Ένας Δράκος Έρχεται!

3

Πραγματικότητα και μυθοπλασία μπλέκουν με τον τρόπο ενός «πειραγμένου» mokumentary, το οποίο σχολιάζει διασκεδαστικά την ιστορική αλήθεια, τη συλλογική μνήμη και το ίδιο το σινεμά.

Ένας Δράκος Έρχεται!

Πραγματικότητα και μυθοπλασία μπλέκουν με τον τρόπο ενός «πειραγμένου» mokumentary, το οποίο σχολιάζει διασκεδαστικά την ιστορική αλήθεια, τη συλλογική μνήμη και το ίδιο το σινεμά.

Ένας Δράκος Έρχεται! - εικόνα 1

Χώρα με Ιστορία, καλλιτεχνική παράδοση και κοσμοπολίτικο παρελθόν, το Ιράν συνεχίζει να επιδεικνύει την κινηματογραφική ευρηματικότητά του ακόμη και κάτω από ένα οπισθοδρομικό θεοκρατικό καθεστώς, ακόμη και πέρα από κοινωνικά δράματα στη νεορεαλιστική παράδοση των Κιαροστάμι, Μαχμαλμπάφ, Παναχί και του πλέον πρόσφατου στιλίστα Ασγκάρ Φαραντί. Συνεργάτης του τελευταίου υπήρξε άλλωστε και ο σπουδασμένος στο Μόντρεαλ Μανί Χαγκίγκι (ηθοποιός στο «Τι Απέγινε η Έλι» και συνσεναριογράφος στα «Πυροτεχνήματα την Τετάρτη»), ο οποίος στην έκτη του ταινία επιχειρεί ένα περίτεχνο σχόλιο πάνω στην ιστορική αλήθεια, στη συλλογική μνήμη και στο ίδιο το σινεμά.

Σε ένα σενάριο όπου πραγματικότητα και μυθοπλασία μπλέκουν με τον τρόπο ενός «πειραγμένου» mokumentary ένας μυστικός αστυνομικός του σάχη ανακρίνεται από έναν ανώτερό του σε σχέση με μια άλυτη υπόθεση, η οποία εμπλέκει μια παράξενη αυτοκτονία, ένα καράβι στη μέση της ερήμου και το διπλανό νεκροταφείο, που προκαλεί… σεισμούς τοπικής εμβέλειας

Ένας Δράκος Έρχεται! - εικόνα 2

Σε αυτά προσθέστε έναν σκηνοθέτη που έπειτα από χρόνια επιχειρεί να γυρίσει μια ταινία πάνω σε αυτά τα «γεγονότα», τη δολοφονία του Ιρανού πρωθυπουργού Χασάν Αλί Μανσούρ το 1965, μια παλιά ασπρόμαυρη ταινία και μια γερή δόση υπερφυσικού μυστηρίου κι έχετε ένα απόλυτα πρωτότυπο και άκρως γοητευτικό φιλμ που θυμίζει «συρταρωτό μυθιστόρημα» (ιστορίες μέσα σε ιστορίες), σινεφίλ παραμύθι του Ραούλ Ρουίζ κι ένα μεταμοντέρνο παιχνίδι ανάμεσα στην αλήθεια και στο ψέμα, την πραγματικότητα και την αναπαράστασή της, την Ιστορία και την ερμηνεία της. Γεμάτη σουρεαλιστικό χιούμορ, σινεφίλ τσαχπινιές, πολλαπλές αναφορές στην κουλτούρα και το πρόσφατο παρελθόν του Ιράν αλλά και διάθεση για περίπλοκους συμβολισμούς (από πολιτικούς μέχρι φιλοσοφικούς) που κεντάνε πάνω σε έναν ήδη πλουμιστό και πολύχρωμο κινηματογραφικό καμβά.

Ιράν. 2016. Διάρκεια: 108΄. Διανομή: AMA FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Ένας Δράκος Έρχεται!

Ejdeha Vared Mishavad! / A Dragon Arrives!
3
  • Σινεφίλ
  • 2016
  • Διάρκεια: 95 '
  • Μανί Χαγκιγκί

Ένας μυστικός αστυνομικός του σάχη ανακρίνεται από έναν ανώτερό του σε σχέση με μια άλυτη υπόθεση, η οποία εμπλέκει μια παράξενη αυτοκτονία, ένα καράβι στη μέση της ερήμου και το διπλανό νεκροταφείο, που προκαλεί… σεισμούς τοπικής εμβέλειας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.