Ποια Νομίζεις Ότι Είμαι

2

Το σχέδιό της, όμως, παίρνει μια απρόβλεπτη τροπή, σε ένα όχι απόλυτα πειστικό δράμα που φλερτάρει με το θρίλερ και καταγγέλλει μονοδιάστατα τη μαζική ψύχωση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ποια Νομίζεις Ότι Είμαι

Είναι σίγουρο πως στο μέλλον θα πέφτουμε όλο και συχνότερα πάνω σε κινηματογραφικούς χαρακτήρες σαν την Κλερ. Μια χωρισμένη καθηγήτρια πανεπιστημίου και μητέρα δύο παιδιών στα 50 της, η οποία έχει σχέση με έναν αρκετά νεαρότερό της άντρα. Όταν ο τελευταίος αποφασίζει να απομακρυνθεί, εκείνη προσπαθεί να τον πλησιάσει μέσω του συγκατοίκου του. Κατασκευάζει λοιπόν στο Facebook το ψεύτικο προφίλ μιας σέξι 24χρονης και, αφού γίνει φίλη του, αρχίζει να απολαμβάνει ένα διαδικτυακό φλερτ το οποίο την αναζωογονεί και την ιντριγκάρει.

Η Ζιλιέτ Μπινός είναι απολαυστική σε μια από τους καλύτερες ερμηνείες της τα τελευταία χρόνια, εκφράζοντας με τον πιο λιτό τρόπο περίπλοκα και αντιφατικά για την ηλικία και το κοινωνικό στάτους της συναισθήματα. Αξιοποιεί απόλυτα το σεναριακό εύρημα της εκ των υστέρων αφήγησης όλης της ιστορίας από την Κλερ σε μια ψυχαναλύτρια κι εκμεταλλεύεται στο έπακρο την αντίστιξη των αντιδράσεών της στο παρόν, όπου όλα έχουν τελειώσει(;), και σε ένα παρελθόν όπου τα πάντα εξελίσσονται μέσα σε μια ψυχολογική αβεβαιότητα.

Ποια Νομίζεις Ότι Είμαι - εικόνα 1

Είναι κρίμα που ο ρόλος της δεν υποστηρίζεται από ένα πειστικό δράμα, καθώς από ένα σημείο και μετά, με την ταινία να φλερτάρει όλο και εντονότερα με το θρίλερ, οι χαρακτήρες αρχίζουν να αντιδρούν υπερβολικά, παρασυρμένοι από μια διάθεση έντονης καταγγελίας της μαζικής ψύχωσης με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κι αυτό επειδή, βασισμένος σε ένα μπεστ σέλερ της Καμίγ Λοράνς, ο Σαφί Νεμπού (του χαμηλότονου «Στα Δάση της Σιβηρίας») διαλέγει έναν περίπλοκο κινηματογραφικό τρόπο για να καταλήξει σε κάτι μονοδιάστατο, το οποίο «φιλολογεί» επιφανειακά για κάτι βαθιά προβληματικό σε πολιτισμικό, ακόμη και υπαρξιακό επίπεδο.

Γαλλία. 2019. Διάρκεια: 101΄. Διανομή: SEVEN FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Ποιά Νομίζεις Ότι Είμαι

Celle que Vous Croyez
2
  • Δραματική
  • 2019
  • Διάρκεια: 101 '
  • Σαφί Νεμπού

Η Κλερ είναι μια χωρισμένη καθηγήτρια πανεπιστημίου στα 50 της, η οποία κατασκευάζει στο Facebook το ψεύτικο προφίλ μιας 24χρονης για να πλησιάσει τον πρώην εραστή της μέσω του συγκατοίκου του. Το σχέδιό της, όμως, παίρνει μια απρόβλεπτη τροπή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.