To «La La Land» θριαμβεύει στο Φεστιβάλ του Τορόντο

Το βραβείο κοινού του πρωτοκλασάτου καναδικού φεστιβάλ κέρδισε η μιούζικαλ δραμεντί του Ντέμιαν Σαζέλ, μπαίνοντας πλέον δυνατά στη μάχη των Όσκαρ.

To «La La Land» θριαμβεύει στο Φεστιβάλ του Τορόντο

Οι σχέσεις που έχει το Βραβείου Κοινού του Φεστιβάλ του Τορόντο με τα Όσκαρ είναι στενότατη. Και εδώ ο Κρίστοφερ Τάπλεϊ εξηγεί στο Variety αναλυτικότατα τους λόγους για τους οποίους το καναδικό φεστιβάλ έχει μετατραπεί την τελευταία δεκαετία σε αξιόπιστο οσκαρικό βαρόμετρο.

To «La La Land» θριαμβεύει στο Φεστιβάλ του Τορόντο - εικόνα 1
Ράιαν Γκόσλινγκ και Έμα Στόουν πρωταγωνιστούν στο «La La Land»

Συνεπώς, το γλυκόπικρο love story «La La Land» του Ντέμιαν Σαζέλ (ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός με το προ διετίας «Χωρίς Μέτρο») που κέρδισε το Βραβείο Κοινού στο Τορόντο, πιθανότατα θα πλασαριστεί στη λίστα με τις Καλύτερες Ταινίες των Όσκαρ. Επίσης, στους κύκλους των χολιγουντιανών insiders έχει αρχίσει να ψιθυρίζεται ότι η αμερικανική δραμεντί θα είναι, μάλλον, η ταινία που θα χαρίσει στην Έμα Στόουν το πρώτο αγαλματίδιο της καριέρας της. Σίγουρα, βέβαια, είναι πολύ νωρίς για να ξεκινήσουμε να μοιράζουμε οσκαρικές διακρίσεις. Ας έχουμε λιγάκι υπομονή, αφού την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου θα δούμε το «La La Land» στην Ελλάδα και τότε αποφασίζουμε με ψυχραιμία για την οσκαρική του πορεία.

Ένας από τους πλέον αιρετικούς και θαρραλέους auteur που έβγαλε τα τελευταία χρόνια η Μεγάλη Βρετανία, ο ταλαντούχος Μπεν Γουίτλι, («Kill List») κέρδισε το Βραβείο Κοινού στο extreme μεταμεσονύχτιο πρόγραμμα του Τορόντο με το «Free Fire», που έχει για πρωταγωνίστριά του την οσκαρική Μπρι Λάρσον. Τέλος, την κορυφαία διάκριση στην κατηγορία του ντοκιμαντέρ κατέκτησε ο Ραούλ Πεκ με το αντιρατσιστικό «I Am Not Your Negro».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ομαδική Θεραπεία

Ξέπνοο και θεατρικά στημένο δράμα δωματίου γύρω από τη μάχη των φύλων, που κορυφώνεται με τρόπο απροσδόκητο μεν, τραβηγμένο από τα μαλλιά δε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
18/07/2024

Η Σιωπηλή Καμαριέρα

Αβίαστα υποβλητική και απροσδόκητα φορτισμένη ερωτικά απεικόνιση μιας ταξικής πάλης σε τέσσερις τοίχους.

Η Φύλακας των Δράκων

Ημιτελής σε όλα τα επίπεδα περιπέτεια, η οποία δεν εκμεταλλεύεται όσο θα μπορούσε τον πραγματικά ενδιαφέροντα και ξεχωριστό κόσμο της.

Η Θάλασσα Μέσα μου

Βραβείο ξενόγλωσσου Όσκαρ για μια ελαττωματική στη ρίζα της προσέγγιση του δικαιώματος στην αυτοδιάθεση, η οποία ποντάρει στον συναισθηματικό εκβιασμό.

Δεσμώτης του Ιλίγγου

Η συγκινητικότερη ερωτική ιστορία κι ένα πολυεπίπεδο σχόλιο πάνω στην επιθυμία και την απατηλή "εικόνα" της.

Ο Αρχηγός των Κατασκόπων

Προχειρότατο όσο και τετριμμένο σε όλα του κατασκοπικό θρίλερ, το οποίο λησμονείται τη στιγμή που πέφτουν οι τίτλοι τέλους.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Oxbelly Retreat 2024

Ανακοινώθηκαν σεναριογράφοι και συγγραφείς που συμμετείχαν στο φετινό Oxbelly.