Οι Νύχτες Πρεμιέρας συνεχίζονται δυναμικά

Δεκάδες προβολές περιλαμβάνει το τελευταίο πενθήμερο του αθηναϊκό φεστιβάλ, το οποίο αποτελεί την κορύφωση της φετινής διοργάνωσης.

Οι Νύχτες Πρεμιέρας συνεχίζονται δυναμικά

Ασταμάτητη κινηματογραφική κουβέντα, πάρτι, μπόλικα sold out και πάρα πολλές ταινίες. Οι 22ες Νύχτες Πρεμιέρας δεν διέψευσαν τις προσδοκίες του αθηναϊκού κοινού, προετοιμάζοντας σε χρόνο-ρεκόρ ένα πλούσιο σε σινεφίλ συγκινήσεις φεστιβάλ. Ας μη μας πιάνει κατάθλιψη από τώρα όμως, αφού έχουμε ακόμη πέντε γεμάτες ημέρες μπροστά μας.

Έτσι μπορείτε, αν η όρεξή σας τραβάει τρόμο, την Πέμπτη 29/9 να δείτε το δανέζικο «Σέλεϊ» (Δαναός, 10.30 μ.μ.) του Αλί Αμπάσι, ένα νοσηρό θρίλερ που μετατρέπει τη μητρότητα σε… εφιάλτη. Αύριο Παρασκευή 30/9 επαναπροβάλλεται το ιρανικό «Στη Σκιά του Φόβου» του Μπαμπάκ Ανβάρι (Odeon Όπερα, 10.30 μ.μ.), το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στα φαβορί για τη φετινή Χρυσή Αθηνά, ενώ το Σάββατο 1/10 το ντοκιμαντέρ «Orange Sunshine» του Γουίλιαμ Α. Κέρκλεϊ (Δαναός, 6 μ.μ.) μας ταξιδεύει στα ναρκο-ψυχεδελικά χρόνια του χιπισμού.

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Πρόγραμμα_22ες_Νύχτες_Πρεμιέρας

Για την τελευταία ημέρα, την Κυριακή 2/10, το φεστιβάλ προβάλλει το ντοκιμαντέρ «Ο Χορευτής» του Στίβεν Κάντορ (Δαναός, 7.15 μ.μ.), μια ιδιότυπη βιογραφία του enfant terrible της παγκόσμιας χορευτικής σκηνής Σεργκέι Πολούνιν.

Να θυμήσουμε ότι τα βραβεία των 22ων Νυχτών Πρεμιέρας θα δοθούν το Σάββατο 1/10 στο Ιντέαλ (8.30 μ.μ.) στην τελετή λήξης, όπου και θα προβληθεί το «Εκείνη» του Πολ Βερχόφεν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ομαδική Θεραπεία

Ξέπνοο και θεατρικά στημένο δράμα δωματίου γύρω από τη μάχη των φύλων, που κορυφώνεται με τρόπο απροσδόκητο μεν, τραβηγμένο από τα μαλλιά δε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
18/07/2024

Η Σιωπηλή Καμαριέρα

Αβίαστα υποβλητική και απροσδόκητα φορτισμένη ερωτικά απεικόνιση μιας ταξικής πάλης σε τέσσερις τοίχους.

Η Φύλακας των Δράκων

Ημιτελής σε όλα τα επίπεδα περιπέτεια, η οποία δεν εκμεταλλεύεται όσο θα μπορούσε τον πραγματικά ενδιαφέροντα και ξεχωριστό κόσμο της.

Η Θάλασσα Μέσα μου

Βραβείο ξενόγλωσσου Όσκαρ για μια ελαττωματική στη ρίζα της προσέγγιση του δικαιώματος στην αυτοδιάθεση, η οποία ποντάρει στον συναισθηματικό εκβιασμό.

Δεσμώτης του Ιλίγγου

Η συγκινητικότερη ερωτική ιστορία κι ένα πολυεπίπεδο σχόλιο πάνω στην επιθυμία και την απατηλή "εικόνα" της.

Ο Αρχηγός των Κατασκόπων

Προχειρότατο όσο και τετριμμένο σε όλα του κατασκοπικό θρίλερ, το οποίο λησμονείται τη στιγμή που πέφτουν οι τίτλοι τέλους.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Oxbelly Retreat 2024

Ανακοινώθηκαν σεναριογράφοι και συγγραφείς που συμμετείχαν στο φετινό Oxbelly.