Ένα Κάποιο Τέλος

2,5

Ένα βραβευμένο με Booker μυθιστόρημα του Τζούλιαν Μπαρνς πάνω στη μνήμη και στις αξίες της ζωής διασκευάζεται κομψά μα συγκρατημένα και με λιγοστές εντάσεις από τον σκηνοθέτη του ευαίσθητου «The Lunchbox».

Ένα Κάποιο Τέλος

Ένα βραβευμένο με Booker μυθιστόρημα του Τζούλιαν Μπαρνς πάνω στη μνήμη και στις αξίες της ζωής διασκευάζεται κομψά μα συγκρατημένα και με λιγοστές εντάσεις από τον σκηνοθέτη του ευαίσθητου «The Lunchbox».

Ένα Κάποιο Τέλος - εικόνα 1

Μετά το σκηνοθετικό και σεναριακό ντεμπούτο του «The Lunchbox», μια τρυφερή δραμεντί η οποία αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς παγκοσμίως, ο 38χρονος Ινδός Ρίτες Μπάτρα επιστρέφει πίσω από την κάμερα για άλλη μία γλυκόπικρη και ανθρώπινη ιστορία, βασισμένη σε μυθιστόρημα του Βρετανού Τζούλιαν Μπαρνς. Ο συγγραφέας των «Metroland» και «Ο παπαγάλος του Φλωμπέρ» κέρδισε το 2011 το βραβείο Booker για το «Ένα κάποιο τέλος», όπου μια σειρά από σοφές παρατηρήσεις πάνω στη μνήμη και στις αξίες της ζωής συνδυάζονται με την ιστορία του Τόνι Γουέμπστερ.

Ενός 60άρη ο οποίος, χωρισμένος πια και με μια έγκυο κόρη, ζει μοναχική και ήσυχη ζωή, ώσπου μαθαίνει πως ένας παλιός φίλος του του έχει κληροδοτήσει το ημερολόγιό του. Αυτό όμως βρίσκεται στα χέρια της γυναίκας που αγάπησαν παλιά και οι δύο κι έτσι, αναζητώντας το, ο Τόνι επιστρέφει στο παρελθόν και στους έρωτες, στις φιλίες, στις υπέροχες στιγμές και στα λάθη της νιότης του. Το ανάλαφρο, χαμηλών τόνων δράμα του Μπάτρα πατάει σε μια πλούσια, φιλοσοφικών ιδεών πρώτη ύλη και από εκεί αντλεί το μεγαλύτερο μέρος της γοητείας του.

Έτσι κι αλλιώς, ο χαρακτήρας του Τόνι δεν κρύβει συναρπαστικά μυστικά, ενώ η πλοκή του μυθιστορήματος είναι­ απλή κι ελάχιστα πρωτότυπη. Επιπλέον, το σενάριο του Νικ Πέιν­, συνεργάτη στο τηλεοπτικό «The crown», αφήνει πολλές δραματουργικές ευκαιρίες ανεκμετάλλευτες (η πρώην σύζυγος του Τόνι, η βιαστική εξιστόρηση των παρελθόντων γεγονότων) και είναι η χαρισματική παρουσία του Τζιμ Μπρόουντ­μπεντ μαζί με τις εύστοχες, διεισδυτικές παρατηρήσεις του Μπαρνς πάνω στις αστείες λεπτομέρειες και τις μελαγχολικές αλήθειες της ζωής που προσδίδουν σε αυτό το «…Τέλος» μιαν ευπρόσδεκτη πατίνα ανεπιτήδευτης κομψότητας.

Μ. Βρετανία. 2017. Διάρκεια: 108΄. Διανομή: SEVEN FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Ένα Κάποιο Τέλος

The Sense of an Ending
2,5
  • Δραματική
  • 2017
  • Διάρκεια: 106 '
  • Ρίτες Μπάτρα

Ο 60άρης Τόνι Γουέμπστερ ζει μια μοναχική και ήσυχη ζωή, ώσπου το ημερολόγιο ενός παλιού του φίλου, που φτάνει μέχρις αυτόν, τον κάνει να αναλογιστεί τους έρωτες, τις φιλίες, τις υπέροχες στιγμές και τα λάθη της νιότης του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.