Διπλή Εκδίκηση

Μια εξωφρενική σεναριακή ιδέα υλοποιείται με το χειρότερο, εντελώς σοβαροφανή και ακούσια αστείο τρόπο.

Διπλή Εκδίκηση

Μια εξωφρενική σεναριακή ιδέα υλοποιείται με το χειρότερο, εντελώς σοβαροφανή και ακούσια αστείο τρόπο.

Διπλή Εκδίκηση - εικόνα 1

Βετεράνος της περιπέτειας, που τόσο ως σεναριογράφος («The Getaway», «Ο Επιθεωρητής Χάρπερ») όσο και ως σκηνοθέτης («The Driver», «Οι Μαχητές», «Οι Καβαλάρηδες με τη Μεγάλη Σκιά», «48 Ώρες») υπέγραψε μια σειρά από καλοφτιαγμένες ταινίες του είδους. Μετά τον «Τελευταίο Επιζώντα» (1996) με τον Μπρους Γουίλις όμως, ο Γουόλτερ Χιλ πέρασε στο χολιγουντιανό περιθώριο. Έχοντας χάσει πλέον το σφρίγος αλλά και την επαφή του με το είδος, όπως επιβεβαίωσε το «Bullet to the Head» (2012) με τον Σιλβέστερ Σταλόνε, επιστρέφει τώρα με μια εξωφρενική­ για action movie και ιδανική για παρωδία σεναριακή ιδέα: όταν ξυπνάει σε ένα άθλιο ξενοδοχείο και διαπιστώνει πως έχει υποβληθεί σε επέμβαση αλλαγής φύλου, ένας επαγγελματίας δολοφόνος αναζητά τους υπεύθυνους.

Δυστυχώς, από τον ίδιο τον Χιλ μέχρι την ιδιοφυή χειρουργό Σιγκούρνι Γουίβερ, όλοι παίρνουν αυτήν τη γελοία ιστορία και τον αμήχανο εαυτό τους στα σοβαρά, μετατρέποντας έτσι μια ασυνάρτητη πλοκή, ατελείωτες μεγαλόστομες ατάκες και μια μακρά λίστα από αναληθοφάνειες (με κορυφαία όλων τη Μισέλ Ροντρίγκεζ ως μουσάτο, βαρύ και ασήκωτο killer) στο ιδανικό υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα τα Χρυσά Βατόμουρα.

Γαλλία, ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 95΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Διπλή Εκδίκηση

The Assignment
  • Περιπέτεια
  • 2016
  • Διάρκεια: 97 '
  • Γουόλτερ Χιλ

Ξυπνώντας σε ένα άθλιο ξενοδοχείο και διαπιστώνοντας πως έχει υποβληθεί σε εγχείρηση αλλαγής φύλου, ένας επαγγελματίας δολοφόνος αναζητά τους υπεύθυνους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εγώ, ο Απαισιότατος 4

Οι χαριτωμενιές των χαρακτήρων, με τα Μίνιονς να κλέβουν εύκολα την παράσταση, δίνουν περιστασιακό ενδιαφέρον σε μια αδύναμη πλοκή, η οποία δεν έχει ιδέες ανανέωσης του franchise.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
15/08/2024

Βρέχει Άντρες

Η Λορ Καλαμί είναι απολαυστική σε έναν πικάντικο ρόλο, τον οποίο η Καρολίν Βινιάλ ("Ο Γάιδαρος, ο Εραστής μου κι Εγώ") τυποποιεί με ανάλαφρη αφέλεια.

Η Λεωφόρος της Δύσης

Η πιο ειλικρινής, σκληρή και νοσταλγική ματιά στα παρασκήνια της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Ένα αξεπέραστο, πολυεπίπεδο αριστούργημα κι ένα από τα "πετράδια του στέμματος" του κλασικού αμερικανικού σινεμά.

Θαύμα στο Μιλάνο

Χιούμορ, μελοδραματική αισιοδοξία και ποιητικός νεορεαλισμός, βραβευμένος με Μεγάλο Βραβείο (αντίστοιχο του κατοπινού Χρυσού Φοίνικα) στο Φεστιβάλ Κανών.

Οι Υπάλληλοι

Έξυπνοι διάλογοι, αστείοι χαρακτήρες, cool ύφος και μια ασπρόμαυρη low budget κωμωδία, μια από τις ταινίες που γέννησαν τον νέο ανεξάρτητο αμερικανικό κινηματογράφο.

Η "Arcadia" του Γιώργου Ζώη και οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου στη λίστα των φετινών Ευρωπαϊκών Βραβείων

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε τους πρώτους τίτλους ταινιών οι οποίες μπορούν να διεκδικήσουν τα φετινά βραβεία της.

"A complete unknown": Ο Τιμοτέ Σαλαμέ είναι ο Bob Dylan

Κυκλοφόρησε το teaser trailer της ταινίας με πρωταγωνιστή τον Τιμοτέ Σαλαμέ.