Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-σύμπαν

3,5

Μια ξέφρενη και τρυφερή ανάγνωση του υπερηρωικού μύθου του Spider-Man, η οποία χάρη στις πρωτότυπες διασκεδαστικές ιδέες της αναζωογονεί συνολικά τα υπερηρωικά μπλοκμπάστερ.

Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-σύμπαν

Εκεί που πιστεύαμε πως όλες οι ιστορίες με τον αγαπημένο αραχνο-ήρωα έχουν ειπωθεί, έρχεται ένα ζωηρό animation να μας εκπλήξει ευχάριστα... Διότι η ταινία των Μπομπ Περσικέτι, Πίτερ Ράμσι και Ρόντι Ρόθμαν κατορθώνει να αναζωογονήσει πλήρως τις υπερηρωικές ταινίες εκεί που πάσχουν περισσότερο: στις φρέσκες ιδέες.

Στην ταινία ακολουθούμε τον Μάιλς, έναν έφηβο με Αφροαμερικανό πατέρα και Πορτορικανή μητέρα, ο οποίος προσπαθεί να προσαρμοστεί σε ένα νέο ιδιωτικό σχολείο. Ένα βράδυ τον δαγκώνει μια ραδιενεργή αράχνη, η οποία του «μεταδίδει» τις γνωστές υπερδυνάμεις. Προτού προλάβει να μάθει το χειρισμό τους, γίνεται μάρτυρας μιας μάχης του κανονικού Spider-Man με τον μοχθηρό Κίνγκ­πιν, που ενεργοποιεί μια πύλη εισόδου παράλληλων δια­στάσεων στον κόσμο μας, απειλώντας έτσι τη συνοχή του. Από αυτές ξεπηδούν πρωτόγνωρες εκδοχές του Spider-Man από άλλα σύμπαντα, στα οποία ο υπερήρωας έχει, μεταξύ άλλων, τη μορφή μεσήλικου με κοιλίτσα αλλά και μιας Ασιάτισσας μαθήτριας.

Εκτός από ξεκαρδιστικό, αυτό το εύρημα ενσαρκώνει αβίαστα αυτό που εκπροσωπεί διαχρονικά ο Spider-Man· τον φιλικό γείτονα δηλαδή, ο οποίος μπορεί να είναι οποιοσδήποτε από εμάς. Μια ιδέα παρηγορητική σε έναν κόσμο πολυπρόσωπων διαχωρισμών, που εδώ αποδίδεται με μια μεταμοντέρνα, ειλικρινή και βαθιά τρυφερή ανάγνωση. Όσο για το ίδιο το animation, ακολουθεί έναν ξέφρενο ρυθμό που διατηρείται σε ισορροπία παρά τις αναπάντεχες τροπές που παίρνει η αφήγηση. Επιπλέον τα πολύχρωμα, εκτυφλωτικά καρέ που συνδυάζουν το χειρόγραφο με τον ψηφιακό σχεδιασμό δημιουργούν την πρωτότυπη εικαστική αισθητική η οποία είναι πραγματικό χάρμα οφθαλμών.

Η ταινία προβάλλεται με υπότιτλους, μεταγλωττισμένη αλλά και τρισδιάστατη.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 117΄. Διανομή: FEELGOOD ENT ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-σύμπαν

Spider-Man: Into the Spider-Verse
3,5
  • Animation
  • 2018
  • Διάρκεια: 117 '
  • Πίτερ Ράμσεϊ

Ένας έφηβος που μόλις απέκτησε τις δικές του αραχνο-δυνάμεις συμμαχεί με τον Spider-Man για να πολεμήσουν τον μοχθηρό Κίνγκπιν, ο οποίος ενεργοποιεί μια πύλη που επιτρέπει τη δίοδο παράλληλων διαστάσεων στον κόσμο μας και απειλεί τη συνοχή του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.