Το Κορίτσι του Τρένου

1,5

Διεκπεραιωτική και άνευρα σκηνοθετημένη μεταφορά ενός (wannabe «Το κορίτσι που εξαφανίστηκε») αγωνιώδους μπεστ σέλερ.

Το Κορίτσι του Τρένου

Διεκπεραιωτική και άνευρα σκηνοθετημένη μεταφορά ενός (wannabe «Το κορίτσι που εξαφανίστηκε») αγωνιώδους μπεστ σέλερ.

Το Κορίτσι του Τρένου - εικόνα 1

Τι θα ήταν το «Κορίτσι που Εξαφανίστηκε» χωρίς το σενάριο της Τζίλιαν Φλιν και τη σκηνοθεσία του Ντέιβιντ Φίντσερ; Το «Κορίτσι του Τρένου» είναι η απάντηση. Αν και το σαρδόνια αμοραλιστικό μυθιστόρημα της Φλιν είναι κλάσεις ανώτερο ως πρώτη ύλη από τον αναιμικό σωσία του διά χειρός Πόλα Χόκινς, υπήρχαν ένα σωρό πράγματα που θα μπορούσε κάποιος να ανασύρει από τις σελίδες του «…Τρένου» και να αναπτύξει σεναριακά (και σκηνοθετικά), στήνοντας ένα ψωμωμένο θρίλερ. Ανάμεσά τους η σχέση αλήθειας και παραίσθησης, η κρυφή ζωή των (αμερικανικών) προαστίων, τα πολλά πρόσωπα/προσωπεία της σύγχρονης γυναίκας, η μεταβίβαση της ενοχής, ο ανταγωνισμός των δύο φύλων ως πόλεμος εξουσίας… Η Έριν Κρεσίντα Γουίλσον («Η Γραμματέας», «Υποψία») ενδιαφέρεται κυρίως για το τελευταίο, στην ψυχολογική και σεξουαλική διάστασή του, φοβούμενη πως η πολυπρόσωπη και περίπλοκη χρονικά αφήγηση θα βραχυκυκλώσει αν φορτωθεί με επιπλέον αναφορές και σημάνσεις.

Το Κορίτσι του Τρένου - εικόνα 2

Κι όμως, η πλοκή φαντάζει πολύ πιο αγωνιώδης απ’ ό,τι υπόσχεται η ιστορία της χωρισμένης και αλκοολικής Ρέιτσελ, που μαθαίνει πως μια νεαρή παντρεμένη γυναίκα, την οποία βλέπει κάθε μέρα από το τρένο της, αγνοείται. Πρόκειται για την νταντά της νέας οικογένειας του πρώην άντρα της, την οποία είχε δει λίγες ημέρες νωρίτερα αγκαλιά με κάποιον που δεν ήταν ο σύζυγός της. Αποφασίζει να μάθει την αλήθεια, μπλέκοντας σε ένα ζωντανό εφιάλτη που ο απρόσωπος Τέιτ Τέιλορ («Υπηρέτριες») σκηνοθετεί σαν δράμα χαρακτήρων. Ατελείωτα κοντινά πλάνα, περιγραφικές εικόνες, δράση που προχωρά μόνο μέσω των διαλόγων, απουσία οποιασδήποτε ατμόσφαιρας. Μια άνευρη, οριακά υποφερτή διεκπεραίωση δηλαδή, το πρωταγωνιστικό καστ της οποίας νομίζεις πως επιλέχτηκε ύστερα από διαγωνισμό ομορφιάς.

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 112΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Κορίτσι του Τρένου

The Girl on the Train
2
  • Θρίλερ
  • 2016
  • Διάρκεια: 112 '
  • Τέιτ Τέιλορ

Χωρισμένη και αλκοολική, η Ρέιτσελ μαθαίνει πως μια νεαρή παντρεμένη γυναίκα την οποία βλέπει κάθε μέρα από το τρένο της αγνοείται. Πρόκειται για την νταντά της νέας οικογένειας του πρώην άντρα της, την οποία είχε δει λίγες μέρες πριν αγκαλιά με κάποιον που δεν ήταν ο σύζυγός της. Αποφασίζει να μάθει την αλήθεια, μπλέκοντας σε ένα ζωντανό εφιάλτη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Heritage in Focus: Χώροι μουσικής και κινηματογράφου σε κίνδυνο

Στην πρώτη εκδήλωση θα συζητηθούν οι απειλές που αντιμετωπίζουν οι πολιτιστικοί χώροι στις πόλεις, εστιάζοντας στη μουσική σκηνή του Βερολίνου και το κινηματογραφικό τοπίο της Αθήνας

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

Τέσσερις μέρες γεμάτες μικρού μήκους του Athens Short Film Festival

Σαράντα ταινίες από όλο τον κόσμο παρουσιάζει η φρέσκια διοργάνωση που επιστρέφει στο Κουκάκι.

"Ο Νόμος του Μέρφυ": Άγγελε Φραντζή, πώς γύρισες την πιο φιλόδοξη ελληνική ταινία της χρονιάς;

Ο πολυσχιδής σκηνοθέτης ανοίγει τα χαρτιά του γύρω από την ορμητική παραγωγή, στην οποία η Κάτια Γκουλιώνη υποδύεται μια αποτυχημένη ηθοποιό που ζει διαδοχικές διαφορετικές πραγματικότητες, ελπίζοντας να βρει τον εαυτό της.

Ο Νόμος του Μέρφυ

Ένα γράμμα αγάπης στο ίδιο το σινεμά και τη ζωή, ένα μεθυστικό κολάζ αναφορών και ανθρωπιάς, το οποίο παρόλο που παρασύρεται από την ορμή και την πληθωρικότητά του.

Μικρά Πράγματα Σαν κι Αυτά

Αληθινά περιστατικά εμπνέουν ένα χαμηλότονο δράμα χαρακτήρων με κοινωνική ευαισθησία, διηγηματική λιτότητα και καίριες ερμηνείες (βραβείο στο Φεστιβάλ Βερολίνου για την Έμιλι Γουότσον).

Μικρό Θλιμμένο Κορίτσι

Εσωστρεφής όσο και δημιουργικά πρωτότυπος συνδυασμός ψυχολογικού δράματος και ντοκιμαντέρ. Υπερβολικά φιλόδοξη ως σινε-κατασκευή, αποτυπώνει το πνεύμα μιας ανήσυχης εποχής.

Η Κουζίνα

Ανισόρροπο δράμα πάνω στο κυνήγι του αμερικανικού ονείρου, διχασμένο ανάμεσα στο κομψό στιλιζάρισμα, το αιχμηρό ψυχογράφημα και το οξύ κοινωνικό σχόλιο.