Τζαμάικα

2

Μια σχηματικά γραμμένη κομεντί με έντονα δραματικά στοιχεία, περιστασιακές στιγμές συγκίνησης και μια λιτή ερμηνεία από τον Σπύρο Παπαδόπουλο.

Τζαμάικα

Ο Άκης, οικογενειάρχης ταξιτζής με πολλά χρέη, και ο Τίμος, μποέμ και γνωστός τηλεπαρουσιαστής, ήταν δύο δεμένα μεταξύ τους αδέρφια, τα οποία απομάκρυνε πριν από χρόνια μια παρεξήγηση. Ο θάνατος της μητέρας τους δεν στέκεται αφορμή για να τα ξαναβρούν, όμως η ζωή είναι γεμάτη ευχάριστες και δυσάρεστες εκπλήξεις, σε μια σχηματικά γραμμένη κομεντί με έντονα δραματικά στοιχεία, περιστασιακές στιγμές συγκίνησης και μια λιτή ερμηνεία από τον Σπύρο Παπαδόπουλο.

Τζαμάικα - εικόνα 1

Ξεκινώντας από μια σεναριακή ιδέα του ηθοποιού Φάνη Μουρατίδη, ο οποίος είχε την εποπτεία καθ’ όλη την εξέλιξή της σε ολοκληρωμένη κινηματογραφική ταινία, η «Τζαμάικα» είναι μια buddy movie που προσπαθεί, μέσα από τις συμβάσεις μιας εμπορικής δραματικής κωμωδίας, να μιλήσει για τις γλυκόπικρες αλήθειες της ζωής. Έτσι χιούμορ και συγκίνηση προσπαθούν να συνδυαστούν στην ιστορία δύο αδερφών εντελώς αντίθετων ως χαρακτήρων: ο Άκης είναι ένας οικογενειάρχης ταξιτζής με πολλά χρέη, στον οποίο σύζυγος και πεθερά επιτίθενται διαρκώς για τη διαχειριστική ανικανότητά του.

Από την άλλη ο Τίμος, γνωστός τηλεπαρουσιαστής, γυναικάς και μποέμ, επιχειρεί μάταια να επαναπροσεγγίσει τον θυμωμένο έπειτα από μια παρεξήγηση Άκη, με τον οποίο ήταν κάποτε πολύ δεμένος. Ο θάνατος της μητέρας τους δεν στέκεται αφορμή για να τα ξαναβρούν, όμως η ζωή είναι γεμάτη ευχάριστες και δυσάρεστες εκπλήξεις, οι οποίες θα τους επανενώσουν με φαινομενικά «ρηχό» μα στην ουσία βαθιά ανθρώπινο τρόπο.

Τζαμάικα - εικόνα 2

Με θητεία στη μικρή οθόνη, ο σεναριογράφος Γιώργος Φειδάς («Singles», «7 ζωές») και ο σκηνοθέτης Ανδρέας Μορφονιός («Ευτυχισμένοι μαζί», «Το σόι σου») αναπτύσσουν την απλή μα πολλά­ υποσχόμενη αρχική ιδέα με τη σχηματικότητα ενός τηλεοπτικού σίριαλ. Από τις ψυχολογικές περιγραφές στα σημαντικά γεγονότα της πλοκής, όλα εδώ πρέπει να είναι εύληπτα, σαφή και απλοϊκά. Από την γκρινιάρα πεθερά μέχρι τη συμφεροντολόγο σύζυγο και από τα ερωτικά σουξέ του Τίμου μέχρι την εισβολή των μπουζουξήδων στο νοσοκομείο, η γραφική υπερβολή «καταπίνει» πολλές σκηνές που θα μπορούσαν να ήταν προσγειωμένα χαριτωμένες ή αληθινά συγκινητικές.

Υπάρχουν π.χ. στιγμές που η χημεία μεταξύ των δύο αδερφών είναι αποτελεσματική, ειλικρινά συναισθηματική, βοηθούμενη από τη συγκρατημένη ερμηνεία του Σπύρου Παπαδόπουλου. Δεν αρκούν όμως για να κάνουν πειστική αυτήν την αγχωμένη για να αρέσει­ στο μεγάλο κοινό δραμεντί, η οποία έχει διάθεση, αλλά δεν τολμά να κάνει ούτε βήμα μακριά από την εύκολη, ασφαλή συνταγή.

Ελλάδα. 2017. Διάρκεια: 95΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Τζαμάικα

2
  • Δραματική κομεντί
  • 2017
  • Διάρκεια: 95 '
  • Ανδρέας Μορφωνιός

Ο Άκης, οικογενειάρχης ταξιτζής με πολλά χρέη, και ο Τίμος, μποέμ και γνωστός τηλεπαρουσιαστής, ήταν δύο δεμένα μεταξύ τους αδέρφια, τα οποία απομάκρυνε πριν από χρόνια μια παρεξήγηση. Ο θάνατος της μητέρας τους δεν στέκεται αφορμή για να τα ξαναβρούν, όμως η ζωή είναι γεμάτη ευχάριστες και δυσάρεστες εκπλήξεις…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.