Ο Δικός της Πόλεμος

1

Η υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Ρόζαμουντ Πάικ είναι άλλη μια λευκή σωτήρας του Τρίτου κόσμου και «όλα τα λεφτά» μιας δακρύβρεχτης βιογραφίας που καταγγέλλει μελοδραματικά τα κακά του (κάθε) πολέμου.

Ο Δικός της Πόλεμος

Ενα άρθρο του «Vanity Fair» έδωσε το υλικό στον Άρας Αμέλ, σεναριογράφο της αποτυχημένης «Γκρέις του Μονακό» με τη Νικόλ Κίντμαν, για ακόμη μία θηλυκή βιογραφία. Από τα πριγκιπικά σαλόνια στα αλώνια των μαχών, λοιπόν, η κινηματογραφική ιστορία της Αμερικανίδας Μαρί Κόλβιν, διάσημης πολεμικής ανταποκρίτριας των «Sunday Times», ξεκινά το 2012 από την πολιορκημένη Χομς της Συρίας. Εκεί θα τελειώσει κιόλας, ενώ στο ενδιάμεσο θα δούμε να περνούν από την οθόνη τα τελευταία δέκα χρόνια της ζωής της, πάντα στην πρώτη γραμμή των συρράξεων: από το Ιράκ και το Αφγανιστάν στη Σρι Λάνκα, όπου ένας σοβαρός τραυματισμός θα της στοιχίσει το αριστερό της μάτι.

Ο Δικός της Πόλεμος - εικόνα 1

Η υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Ρόζαμουντ Πάικ (η ταινία έχει ακόμη μία για το τραγούδι της Άνι Λένοξ) είναι άλλη μία λευκή σωτήρας του Τρίτου Κόσμου και «όλα τα λεφτά» μιας δακρύβρεχτης βιογραφίας, η οποία καταγγέλλει μελοδραματικά τα κακά του (κάθε) πολέμου. Ο υποψήφιος για Όσκαρ ντοκιμαντερίστας Μάθιου Χάινεμαν («Cartel Land») στήνει ένα απόλυτα πειστικό σκηνικό πολεμικής καταστροφής, αλλά δεν μπορεί να χειριστεί τον αφόρητο διδακτισμό του σεναρίου, το οποίο προσωποποιεί –όσο πιο φωναχτά μπορεί– στην Κόλβιν την ένοχη συνείδηση της Δύσης. Άνθρωποι ακρωτηριάζονται και παιδιά πεθαίνουν μπροστά στην κάμερα, αλλά ένας Αμερικανός θα βρίσκεται πάντα εκεί για να το καταγράψει και να μας αφυπνίσει (μιλώντας στο CNN).

Μ. Βρετανία, ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 110΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Δικός της Πόλεμος

A Private War
1
  • Δραματική
  • 2018
  • Διάρκεια: 110 '
  • Μάθιου Χάινεμαν

Ως μια από τις διασημότερες πολεμικές ανταποκρίτριες στον κόσμο, η Μαρί Κόλβιν έχει καλύψει με προσωπικό κόστος συρράξεις από το Ιράκ και το Αφγανιστάν ως τη Σρι Λάνκα. Το 2012 βρίσκεται αποκλεισμένη στην πολιορκημένη Χομς της Συρίας μαζί με το φωτογράφο Πολ Κόνροϊ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εγώ, ο Απαισιότατος 4

Οι χαριτωμενιές των χαρακτήρων, με τα Μίνιονς να κλέβουν εύκολα την παράσταση, δίνουν περιστασιακό ενδιαφέρον σε μια αδύναμη πλοκή, η οποία δεν έχει ιδέες ανανέωσης του franchise.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
15/08/2024

Βρέχει Άντρες

Η Λορ Καλαμί είναι απολαυστική σε έναν πικάντικο ρόλο, τον οποίο η Καρολίν Βινιάλ ("Ο Γάιδαρος, ο Εραστής μου κι Εγώ") τυποποιεί με ανάλαφρη αφέλεια.

Η Λεωφόρος της Δύσης

Η πιο ειλικρινής, σκληρή και νοσταλγική ματιά στα παρασκήνια της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Ένα αξεπέραστο, πολυεπίπεδο αριστούργημα κι ένα από τα "πετράδια του στέμματος" του κλασικού αμερικανικού σινεμά.

Θαύμα στο Μιλάνο

Χιούμορ, μελοδραματική αισιοδοξία και ποιητικός νεορεαλισμός, βραβευμένος με Μεγάλο Βραβείο (αντίστοιχο του κατοπινού Χρυσού Φοίνικα) στο Φεστιβάλ Κανών.

Οι Υπάλληλοι

Έξυπνοι διάλογοι, αστείοι χαρακτήρες, cool ύφος και μια ασπρόμαυρη low budget κωμωδία, μια από τις ταινίες που γέννησαν τον νέο ανεξάρτητο αμερικανικό κινηματογράφο.

Η "Arcadia" του Γιώργου Ζώη και οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου στη λίστα των φετινών Ευρωπαϊκών Βραβείων

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε τους πρώτους τίτλους ταινιών οι οποίες μπορούν να διεκδικήσουν τα φετινά βραβεία της.

"A complete unknown": Ο Τιμοτέ Σαλαμέ είναι ο Bob Dylan

Κυκλοφόρησε το teaser trailer της ταινίας με πρωταγωνιστή τον Τιμοτέ Σαλαμέ.