Winchester: Το Σπίτι των Φαντασμάτων

0,5

Βαρετή και αλλοπρόσαλλη, παιδαριώδους προβληματικής ταινία μεταφυσικού τρόμου «εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα».

Winchester: Το Σπίτι των Φαντασμάτων

Βαρετή και αλλοπρόσαλλη, παιδαριώδους προβληματικής ταινία μεταφυσικού τρόμου «εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα».

Winchester: Το Σπίτι των Φαντασμάτων - εικόνα 1

Το αρχοντικό των Γουίντσεστερ, γνωστό στους απανταχού λάτρεις του παραφυσικού, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές ατραξιόν της Νότιας Καλιφόρνια. Χτισμένο το 1884 από τη Σάρα Γουίντσεστερ, χήρα του ιδρυτή της διάσημης εταιρείας κατασκευής όπλων, εντυπωσιάζει με το μέγεθός του και την παντελή έλλειψη εσωτερικού αρχιτεκτονικού σχεδίου, καθώς είναι γεμάτο από τυφλά δωμάτια, αδιέξοδους διαδρόμους και σκάλες που δεν οδηγούν πουθενά. Ανακατασκευαζόταν διαρκώς επί σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, με το μύθο να το θέλει στοιχειωμένο από τις ψυχές όσων σκοτώθηκαν από τις επαναληπτικές καραμπίνες Winchester, το φονικότερο όπλο της εποχής. Μετά τα sci-fi θρίλερ «Pre­destination», «Daybreakers» αλλά και το περσινό τρομο-reboot «Saw: Legacy», οι Γερμανοαυστραλοί αδερφοί Σπίριγκ εμπνέονται από το θρύλο του «πιο στοιχειωμένου σπιτιού στον κόσμο» για ένα θρίλερ μεταφυσικού τρόμου με... πασιφιστικά μηνύματα.

Έτσι, στα τέλη της δεκαετίας­ του 1880 οι ανήσυχοι μέτοχοι της Winchester στέλνουν έναν γιατρό στην έπαυλη της Σάρα για να αξιολογήσει την πνευματική της κατάσταση. Εκείνος θα βρεθεί μπροστά σε μια δυναμική και αλλοπαρμένη γυναίκα με τη δική της μυστική ιστορία, σε μια σειρά από αγριεμένα φαντάσματα και στο δικό του τραυματικό παρελθόν, συνάντηση η οποία ξεκινά επιστρατεύοντας όλα τα μπαγιάτικα κλισέ του είδους (μισοσκόταδα, ντουλάπες που ανοιγοκλείνουν, ξαφνικοί και αδικαιολόγητοι θόρυβοι) κι εξελίσσεται σε ένα εκτός σεναριακού ελέγχου τρομο-ντελίριο ενάντια στην οπλοχρησία που σε κάνει να θέλεις να... πιάσεις όπλο.

Αυστραλία, ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 99΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Winchester: Το Σπίτι των Φαντασμάτων

Winchester
0,5
  • Τρόμου
  • 2018
  • Διάρκεια: 99 '
  • Μάικλ Σπίριγκ, Πίτερ Σπίριγκ

Οι μέτοχοι της εταιρείας κατασκευής όπλων Winchester στέλνουν έναν γιατρό στην έπαυλη της χήρας του ιδιοκτήτη για να αξιολογήσει την πνευματική της κατάσταση. Εκείνος θα βρεθεί μπροστά σε μια δυναμική και αλλοπαρμένη γυναίκα που για χρόνια ανακατασκευάζει διαρκώς το τεράστιο αρχοντικό, το οποίο θα αποδειχτεί το πιο στοιχειωμένο σπίτι στον κόσμο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.