22ες Νύχτες Πρεμιέρας: 9 must-see πέρα από τα κλασικά

Ποια είναι τα κρυφά χαρτιά που ξεχωρίζουν στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας; Το «α» δίνει και πάλι το «παρών» στο φεστιβάλ ως χορηγός επικοινωνίας προσφέροντας 180 προσκλήσεις.

22ες Νύχτες Πρεμιέρας: 9 must-see πέρα από τα κλασικά

Εντάξει, δεν χρειάζεται να είσαι εξπέρ σινεφίλ για να ξέρεις ότι πρέπει να δεις Αλμοδόβαρ, Βερχόφεν και Μουντζίου στο φεστιβάλ... Ποια είναι όμως τα κρυφά χαρτιά που ξεχωρίζουν στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας; Το «αθηνόραμα» δίνει και πάλι το «παρών» στο φεστιβάλ ως χορηγός επικοινωνίας προσφέροντας 180 προσκλήσεις.

«Ωμότητες»

22ες Νύχτες Πρεμιέρας: 9 must-see πέρα από τα κλασικά - εικόνα 1

Ένα φιλμ τρόμου που βραβεύεται στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών του φεστιβάλ Κανών; Όχι δεν πρόκειται για αστείο… Μιλάμε για το γαλλικό «Grave», ένα ωμό και σαρδόνιο gore που «δαγκώνει» τη χορτοφαγική μόδα. Για καλό και για κακό μην τη δείτε φαγωμένοι…
Δαναός 1, 30/9, 11 μ.μ.

«Όλες οι Άγρυπνες Νύχτες μας»

22ες Νύχτες Πρεμιέρας: 9 must-see πέρα από τα κλασικά - εικόνα 2

Μπίτια, ξίδια και έξαλλα πάρτι στη σημερινή Βαρσοβία. Ο Μιχάλ Μάρτσακ για να πιάσει τον παλμό της νεολαίας βυθίζεται στο πολωνικό underground, κάνοντας μια ηλεκτρισμένη καταγραφή της ζωής των πιτσιρικάδων της βορειοευρωπαϊκής χώρας.
Odeon Όπερα, 23/9, 10.30 μ.μ. & Δαναός 2, 24/9, 10 μ.μ.

«Ο Χορευτής»

22ες Νύχτες Πρεμιέρας: 9 must-see πέρα από τα κλασικά - εικόνα 3

Πόσα πράγματα ξέρετε για τη ζωή του enfant terrible του χορού Σεργκέι Πολούνιν; Το ντοκιμαντέρ του Στίβεν Κάντορ αποκαλύπτει τη διαδρομή του διάσημου χορευτή από την ευρεία αναγνώριση με το βιντεοκλίπ του «Take Me to Church» μέχρι την απόσυρσή του από την ενεργό δράση. Στην προβολή θα είναι παρών και ο Σεργκέι Πολούνιν!
Δαναός 1, 2/10, 7.15 μ.μ.

Πάρτι για τον Τριανταφυλλίδη

22ες Νύχτες Πρεμιέρας: 9 must-see πέρα από τα κλασικά - εικόνα 4

Η πιο ροκ μορφή του ελληνικού σινεμά μετά τον Νίκο Νικολαΐδη μόνο με ένα πολύ καλό πάρτι θα μπορούσε να τιμηθεί. Ο Μπλέιν Ρέινινγκερ και ο The Boy παίζουν live, ενώ ο Alex K. (Last Drive) βάζει μουσικές στο «Gagarin 205», στο μουσικό ναό του.
23/9, 10.30 μ.μ.

«Όλοι οι Άλλοι»

22ες Νύχτες Πρεμιέρας: 9 must-see πέρα από τα κλασικά - εικόνα 5

Η Μάρεν Άντε είχε δείξει σπουδαία δείγματα γραφής και πριν από το «Toni Erdmann» που ενθουσίασε τις φετινές Κάνες. Για παράδειγμα, το 2009 είχε οργανώσει αυτό το απελευθερωτικό ταξίδι στον νότο με δύο δυσλειτουργικά ζευγάρια στο προσκήνιο.
Δαναός 1, 28/9, 7.45 μ.μ. & Δαναός 2, 2/10, 7 μ.μ.

«To Δείπνο μου με τον Αντρέ»

22ες Νύχτες Πρεμιέρας: 9 must-see πέρα από τα κλασικά - εικόνα 6

Το αφιέρωμα στον Λουί Μαλ συγκαταλέγεται ούτως ή άλλως στα highlights της διοργάνωσης. Όμως το κορυφαίο διαλογικό ρεσιτάλ «…Αντρέ» αποτελεί μια από τις πλέον σπάνιες και ιδιαίτερες κινηματογραφικές στιγμές του.
Δαναός 1, 24/9, 6 μ.μ. & Δαναός 2, 26/9, 9 μ.μ.

Film on Pinboards από τον Ν. Περάκη

22ες Νύχτες Πρεμιέρας: 9 must-see πέρα από τα κλασικά - εικόνα 7

Η πρωτότυπη έκθεση του γνωστού Έλληνα σκηνοθέτη έχει ήδη ανοίξει τις πόρτες της στο Ινστιτούτο Γκαίτε (έως 1/10). Σημειώστε, ότι τη Δευτέρα 26/9 (7.30 μ.μ.) ο Νίκος Περάκης θα βρεθεί στο αμφιθέατρο της Ομήρου 14-16 για να σχολιάσει την εγκατάσταση 37 μέτρων που παρουσιάζει.

«Επιχείρηση Ανθρωποειδές»

22ες Νύχτες Πρεμιέρας: 9 must-see πέρα από τα κλασικά - εικόνα 8

Ο σκηνοθέτης του «Cashback», Σον Έλις, καταπιάνεται αυτήν τη φορά με κάτι τελείως διαφορετικό. Μια ιστορική βιογραφία που «φορά» τη φόρμα του θρίλερ, παρουσιάζοντας το αληθινό σχέδιο δολοφονίας του Ναζί αξιωματικού του Ράινχαρντ Χάιντριχ. Εσείς δεν είστε περίεργοι για το αποτέλεσμα;
Δαναός 1, 24/9, 10.30 μ.μ.

Masterclass με τον Φαίδωνα Παπαμιχαήλ

22ες Νύχτες Πρεμιέρας: 9 must-see πέρα από τα κλασικά - εικόνα 9

Πόσα μπορείς να μάθεις από έναν υποψήφιο για Όσκαρ Ελληνο-αμερικανό διευθυντή φωτογραφίας; Η προφανής απάντηση είναι πάρα πολλά… Ο άνθρωπος που έστησε το μοναδικό σκηνικό του «Nebraska» αποκαλύπτει τα μυστικά του το Σάββατο 1/10 στον Ιανό.

Μείνετε συντονισμένοι με το athinorama.gr αλλά και το τεύχος που κυκλοφορεί στα περίπτερα την Πέμπτη 22/9 για να κερδίσετε προσκλήσεις για τις Νύχτες Πρεμιέρας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ομαδική Θεραπεία

Ξέπνοο και θεατρικά στημένο δράμα δωματίου γύρω από τη μάχη των φύλων, που κορυφώνεται με τρόπο απροσδόκητο μεν, τραβηγμένο από τα μαλλιά δε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
18/07/2024

Η Σιωπηλή Καμαριέρα

Αβίαστα υποβλητική και απροσδόκητα φορτισμένη ερωτικά απεικόνιση μιας ταξικής πάλης σε τέσσερις τοίχους.

Η Φύλακας των Δράκων

Ημιτελής σε όλα τα επίπεδα περιπέτεια, η οποία δεν εκμεταλλεύεται όσο θα μπορούσε τον πραγματικά ενδιαφέροντα και ξεχωριστό κόσμο της.

Η Θάλασσα Μέσα μου

Βραβείο ξενόγλωσσου Όσκαρ για μια ελαττωματική στη ρίζα της προσέγγιση του δικαιώματος στην αυτοδιάθεση, η οποία ποντάρει στον συναισθηματικό εκβιασμό.

Δεσμώτης του Ιλίγγου

Η συγκινητικότερη ερωτική ιστορία κι ένα πολυεπίπεδο σχόλιο πάνω στην επιθυμία και την απατηλή "εικόνα" της.

Ο Αρχηγός των Κατασκόπων

Προχειρότατο όσο και τετριμμένο σε όλα του κατασκοπικό θρίλερ, το οποίο λησμονείται τη στιγμή που πέφτουν οι τίτλοι τέλους.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Oxbelly Retreat 2024

Ανακοινώθηκαν σεναριογράφοι και συγγραφείς που συμμετείχαν στο φετινό Oxbelly.