Άνταμ Ντράιβερ: Ένας σταρ για όλες τις δουλειές

Το πλέον ανερχόμενο όνομα του Χόλιγουντ τρέχει από γύρισμα σε γύρισμα για να προλάβει τις ταινίες κορυφαίων δημιουργών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ότι αυτήν την στιγμή στις αίθουσες κυκλοφορεί «διπλός» Ντράιβερ στις νέες ταινίες του Μάρτιν Σκορσέζε και του Τζιμ Τζάρμους…

Άνταμ Ντράιβερ: Ένας σταρ για όλες τις δουλειές

Από όσα έχω διαβάσει για τον Άνταμ Ντράιβερ, αυτό που έχει μείνει στο μυαλό μου είναι το σχόλιο της Μπάρμπαρα Έλεν στον αγγλικό «Guardian» ότι το πρόσωπό του μοιάζει με «ανθρώπινο οριγκάμι»... Όπως και να το κάνεις, ο 32χρονος Αμερικανός δεν αποτελεί κλασική περίπτωση ωραίου που γράφει στην κάμερα, αλλά σίγουρα διαθέτει αυτό το «κάτι» που δεν περνάει απαρατήρητο. Ακόμη και οι δεύτεροι ρόλοι του, σε ταινίες όπως τα «Frances Ha», «Inside Llewyn Davis» και «Όσο Είμαστε Νέοι», χαράσσονται μυστηριωδώς στη μνήμη σου.

Και μη μου πείτε ότι φταίνε γι’ αυτό το ύψος του (1,90 μ.!), οι βγαλμένες σαν από μοιρογνωμόνιο γωνίες του προσώπου του ή το κορακί μαλλί του. Πέρα από αυτά, ο Ντράιβερ διαθέτει μια κουλ αρρενωπότητα και μια εσωτερική ηρεμία που λείπουν από το νευρωτικό πρότυπο του άντρα του 21ου αιώνα· και μπορεί αυτά τα χαρακτηριστικά να οφείλονται στο ότι μεγάλωσε στο άσημο Μισαγουάκα της Ιντιάνα (το ποιο;) αλλά και στην απόλυτη πειθαρχία που βίωσε ως πεζοναύτης του αμερικανικού στρατού.

Άνταμ Ντράιβερ: Ένας σταρ για όλες τις δουλειές - εικόνα 1

Το μόνο βέβαιο, πάντως, είναι ότι όλο και περισσότεροι μεγάλοι σκηνοθέτες βλέπουν στη μορφή του τον ιδανικό ήρωα των ταινιών τους, με τον Αμερικανό ηθοποιό να έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε ένα από τα πλέον περιζήτητα ονόματα του Χόλιγουντ. Το μεγάλο «μπαμ», βέβαια, έγινε τηλεοπτικά με τη χιπστερο-ρεαλιστική σειρά «Girls» και κινηματογραφικά με τον περσινό ρόλο του ως υπερκακού Kylo Ren στο «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει», μια παρουσία που έστειλε την καριέρα του σε άλλον γαλαξία.

Τώρα στις ελληνικές αίθουσες, κυκλοφορεί «διπλός» Ντράιβερ… Από τη μία εμφανίζεται ως bus driver (τι σύμπτωση!) στη νέα ταινία του Τζιμ Τζάρμους «Paterson». Από την άλλη βάζει ράσο και ταξιδεύει στην Ιαπωνία του 17ου αιώνα ως ιεραπόστολος Φρανσίσκο Γκάρπε στο φιλόδοξο ιστορικό δράμα του Μάρτιν Σκορσέζε «Σιωπή». Ενώ για του χρόνου έχουν σειρά οι ταινίες των Τέρι Γκίλιαμ («Ο Άνθρωπος που Σκότωσε τον Δον Κιχώτη»), Στίβεν Σόντερμπεργκ («Logan Lucky»), όπως και το 8ο επεισόδιο του «Star Wars»...

Ένας-ένας, παιδιά, ο Ντάιβερ δεν φτάνει για όλους!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Είστε έτοιμοι για την ολονυκτία τρόμου του 14ου Athens Open Air Film Festival;

Μια αξέχαστη βραδιά επιφυλάσσει η διοργάνωση για τους φίλους των ανατριχίλων, του σασπένς και του horror.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
17/07/2024

Συνεχίζει να σπάει ρεκόρ και ταμεία το animation "Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2"

Απόλυτος κυρίαρχος του ελληνικού box office η ταινία κινουμένων σχεδίων της Pixar.

Ο Falcon είναι ο νέος Captain America στο teaser του "Θαυμαστού Καινούριου Κόσμου"

Αλλαγή σκυτάλης στην αναμενόμενη υπερηρωική περιπέτεια της Marvel.

Η σκηνοθέτρια Έλεν Κούρας φέρνει αέρα Χόλιγουντ στο 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου

Μια βιογραφία με πρωταγωνίστρια την οσκαρική Κέιτ Γουίνσλετ πραγματοποιεί ελληνική πρεμιέρα στην Πάτμο.

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.