Η Έπαυλη με τα Μυστικά

2

Δεσμοί αίματος δοκιμάζονται σκληρά σε ένα ψυχόδραμα που λατρεύει τις συμπτώσεις, τους υψηλούς τόνους και την πολιτική καταγγελία, αγωνιζόμενο μάταια να βρει την ισορροπία τους.

Η Έπαυλη με τα Μυστικά

Κοινωνικά δράματα με ήρωες που προσπαθούν να επιβιώσουν σε μια βίαιη, γεμάτη ένοχα μυστικά και πολιτικά ψέματα πραγματικότητα, οι ταινίες του Πάμπλο Τραπέρο («Λεονέρα», «Το Αρπακτικό», «Λευκός Ελέφαντας», «Η Φαμίλια») αντλούν υλικό απευθείας από την ταραγμένη αργεντίνικη καθημερινότητα. Σε αυτήν επιστρέφει ύστερα από χρόνια στο Παρίσι η Εουχένια, όταν μαθαίνει πως ο ηλικιωμένος πατέρας της έχει πάθει καρδιακή προσβολή και βρίσκεται σε κώμα. Ξανασυναντώντας την αδερφή και τη μητέρα της, το ένοχο παρελθόν της οικογένειάς της αρχίζει να βγαίνει, επιτέλους, στο φως, με τον Τραπέρο να μας αιφνιδιάζει, αρχικά ευχάριστα, καθώς αποκαλύπτει κάθε δεύτερη σεκάνς και μια κρυφή προδοσία της μιας αδερφής προς την άλλη.

Με την αυταρχική μητρική φιγούρα να ομολογεί και αυτή στο τέλος τα δικά της αμαρτήματα, οι πατροπαράδοτοι δεσμοί αίματος δοκιμάζονται σκληρά σε ένα ψυχόδραμα που λατρεύει τις συμπτώσεις, τους υψηλούς τόνους και την πολιτική καταγγελία, αγωνιζόμενο μάταια να βρει την ισορροπία τους. Καταφέρνει μόνο να αποσπάσει μερικές παθιασμένες ερμηνείες και να στήσει λίγες και αυτόνομες ευφάνταστες σκηνές (οι αδερφές και οι σέξι εφηβικές φαντασιώσεις τους), με τον φιλόδοξο Τραπέρο να προσπαθεί να κουβαλήσει δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη.

Η Έπαυλη με τα Μυστικά - εικόνα 1

Το ένα αφορά το ανθρώπινο δράμα τραυματισμένων χαρακτήρων, το οποίο κορυφώνεται σαν νατουραλιστικό θεατρικό, βασισμένο σε λεκτικές αντιπαραθέσεις και συναισθηματικές εξομολογήσεις, και το άλλο έχει να κάνει με το βρόμικο παρελθόν της χώρας, το οποίο ρίχνει βαριά σκιά πάνω από συμπεριφορές και υπολήψεις. Το πολυπόθητο πέρασμα από το προσωπικό στο συλλογικό, ωστόσο, δεν γίνεται ποτέ με κινηματογραφικά κομψό τρόπο, αλλά με σοβαροφάνεια κι εκβιαστική αισιοδοξία που αδικούν κάθε τολμηρή πρόθεση.

Αργεντινή. 2018. Διάρκεια: 117΄. Διανομή: SEVEN FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Έπαυλη με τα Μυστικά

La Quietud
2
  • Δραματική
  • 2018
  • Διάρκεια: 117 '
  • Πάμπλο Τραπέρο

Όταν ο πατέρας της πέφτει σε κώμα, η Εουχένια επιστρέφει στο Μπουένος Άιρες, ύστερα από χρόνια στο Παρίσι. Ξανασυναντώντας την αδερφή και τη μητέρα της, το τραυματικό παρελθόν της οικογένειας βγαίνει, επιτέλους, στο φως.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
14/07/2024

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.

Όλες οι ελληνικές μικρού μήκους που θα δούμε στο 47ο Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας

Δείτε αναλυτικά τους τίτλους των ταινιών και τις λεπτομέρειες της φετινής διοργάνωσης.