Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 3/1

Ο Κλιντ Ίστγουντ επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη, το «Πράσινο Βιβλίο» έρχεται με το βραβείο κοινού του Τορόντο, ενώ η αγνώριστη Νικόλ Κίντμαν βάζει πλώρη για άλλη μία οσκαρική υποψηφιότητα.

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 3/1

Ο Κλιντ Ίστγουντ επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη, το «Πράσινο Βιβλίο» έρχεται με το βραβείο κοινού του Τορόντο, ενώ η αγνώριστη Νικόλ Κίντμαν βάζει πλώρη για άλλη μία οσκαρική υποψηφιότητα.

Το Πράσινο Βιβλίο

Ο Πίτερ Φαρέλι («Κάτι Τρέχει με τη Μαίρη») σκηνοθετεί μια αληθινή αντιρατσιστική ιστορία με πρωταγωνιστές τον οσκαρούχο Μαρσάλα Άλι («Moonlight») και τον Βίγκο Μόρτενσεν. Οι δυο τους, ως ένας κλασικός πιανίστας τζαμαϊκανής καταγωγής και ο ιταλοαμερικανός σωματοφύλακάς του αντίστοιχα, περιοδεύουν στον αμερικανικό Νότο των ‘60s την εποχή του έντονου ρατσισμού και κερδίζουν το βραβείο κοινού στο φεστιβάλ του Τορόντο.

Το Βαποράκι

O 88χρονος σήμερα Κλιντ Ίστγουντ, έπειτα από 4 Όσκαρ και πάνω από 70 ταινίες μπροστά από την κάμερα, φτάνει με το «Βαποράκι» τις σαράντα ως σκηνοθέτης. Αναλαμβάνοντας και τον πρωταγωνιστικό ρόλο, βασίζεται στην αληθινή ιστορία ενός 80χρονου γεωπόνου και βετεράνου του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ο οποίος, αντιμέτωπος με τη χρεοκοπία, μετατρέπεται σε διακινητή ναρκωτικών όταν τον προσεγγίζει για δουλειά ένα μεξικανικό καρτέλ.

Η Άγρια Αχλαδιά

Ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα για τη «Χειμερία Νάρκη» Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν υπογράφει άλλο ένα συναρπαστικό σε ιδέες υπαρξιακό δοκίμιο πάνω στις σχέσεις ζωής και τέχνης αλλά και στην αλλαγή ηθών και αξιών στη σύγχρονη τουρκική κοινωνία, με πρωταγωνιστή έναν νεαρό άντρα που έχει μόλις τελειώσει τις σπουδές του κι επιστρέφει στην πόλη του φιλοδοξώντας να εκδώσει το πρώτο του βιβλίο.

Destroyer

Η Νικόλ Κίντμαν γίνεται αγνώριστη και αποδεικνύει για άλλη μία φορά τη χαμαιλεοντική υποκριτική της ικανότητα, σε μια υπαρξιακή οδύσσεια μεταμφιεσμένη σε αστυνομικό δράμα. Έπειτα από ένα σερί εξαιρετικών ερμηνειών («Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού», «Η Αποπλάνηση»), η Κίντμαν διεκδικεί Χρυσή Σφαίρα και είναι έτοιμη να υποδεχτεί άλλη μία οσκαρική υποψηφιότητα.

Escape Room

Έξι άγνωστοι μεταξύ τους παίκτες βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι γρίφων το οποίο ζητά την απόλυτη συνεργασία και προσοχή τους ώστε να βρουν την έξοδο και να επιζήσουν.

Μια Δεύτερη Ευκαιρία

Ρομαντική κομεντί με την Τζένιφερ Λόπεζ να ενσαρκώνει μια 43χρονη ιδιοκτήτρια καταστήματος λιανικής πώλησης που παλεύει με τα απωθημένα και τα ανεκπλήρωτα όνειρά της, μέχρι τη στιγμή που αποφασίζει να αλλάξει τρόπο ζωής αποδεικνύοντας πως ποτέ δεν είναι αργά για μια δεύτερη ευκαιρία.

Η Απίστευτη Ιστορία του Γιγαντιαίου Αχλαδιού

Παραμυθένιο animation από τη Δανία με πρωταγωνιστές τον ελέφαντα Σεμπαστιάν και η κολλητή του φίλη, τη γάτα Μίτσο, οι οποίοι, με βοηθό τους ένα γιγάντιο αχλάδι που μετατρέπεται σε πλοίο, σαλπάρουν προς αναζήτηση του χαμένου δημάρχου του νησιού τους.

Γουίλι

Γκαζιάρικο animation, με πρωταγωνιστή ένα αυτοκίνητο-πρώην πρωταθλητή αγώνων που καταντά… ταξί. Όταν όμως ερωτεύεται ένα σπορ αυτοκίνητο, τα μεγάλα του όνειρα θα ξυπνήσουν και πάλι και η ζωή του θα πάρει διαφορετική τροπή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα "Anora" έχει τρέιλερ σε ρυθμούς Blondie

Μια πρώτη γεύση για την αναμενόμενη ταινία του Σον Μπέικερ που απέσπασε το κορυφαίο βραβείο στο πρόσφατο Φεστιβάλ Καννών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/07/2024

"100 Χρόνια Ατρόμητος": Δείτε δωρεάν το ντοκιμαντέρ για την ομάδα του Περιστερίου

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Χρήστος Καρτέρης οι συνεργάτες του αποτίνουν φόρο τιμής στο ιστορικό κλαμπ της γειτονιάς τους.

Το ANIMASYROS επιστρέφει για 17η χρονιά

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων φέρνει στη χώρα σημαντικές προσωπικότητες της μεγάλης οθόνης με προγράμματα για μικρούς και μεγάλους.

"Η Σιωπηλή Καμαριέρα": Η ταινία που χρηματοδότησαν ο Σόντερμπεργκ και το κρυπτονόμισμα

Το ατμοσφαιρικό ταξικό δράμα του Μιγκέλ Φάους, εκτός από καλλιτεχνική αξία, έχει να επιδείξει και μερικούς αξιοσημείωτους υποστηρικτές, οι οποίοι ίσως δείχνουν το μέλλον της κινηματογραφικής παραγωγής.

5 πολιτικές δολοφονίες που στιγμάτισαν τη μεγάλη οθόνη

Ο κινηματογράφος έχει ουκ ολίγες φορές εμπνευστεί από γεγονότα που σόκαραν την κοινή γνώμη και αυτές οι ταινίες αποδεικνύουν το αντίκτυπό τους.

Η Φύση του Έρωτα

Νοσταλγική, απενοχοποιημένα αισθησιακή και ενεργητικά σκηνοθετημένη κομεντί που υποβάλλει με το ζεστό ύφος και τον καταπραϋντικό υπαρξισμό της.

Χάος

Μεγαλειώδες ποιητικό σινεμά, που παίρνει διαστάσεις υπερβατικής λαογραφίας προσφέροντας αποστομωτικές, σπουδαίες στιγμές.