εκείνη του Ντάγκλας ΜακΓκραθ, με την Γκουίνεθ Πάλτροου, εν έτει 1996. Καλοστημένη, καλοπαιγμένη και με μια μεταμοντέρνα αύρα, αν και τελικά λίγα πράγματα προχωρούν εδώ βαθύτερα από την αστραφτερή επιφάνεια. Τα απανωτά πηγαινέλα αποδυναμώνουν τους χαρακτήρες, οι διάλογοι κουβαλούν μόνοι τους όλη την εξέλιξη της πλοκής και η προσεγμένη εικονογραφία (κάδρα, σκηνικά, κοστούμια) παραμένουν στο επίπεδο της φροντισμένης αναπαράστασης εποχής.

Μ. Βρετανία. 2020. Διάρκεια: 124΄. Διανομή: TULIP.

Περισσότερες πληροφορίες

Emma.

2,5
  • Κομεντί
  • 2020
  • Διάρκεια: 125 '
  • Ότομ ντε Γουάιλντ

Στην Αγγλία των αρχών του 19ου αιώνα η νεαρή, πλούσια και δυναμική Έμα Γούντχαουζ έχει ως χόμπι τα προξενιά. Παγιδευμένη μέσα την υπερβολική αυτοπεποίθησή της και παραμελώντας τα συναισθήματά της, θα εμπλακεί σε μια σειρά από παρεξηγήσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.