Rogue One: A Star Wars Story

2

Spin off του «Star Wars», το οποίο εξελίσσεται λίγο πριν από τα γεγονότα του (κινηματογραφικά) πρώτου «Πολέμου των Άστρων». Αξιοποιεί τη μυθολογία και την εικονογραφία του, ούσα στην πραγματικότητα μια θεαματική, προβλέψιμη διαστημική πολεμική περιπέτεια.

Rogue One: A Star Wars Story

Μια ομάδα επαναστατών με επικεφαλής τη νεαρή Τζιν Έρσο αναλαμβάνει να κλέψει τα σχέδια του υπέρτατου όπλου της αυτοκρατορίας, του Άστρου του Θανάτου. Spin off του «Star Wars», το οποίο εξελίσσεται λίγο πριν από τα γεγονότα του (κινηματογραφικά) πρώτου «Πολέμου των Άστρων». Αξιοποιεί τη μυθολογία και την εικονογραφία του, ούσα στην πραγματικότητα μια θεαματική, προβλέψιμη διαστημική πολεμική περιπέτεια.

Rogue One: A Star Wars Story - εικόνα 1

Μετά την αναγεννημένη saga του «Star Wars», η οποία συνεχίζεται τον επόμενο Δεκέμβριο με το «Episode VIII», ετοιμαστείτε τώρα και για τα «Star Wars Stories». Μια σειρά ταινιών που εξελίσσονται στο ίδιο κινηματογραφικό σύμπαν, με το «Rogue One» να λαμβάνει χώρα λίγο πριν από τα γεγονότα του πρώτου «Πολέμου των Άστρων» («Star Wars: Episode IV - A New Hope»). Το σενάριο των Κρις Γουέιτζ («Για Ένα Αγόρι», «Σταχτοπούτα») και Τόνι Γκιλρόι («Αρμαγεδδών», «Μάικλ Κλέιτον», η τριλογία του Τζέισον Μπορν) έχει για πρωταγωνίστρια την ατίθαση Τζιν Έρσο, η οποία από φυλακισμένη κακοποιός θα βρεθεί στα λημέρια της Αντίστασης και λόγω του οικογενειακού παρελθόντος της θα αναλάβει την επικίνδυνη αποστολή να βρει τον χαμένο για χρόνια πατέρα της: ένα λαμπρό επιστήμονα που δουλεύει γα την Αυτοκρατορία κατασκευάζοντας μυστικά το Άστρο του Θανάτου, το απόλυτα καταστροφικό όπλο.

Rogue One: A Star Wars Story - εικόνα 2

Έχοντας έτοιμα το μυθολογικό πλαίσιο, μια γνώριμη εικονογραφία και τα απόλυτα αφοσιωμένα εκατομμύρια των fans, ο Γκάρεθ Έντουαρντς - του ανεξάρτητου sci-fi θρίλερ «Monsters» και του ενδιαφέροντος «Godzilla» - προσθέτει ένα ακόμα ηρωικό κεφάλαιο στο κινηματογραφικό έπος του «Star Wars», διατηρώντας όλες τις απαιτούμενες ισορροπίες. Αυτές οι οποίες στηρίζουν μια θεαματική όσο και προβλέψιμη διαστημική περιπέτεια με οικείους χαρακτήρες (μια ακόμα χαριτωμένα δυναμική νεαρή ως πρωταγωνίστρια), στρωτή πλοκή, ξεκάθαρους καλούς και κακούς, τα πιο παλιά ηθικά διλήμματα και έμφαση στη δράση (το τελευταίο μέρος του φιλμ είναι μια γιγαντιαία μάχη). Με κάποιους διάσημους ήρωες του franchise να κάνουν το εντυπωσιακό πέρασμά τους και τον μουσικό Μάικλ Τζιατσίνο, μόνιμο συνεργάτη του Τζέι Τζέι Έιμπραμς, να αντικαθιστά επάξια τον Τζον Γουίλιαμς. Ποιος απ’ όλους όσοι νοιάζονται για την τύχη αυτού του μακρινού, πολύ μακρινού γαλαξία θα ζητούσε κάτι διαφορετικό;

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 133΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Rogue One: A Star Wars Story

2,5
  • Περιπέτεια
  • 2016
  • Διάρκεια: 133 '
  • Γκάρεθ Έντουαρντς

Μια ομάδα επαναστατών με επικεφαλής τη νεαρή Τζιν Έρσο αναλαμβάνει να κλέψει τα σχέδια του υπέρτατου όπλου της αυτοκρατορίας, του Άστρου του Θανάτου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.