5+1 «περίεργες» κινηματογραφικές οικογένειες που πρέπει να γνωρίσεις...

Η κυκλοφορία της απολαυστικής ανεξάρτητης δραμεντί «Captain Fantastic» του Ματ Ρος μάς θυμίζει άλλες πέντε κορυφαίες weirdo οικογενειακές στιγμές που είδαμε στην οθόνη και δεν πρόκειται να ξεχάσουμε

5+1 «περίεργες» κινηματογραφικές οικογένειες που πρέπει να γνωρίσεις...

Η κυκλοφορία της απολαυστικής ανεξάρτητης δραμεντί «Captain Fantastic» του Ματ Ρος μάς θυμίζει άλλες πέντε κορυφαίες weirdo οικογενειακές στιγμές που είδαμε στην οθόνη και δεν πρόκειται να ξεχάσουμε

Οικογένεια Άνταμς (1991)

του Μπάρι Σόνενφελντ

5+1 «περίεργες» κινηματογραφικές οικογένειες που πρέπει να γνωρίσεις... - εικόνα 1

Η αριστουργηματική σειρά κόμικς του Τσαρλς Άνταμς μεταφέρεται στην οθόνη, όχι με τόσο ρηξικέλευθο δημιουργικά τρόπο αλλά σίγουρα με μεγάλες δόσεις μαύρου χιούμορ, και κάνει ένα οξυδερκές σχόλιο πάνω στην έννοια της ιδανικής οικογένειας. Η εκκεντρική οικογένεια Άνταμς, που κατάγεται από μάγισσες του Μεσαίωνα, διασκεδάζει στον πύργο της κάνοντας μακάβρια αστεία και αντιμετωπίζοντας το θάνατο σαν μια διόλου δυσάρεστη κατάσταση. Ένας γκοθ ύμνος στη διαφορετικότητα, αφού όποιος βρίσκεται έξω από τις νόρμες αντιμετωπίζεται από τους πολλούς ως φρικιό.

Pink Flamingos (1972)

του Τζον Γουότερς

5+1 «περίεργες» κινηματογραφικές οικογένειες που πρέπει να γνωρίσεις... - εικόνα 2

Βλάσφημο, προκλητικό και ενοχλητικό μέχρι το κόκαλο, το camp δημιούργημα που πλημμυρίζει από technicolor διαστροφή και κιτς υπερβολή, αποτελεί ένα πρωτοφανές κινηματογραφικό αντάρτικο σε οποιαδήποτε σύμβαση. Σαν να μην έφτανε αυτό, η Ντιβάιν, η Έντι, ο Κράκερς και η Κότον που μένουν μέσα στο τρέιλερ της ακολασίας αποτελούν μια –από κάθε άποψη– extreme βερσιόν μιας «οικογένειας» που διακατέχεται όμως ταυτόχρονα από μια ιδιαίτερη ευαισθησία.

Κυνόδοντας (2009)

του Γιώργου Λάνθιμου

5+1 «περίεργες» κινηματογραφικές οικογένειες που πρέπει να γνωρίσεις... - εικόνα 3

Ο εγκλεισμός και ο προστατευτισμός ως υπέρτατη διαστροφή. Ένας πατέρας και μια μάνα που κλειδώνουν τα τρία παιδιά τους μέσα σε μια μονοκατοικία προσπαθώντας να τα κρατήσουν μακριά από την παρακμή της σύγχρονης εποχής. Μια αλληγορία με σοκαριστικές σεκάνς, αντινατουραλιστική ερμηνευτική προσέγγιση και χιουμοριστικά στοιχεία που σαρκάζει με υποδόριο τρόπο τις ασφυκτικές οικογενειακές σχέσεις και την αδυναμία του Έλληνα –και όχι μόνο– να κόψει τον ομφάλιο λώρο με τους δικούς του. Το διαβατήριο του Λάνθιμου για διεθνή καριέρα.

Οικογένεια Τένενμπαουμ (2001)

του Γουές Άντερσον

5+1 «περίεργες» κινηματογραφικές οικογένειες που πρέπει να γνωρίσεις... - εικόνα 4

Ο για χρόνια εξαφανισμένος πατέρας Ρόιαλ ανακοινώνει στην αποξενωμένη οικογένειά του ότι βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο καρκίνου και ζητά συγχώρεση. Με αυτόν τον τρόπο γνωρίζουμε την αξιαγάπητα δυσλειτουργική οικογένεια Τένενμπαουμ, κάθε μέλος της οποίας προσπαθεί να ορθοποδήσει σε έναν σκληρό και αφόρητα κυνικό κόσμο. Ο Γουές Άντερσον προσεγγίζει με μοναδική τρυφερότητα τον κόσμο των “άλλων” αυτών που ζουν στο περιθώριο της επιτυχίας, αλλά στην καρδιά της ανθρωπιάς.

Συνηθισμένοι Άνθρωποι (1980)

του Ρόμπερτ Ρέντφορντ

5+1 «περίεργες» κινηματογραφικές οικογένειες που πρέπει να γνωρίσεις... - εικόνα 5

Τι ντεμπούτο και αυτό... Όταν ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ αποφασίζει να περάσει για πρώτη φορά πίσω από την κάμερα, μεταφέροντας το μυθιστόρημα της Τζούντιθ Γκεστ, κάνει έναν οσκαρικό θρίαμβο τέτοιου μεγέθους. Η απώλεια του μεγαλύτερου γιου της οικογένειας ξετυλίγει το κουβάρι μιας σειράς από συμπλέγματα, νευρώσεις, απωθημένα και συναισθηματικά μπλοκαρίσματα. Η ψυχανάλυση δίνει ένα συναρπαστικό ραντεβού με την 7η Τέχνη σε ένα πολυεπίπεδο δράμα που αποδομεί δεξιοτεχνικά την έννοια της οικογένειας.

Captain Fantastic (2016)

του Ματ Ρος

5+1 «περίεργες» κινηματογραφικές οικογένειες που πρέπει να γνωρίσεις... - εικόνα 6

Η οικογένεια Κας ζει μακριά από τον καταναλωτισμό, βαθιά μέσα στην ορεινή φύση των βορειοδυτικών ΗΠΑ. Εκεί μεγαλώνουν με έναν ιδιαίτερο, αλλά απαιτητικό σωματικά και πνευματικά τρόπο τα έξι παιδιά τους. Ένα οδικό ταξίδι θα φέρει την αντισυμβατική φαμίλια αντιμέτωπη με τον πραγματικό κόσμο, σε μια παιχνιδιάρικη σάτιρα τόσο του κομφορμισμού όσο και της προοδευτικής Αμερικής.

Περισσότερες πληροφορίες

Captain Fantastic

3
  • Δραματική κομεντί
  • 2016
  • Διάρκεια: 118 '
  • Ματ Ρος

Ένας πατέρας αφοσιωμένος στο να μεγαλώσει τα έξι παιδιά του με σωματικά και πνευματικά αντισυμβατικό, αλλά απαιτητικό τρόπο αναγκάζεται να εγκαταλείψει τον απομονωμένο μέσα στην άγρια φύση παράδεισό του και να επιστρέψει οικογενειακώς στην κοινωνία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τα highlights του 13ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου

Σταχυολογήσαμε ξεχωριστές στιγμές από το φεστιβάλ που έρχεται στην Πάτμο από 18 Ιουλίου και "κρύβει" ανάμεσα στις 69 ταινίες του προγράμματός του κάτι από Hollywood.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
17/07/2024

Είστε έτοιμοι για την ολονυκτία τρόμου του 14ου Athens Open Air Film Festival;

Μια αξέχαστη βραδιά επιφυλάσσει η διοργάνωση για τους φίλους των ανατριχίλων, του σασπένς και του horror.

Συνεχίζει να σπάει ρεκόρ και ταμεία το animation "Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2"

Απόλυτος κυρίαρχος του ελληνικού box office η ταινία κινουμένων σχεδίων της Pixar.

Ο Falcon είναι ο νέος Captain America στο teaser του "Θαυμαστού Καινούριου Κόσμου"

Αλλαγή σκυτάλης στην αναμενόμενη υπερηρωική περιπέτεια της Marvel.

Η σκηνοθέτρια Έλεν Κούρας φέρνει αέρα Χόλιγουντ στο 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου

Μια βιογραφία με πρωταγωνίστρια την οσκαρική Κέιτ Γουίνσλετ πραγματοποιεί ελληνική πρεμιέρα στην Πάτμο.

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.