Το Σπίτι με το Ρολόι στον Τοίχο

2

Σκοτεινή, γοτθικής ατμόσφαιρας νεανική περιπέτεια φαντασίας (ο Τιμ Μπάρτον στον κόσμο του «Χάρι Πότερ»), η οποία τα καταφέρνει πολύ καλύτερα ως κωμική φαντασία παρά ως τρομακτική περιπέτεια.

Το Σπίτι με το Ρολόι στον Τοίχο

Σκοτεινή, γοτθικής ατμόσφαιρας νεανική περιπέτεια φαντασίας (ο Τιμ Μπάρτον στον κόσμο του «Χάρι Πότερ»), η οποία τα καταφέρνει πολύ καλύτερα ως κωμική φαντασία παρά ως τρομακτική περιπέτεια.

Το Σπίτι με το Ρολόι στον Τοίχο - εικόνα 1

Στις ασταμάτητες χολιγουντιανές διασκευές των μπεστ σέλερ νεανικών περιπετειών φαντασίας προστίθενται τώρα και τα μυθιστορήματα του Τζον Μπέλερς (1938-91) με ήρωα τον έφηβο Λιούις Μπάρναβελτ, ο οποίος μετά το θάνατο της μητέρας του μετακομίζει στην έπαυλη του θείου του Τζόναθαν. Ένα αλλόκοτο σπίτι γεμάτο ρολόγια αλλά και θανάσιμα μυστικά, τα οποία θα αποκαλυφθούν με μακάβριο τρόπο και θα φέρουν τους Μπάρναβελτ και τη γειτόνισσά τους κ. Ζίμερμαν αντιμέτωπους με το τέλος του κόσμου.

Θυμίζοντας Τιμ Μπάρτον στη χώρα του «Χάρι Πότερ», η σεναριακή δια­σκευή του Έρικ Κρίπκι (του τηλεοπτικού «Supernatural») μένει αρκετά πιστή στο λογοτεχνικό πρωτότυπο και μας συστήνει ένα διασκεδαστικά­ τρομακτικό σύμπαν κλεισμένο σε τέσσερις τοίχους. Η γνωριμία μας με τους ιδιόρρυθμους χαρακτήρες υπόσχεται ενδιαφέρουσες εξελίξεις και το –family συσκευασίας– σασπένς συντηρείται ώσπου η τρομακτική περιπέτεια να πάρει το πάνω χέρι από την κωμική φαντασία. Όλα μπαίνουν τότε στον αυτόματο χολιγουντιανό πιλότο και κορυφώνονται με έναν αδέξια ανέμπνευστο, διεκπεραιωτικό τρόπο.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 104΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Σπίτι με το Ρολόι στον Τοίχο

The House With a Clock in Its Walls
2
  • Φαντασίας
  • 2018
  • Διάρκεια: 104 '
  • Ελάι Ροθ

Μετά το θάνατο της μητέρας του, ο ορφανός Λιούις μετακομίζει στην παράξενη έπαυλη του θείου του Τζόναθαν, η οποία είναι γεμάτη ρολόγια αλλά και θανάσιμα μυστικά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εγώ, ο Απαισιότατος 4

Οι χαριτωμενιές των χαρακτήρων, με τα Μίνιονς να κλέβουν εύκολα την παράσταση, δίνουν περιστασιακό ενδιαφέρον σε μια αδύναμη πλοκή, η οποία δεν έχει ιδέες ανανέωσης του franchise.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
15/08/2024

Βρέχει Άντρες

Η Λορ Καλαμί είναι απολαυστική σε έναν πικάντικο ρόλο, τον οποίο η Καρολίν Βινιάλ ("Ο Γάιδαρος, ο Εραστής μου κι Εγώ") τυποποιεί με ανάλαφρη αφέλεια.

Η Λεωφόρος της Δύσης

Η πιο ειλικρινής, σκληρή και νοσταλγική ματιά στα παρασκήνια της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Ένα αξεπέραστο, πολυεπίπεδο αριστούργημα κι ένα από τα "πετράδια του στέμματος" του κλασικού αμερικανικού σινεμά.

Θαύμα στο Μιλάνο

Χιούμορ, μελοδραματική αισιοδοξία και ποιητικός νεορεαλισμός, βραβευμένος με Μεγάλο Βραβείο (αντίστοιχο του κατοπινού Χρυσού Φοίνικα) στο Φεστιβάλ Κανών.

Οι Υπάλληλοι

Έξυπνοι διάλογοι, αστείοι χαρακτήρες, cool ύφος και μια ασπρόμαυρη low budget κωμωδία, μια από τις ταινίες που γέννησαν τον νέο ανεξάρτητο αμερικανικό κινηματογράφο.

Η "Arcadia" του Γιώργου Ζώη και οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου στη λίστα των φετινών Ευρωπαϊκών Βραβείων

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε τους πρώτους τίτλους ταινιών οι οποίες μπορούν να διεκδικήσουν τα φετινά βραβεία της.

"A complete unknown": Ο Τιμοτέ Σαλαμέ είναι ο Bob Dylan

Κυκλοφόρησε το teaser trailer της ταινίας με πρωταγωνιστή τον Τιμοτέ Σαλαμέ.