Μεγάλωσε αν Τολμάς

2,5

Θαρραλέα σύλληψη κι ακόμα γενναιότερη εκτέλεση, αυτή η ταινία είναι ταυτόχρονα ένας βαθύς στοχασμός για τη σχέση της πραγματικής με την κατασκευασμένη εικόνα ενός σταρ.

Μεγάλωσε αν Τολμάς

Ο Γκιγιόμ Κανέ φτάνει στα άκρα προσπαθώντας να πείσει τους πάντες πως ζει ένα ακόμη «rock ’n’ roll» τρόπο ζωής. Θαρραλέα σύλληψη κι ακόμα γενναιότερη εκτέλεση, αυτή η ταινία είναι ταυτόχρονα ένας βαθύς στοχασμός για τη σχέση της πραγματικής με την κατασκευασμένη εικόνα, τις καταπιεσμένες επιθυμίες και την επικοινωνία ενός ανδρόγυνου που η καριέρα επισκιάζει τη σχέση τους.

Μεγάλωσε αν Τολμάς - εικόνα 1

Αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να συμφιλιωθούμε με το γεγονός πως θα πάψουμε να είμαστε κουλ, οι υποχρεώσεις θα μας βάλουν σε πρόγραμμα, άλλοι θα κάνουν οικογένεια και σε κάθε περίπτωση­ θα μοιάζουμε γέροι στα μάτια­ των 20something! Αυτό το έτσι κι αλλιώς σκληρό υπαρξιακό έργο φαντάζει διπλά δύσκολο για έναν ηθοποιό ο οποίος εκτίθεται ασταμάτητα, με το πρόσωπο να αποτελεί το απαραίτητο­ ερμηνευτικό εργαλείο του. Με αυτήν την αναπόφευκτη κρίση μέσης ηλικίας βρέθηκε αντιμέτωπος ο διάσημος ηθοποιός Γκιγιόμ Κανέ, όταν μια δημοσιογράφος ομολόγησε πως στα μάτια της δεν μοιάζει διόλου «rock ’n’ roll»... Η υπερβολική ειλικρίνεια από την πλευρά της πυροδότησε την ευφυή αντίδραση του Κανέ, ο οποίος έκανε μια ταινία εμπνευσμένη σχεδόν απόλυτα από τη ζωή του για να τη διαψεύσει.

Μεγάλωσε αν Τολμάς - εικόνα 2

Στο «Μεγάλωσε αν Τολμάς­» παραδίνει μαθήματα ακομπλεξάριστου αυτοσαρκαστικού χιού­μορ, χωρίς να διστάσει ακόμη­ και να εξευτελίσει την εικόνα του, με στόχο να αποδείξει πως η προσωπική ζωή ενός διάσημου έχει πολύ συχνά ομοιότητες με τη ρουτίνα μιας­ «κανονικής» καθημερινότητας. Ακόμη και η συμμετοχή της Μαριόν Κοτιγιάρ χρησιμοποιείται ευφυέστατα, για να δώσει μια ιδέα του πώς είναι να ζεις με μία από τις πιο επιτυχημένες ηθοποιούς του πλανήτη.

Η ταινία έχει όλα τα συστατικά μιας ξεκαρδιστικής κομεντί, ο Κανέ όμως έχει κάποια σοβαρά πράγματα να πει για τη δημοσιότητα και τους κινδύνους που αυτή εγκυμονεί. Προοδευτικά, στο δεύτερο μισό της ταινίας, το ύφος υιοθετεί την ατμόσφαιρα θρίλερ και παρά τη μεταστροφή αυτή ο Κανέ κρατάει τα σκηνοθετικά ηνία σε ισορροπία, ενώ πιέζει τα όρια του σεναρίου με επιλογές που θα δοκιμάσουν τους ευαίσθητους θεατές. Θαρραλέα σύλληψη και ακόμη γενναιότερη εκτέλεση, αυτή η ταινία είναι ταυτόχρονα ένας βαθύς στοχασμός για τη σχέση της πραγματικής με την κατασκευασμένη εικόνα, τις καταπιεσμένες επιθυμίες και την επικοινωνία ενός αντρόγυνου που η καριέρα επισκιάζει τη σχέση τους.

Γαλλία. 2017. Διάρκεια: 123΄. Διανομή: ROSEBUD.21.

Περισσότερες πληροφορίες

Μεγάλωσε Αν Τολμάς

Rock'n Roll
2,5
  • Κωμωδία
  • 2017
  • Διάρκεια: 123 '
  • Γκιγιόμ Κανέ

Ο Γκιγιόμ Κανέ φτάνει στα άκρα προσπαθώντας να πείσει τους πάντες πως ζει ακόμη ένα «rock ’n’ roll» τρόπο ζωής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εγώ, ο Απαισιότατος 4

Οι χαριτωμενιές των χαρακτήρων, με τα Μίνιονς να κλέβουν εύκολα την παράσταση, δίνουν περιστασιακό ενδιαφέρον σε μια αδύναμη πλοκή, η οποία δεν έχει ιδέες ανανέωσης του franchise.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
15/08/2024

Βρέχει Άντρες

Η Λορ Καλαμί είναι απολαυστική σε έναν πικάντικο ρόλο, τον οποίο η Καρολίν Βινιάλ ("Ο Γάιδαρος, ο Εραστής μου κι Εγώ") τυποποιεί με ανάλαφρη αφέλεια.

Η Λεωφόρος της Δύσης

Η πιο ειλικρινής, σκληρή και νοσταλγική ματιά στα παρασκήνια της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Ένα αξεπέραστο, πολυεπίπεδο αριστούργημα κι ένα από τα "πετράδια του στέμματος" του κλασικού αμερικανικού σινεμά.

Θαύμα στο Μιλάνο

Χιούμορ, μελοδραματική αισιοδοξία και ποιητικός νεορεαλισμός, βραβευμένος με Μεγάλο Βραβείο (αντίστοιχο του κατοπινού Χρυσού Φοίνικα) στο Φεστιβάλ Κανών.

Οι Υπάλληλοι

Έξυπνοι διάλογοι, αστείοι χαρακτήρες, cool ύφος και μια ασπρόμαυρη low budget κωμωδία, μια από τις ταινίες που γέννησαν τον νέο ανεξάρτητο αμερικανικό κινηματογράφο.

Η "Arcadia" του Γιώργου Ζώη και οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου στη λίστα των φετινών Ευρωπαϊκών Βραβείων

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε τους πρώτους τίτλους ταινιών οι οποίες μπορούν να διεκδικήσουν τα φετινά βραβεία της.

"A complete unknown": Ο Τιμοτέ Σαλαμέ είναι ο Bob Dylan

Κυκλοφόρησε το teaser trailer της ταινίας με πρωταγωνιστή τον Τιμοτέ Σαλαμέ.