Με Λούκα Γκουαντανίνο η έναρξη του 2ου Athens Fashion Film Festival

Το «The Staggering Girl» θα σηκώσει την αυλαία για το τριήμερο μόδας και σινεμά.

Με Λούκα Γκουαντανίνο η έναρξη του 2ου Athens Fashion Film Festival

Το νέο, υπερσύγχρονο αμφιθέατρο της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, που μόλις παραδόθηκε στο κοινό, θα φιλοξενήσει τη δεύτερη έκδοση του Athens Fashion Film Festival, της διοργάνωσης που φέρνει κοντά μόδα και σινεμά. Για τρεις ημέρες (14-16 Φεβρουαρίου) και με μότο «Όταν η ηθική συναντά την αισθητική», στο χώρο του αμφιθεάτρου «Μιλτιάδης Έβερτ» θα προβληθεί ένα πλούσιο διαγωνιστικό τμήμα με 80 ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ με επίκεντρο τη μόδα, καθώς και θα πραγματοποιηθούν ειδικά αφιερώματα, θεματικά panel και masterclasses.

Το «The Staggering Girl», η μεσαίου μήκους ταινία του Λούκα Γκουαντανίνο («Να με Φωνάζεις με το Όνομά σου», «Suspiria») θα σηκώσει την αυλαία του τριημέρου, σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα. Η ταινία που έκανε πρεμιέρα στο περασμένο Φεστιβάλ των Καννών, γυρίστηκε για λογαριασμό του οίκου Valentino, με το καστ να μετρά πρωτοκλασάτα ονόματα, όπως η Τζούλιαν Μουρ, ο Κάιλ Μακλάχλαν, η Μία Γκοθ και η Κίκι Λέιν, ενώ το soundtrack υπογράφει ο οσκαρικός Ρουίτσι Σακαμότο. Όταν μία Ιταλο-Αμερικανή συγγραφέας επιστρέφει από τη Νέα Υόρκη στα πάτρια εδάφη της Ρώμης προκειμένου να ξαναβρεί τη γερασμένη μητέρα της, ένα ταξίδι ενδοσκόπησης ξεκινά, κινηματογραφημένο σε συνεργασία με τον creative editor του ιταλικού οίκου μόδας Πιερπάολο Πιτσόλι.

Εκτός από την ταινία έναρξης και εν αναμονή του πλήρους προγράμματος, έχουν ανακοινωθεί επίσης οι προβολές των ντοκιμαντέρ «Divino Inferno: Rodin and the Gates of Hell» και «We Margiela», που φέρνουν στη μεγάλη οθόνη τα πορτραίτα του πατέρα της γλυπτικής, Ροντέν, και της ομάδας πίσω από το επιδραστικό γαλλικό brand Maison Martin Margiela. Στο διαγωνιστικό τμήμα, τα βραβεία θα απονεμηθούν από εννιαμελή Διεθνή Κριτική Επιτροπή, που απαρτίζεται από τους Ρικ Πόρας (παραγωγός), Αντριάνο ντε Σάντις (σκηνοθέτης, συνθέτης), Έλις Κις (Fashion Features Director, Vogue), Νταϊάν Περνέτ (κριτικός μόδας), Γιώργος Ελευθεριάδης (σχεδιαστής), Βασίλης Ζηδιανάκης (fashion curator, ιδρυτής του Atopos cvc), Γιώργος Πυρπασόπουλος (ηθοποιός), Τόνια Σωτηροπούλου (ηθοποιός), Σύλλας Τζουμέρκας (σκηνοθέτης).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Falcon είναι ο νέος Captain America στο teaser του "Θαυμαστού Καινούριου Κόσμου"

Αλλαγή σκυτάλης στην αναμενόμενη υπερηρωική περιπέτεια της Marvel.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Η σκηνοθέτρια Έλεν Κούρας φέρνει αέρα Χόλιγουντ στο 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου

Μια βιογραφία με πρωταγωνίστρια την οσκαρική Κέιτ Γουίνσλετ πραγματοποιεί ελληνική πρεμιέρα στην Πάτμο.

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.